youtube

joi, 30 septembrie 2021

Ești indiferent? Ești complice... - de Nicolae.Geantă

Ooo, păcat de moarte am făcut! Pentru că în harababura anti ori pro-vaccinistă am îndrăznit să-mi informez niște colegi ce anume spune Legea în România și ce fac cei de la butoanele strategiei de vaccinare. (Zilele acestea se pun presiuni mari pe profesorii nevaccinați. “Veți fi dați afară” e sloganul din ce in ce mai des folosit pentru intimidare). Eu am crezut că transmit o informație de bun simț. Utilă. Încurajatoare. Și când colea, ce-a ieșit!

 “Stimați colegi, vă respect opiniile dar vă rog sa păstrăm acest grup pentru informații profesionale! Astfel ne vom pierde în dezbateri inutile”, mi-a transmis Inspectoratul! Chiar așa, e inutil să cunoști Constituția, legile și hotărârile guvernului. Oricum “se face ce se vrea de sus!” Sindicatul a fost și mai revoltat: “Deoarece suntem neutrii, să nu ne mai trimiteți informații nici pro, nici contra!” Asta în contextul în care săptămâna trecută ei trimiseseră o informație asemănătoare. Dânșii sunt ca papa: sună dar nu pot fi sunați. 

Inspectoratul se teme. Nu e nevoie să-ți pui pielea la saramură. S-o pună alții. Sindicatului nu-i pasă. Nici de unii, nici de ceilalți. E indiferent. Da, dar indiferența te face complice!

miercuri, 29 septembrie 2021

Talibanismul unui mic dumnezeu - de Nicolae.Geantă

Că este ateu nu încape îndoială. L-a auzit toată țara vorbind - ori de câte ori a avut ocazia - împotriva bisericii. Criticând preoții, episcopii, Patriarhul sau împărtășania. C\nd e;ti la pupitru și poți zvârli vitriol... Dar, cine vorbește de rău Biserica de fapt vorbește de rău pe Dumnezeu. Se aseamănă cu demonii.

Că este ultra-propagandist vaccinist, gata să spintece orice pântec neinjectat în numele pandemiei (un fel de menghele!), nu ne mai șochează. Nu știm dacă e plătit/cât e plătit pentru a face valuri. Dar agresivitatea față de cei ce vorbesc altminteri decât propaganda despre vaccinare nu are egal printre jurnaliști pe sticlă. Zici că aleargă spre un mare premiu. Premiul pentru dezastru.

Că simpatizează progresismul, că-i face lobby pe Tv unde are acces, că manipulează audiența, se vede de pe Lună. Ca Zidul chinezesc. Dar azi, cam toți suntem obișnuiți să înotăm împotriva curentului. Dar ca să vorbească împotriva principiilor de bază ale familiei NU ne-am fi așteptat! Pentru că, și ateii, și progresiștii, și vacciniștii au copii și sunt părinți. Însă nimănui nu i-a trecut prin cap să ceară să fie luați copiii de la părinții care nu gândesc ca ei! Dar domnul cu bretele și ochelari groși de la Digi24, adică Prelipceanu, căci despre domnia sa e vorba, a cerut-o public! Cu aere de taliban, prompteristului i-a zburat porumbelul din gură: „Să-i scăpăm pe copii de părinții lor! Asta ar trebui să facă școala!” (se referea la părinții care nu vor ca odraslele lor să fie testate sau vaccinate la școală!). Elegant, ministrul nu a fost de acord. „Ba da, vă spun eu...” a continuat agresiv Prelipceanu cu aere de mic dumnezeu.

duminică, 26 septembrie 2021

Monologul Nemulțumitului

Între nemulţumiţii soartei
mi-am găsit şi eu un loc de frunte
şi parcă-mi face bine să mă plâng
aşa,
ca să m-audă cineva...
Durerile de gât mă strâng,
Şi când te-aud pe dumneata
Oftând de cât de mult mă înţelegi,
Sunt fericit!
Deh! Ce să-i faci?
O altă fericire n-am găsit!
Şi-n fiecare zi eu întâlnesc câte-un confrate
Ajuns în deznădejde ca de moarte,
Şi când aude of-ul meu
Îl laudă pe Dumnezeu
Că parcă nu-i mai este greu
Cu viaţa lui...
Aţi înţeles:
Nimeni n-a suferit mai mult ca mine!
Tristeţi, necazuri şi dureri,
Amărăciuni, poveri,
Nenorociri, necazuri şi suspine,
Nu cad pe alţii tot aşa de mult
Cum cad în fiecare zi pe mine.
Şi dacă n-ai cu ce te lăuda... de bine,

Te lauzi cu ce-i rău,

Ca nu cumva

Să te invidieze cineva... 


