youtube

joi, 13 mai 2021

Poți fii biruitor fără Biblie? – de Nicolae.Geantă


Destul de incitant subiect, Mihai Neamțu a postat ieri pe pagina sa de Instagram (preluat după site-ul marilecărți.ro) că pentru a fi biruitor în viață trebuie ”să citești cărți vechi, să prioritizezi sănătatea, să nu te victimizezi, să cultivi obiceiuri bune, să lupți din răsputeri, să ataci punctele slabe, să dezvolți concentrarea, să acționezi și să te înconjori de învingători”. „Sunt lucruri pe care nu le vei învăța la școală”, era motto-ul final!

Lucrul pe care l-au scăpat cei de la marilecărti.ro este tocmai... Marea Carte. Adică Biblia, sau Sfintele Scripturi. Fără Biblie (citită și trăită) nu vei avea victorii satisfăcătoare! Degeaba ai mare succes ca domnul Bill Gates, dacă inima îți e plină de ură la adresa oamenilor. Cine urăște semenii nu e învingător nici dacă a cucerit toată lumea, darămite dacă se înconjoară de învingători!

I-am scris lui Mihai Neamțu că „pentru a avea o viață de biruitor trebuie să pui la temelie încrederea în Dumnezeu. Pentru că, vorba lui Martin Adler: "e Singurul care contează".  Abia așa înțelegem de ce spunea Petru Țuțea că "mai mult valorează rugăciunea unei babe din mijlocul Bărăganului decât a unui episcop într-o catedrală!"” Bătrâna nu a citit cărți vechi, nu s-a înconjurat de eroi, dar în lupte se bazează numai pe Dumnezeul Scripturii!

Întrebam azi niște elevi de a XII-a: „Cum au rezistat creștinii în închisori, în prigoane, în strâmtorări, în necazuri, în arene în fața leilor sau în fața rugurilor aprinse? Căci, chiar dacă au fost martirizați ei au câștigat lupta. (Cum, care e dovada victoriei? Înmulțirea creștinilor! Tertulian spunea că sângele martirilor e sămânța creștinismului!). Au rezistat cu încredere în Dumnezeul Scripturii!

Este eficient să citim cărți. (Chiar așa, la capitolul acesta Biserica nu prea stă bine!) Dar și mai eficient este să citim Biblia! Alături de ea ne zbatem să devenim sfinți. Iar sfinții sunt mereu biruitori! Căci Dumnezeu a rânduit că luptele lor se câștigă înainte de a fi date!

Citiți cărți! Multe. Trăiți frumos! Față de oricine. Faceți carieră! Învingeți orice luptă! Dar nu vă învingeți pe voi încercând să faceți totul fără Dumnezeu!

 PS: Nu mi-a răspuns Mihai Neamțu. Dar mi-a dat... like!

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Să te înarmezi cu toate lecturile, dar fără Biblie e cum a predicat un preot :
    - Oameni buni, trebuie să vă pocăiți, dar să nu vă prind că mergeți la adunare la pocăiți !

    RăspundețiȘtergere