(Nu știu autorul)

vineri, 24 septembrie 2021

Nicolae Geantă la Lunca Sprie, Bihor

Mai știm să fim recunoscători? Lui Dumnezeu care a organizat exemplar fiecare lucru din viața noastră? Aproapelui nostru care ne-a făcut bine? Trăim o viață de mulțumire? Și dacă o trăim ce facem cu ea? Întrebări care ne frământă adânc.
Vino cu noi să învățăm arta de a fi zilnic mulțumitor!
Duminică 26 septembrie 2021. Ora 10,00.
La Ziua Recunoștinței. La BP din Lunca Sprie.
Vino și cu cineva!



joi, 23 septembrie 2021

Dragostea, frica și respectul – de Nicolae.Geantă

„În dragoste nu este frică”, încuraja Ioan, Apostolul iubirii, Biserica persecutată (1 Ioan 4:18). Asta nu înseamnă ca cineva care iubește să se ofere kamikaze. Ori să nu se teamă deloc de pericol. De un tigru de exemplu, de vitriol, sau de vrăjmaș. Ori de vaccin. Că tot este la modă! Da, noi ne temem acolo unde nu este dragoste!

Spuneam cuiva azi că atunci când un director are comportament abuziv, și vrea să bage teama în subalterni, crede că doar așa „va merge totul strună”. Frica e motivaționalul dictatorial al șefului. Dar paradoxal, oamenii se pot teme de el dar... nu îl vor respecta! Pentru că unde dragoste nu, respect nu e.

Atunci când iubești pe cineva el nu se teme de tine. Un copil nu se teme de mămica sa. O îndrăgostită lulea nu tremură de frica iubitului. Un „creștin” nu se teme de frații săi din biserică. Se simte iubit. Iubirea nu-i face rău. Ioan zice că „frica n-are de-a face cu pedeapsa”. Același lucru funcționează și la Dumnezeu: pentru că ne iubește avem curaj să ne apropiem de El. Și când cineva te iubește te lasă să-l respecți, nu doar să-l atingi!

Apostolul Ioan zice că cel ce se teme nu a fost făcut desăvârșit în dragoste. Dragostea alungă frica. Și aduce respect. Iar respectul apropiere.

PS: Chiar așa, întrebam ieri de ce românii se tem de vaccin? Pentru nu văd în cei ce gestionează cazul nici măcar un impuls de iubire...

Nicolae.Geantă

miercuri, 22 septembrie 2021

De ce nu se vaccinează românii? – de Nicolae.Geantă

De ce nu se vaccinează românii? Sunt mai puțin informați despre imunizare decât vesticii? Ori mai fraieri cum îi consideră unii (chiar dintr-ai lor)? Sunt românii mai lași, mai fricoși, mai împotrivitori, mai conspiraționiști decât europenii, americanii sau israelienii? Știu ei ce ceilalți nu știu? Nici pe departe.

Românii nu se vaccinează pentru că nu au încredere în politicieni. De trei decenii toate promisiunile parlamentarilor sau guvernanților au eșuat. Iar politicul a devenit necredibil. Politicienii dâmbovițeni postdecembriști sunt asemeni unui clown care după ce a izbucnit un incendiu a intrat în sala de teatru și a strigat la oameni să evacueze încăperea că „arde”! Numai că toată asistența credea că zbieretele clownului fac parte din spectacol. Și au ars aproape toți! Datorită promisiunilor neonorate (a se citi „minciunilor”) politicienii nu sunt crezuți oricâtă campanie pro-vaccin ar face! Fecioria odată pierdută nu se mai reface!

Românii nu se vaccinează pentru că nu au încredere în sistemul sanitar. Foarte mulți medici i-au tratat ani de zile  drept o „marfă”. Șpăgile, plicurile substanțiale înainte de operații, timpul pierdut pe la ușile cabinetelor, rețetele eliberate cu medicamente preferențiale, medicii (aceeași) cu devotament scăzut în spitalele de stat dar foarte sârguincioși în cabinetele (lor) de la privat, spitalele care tratează pacienții preferențial, tăcerea de „isihie”  prea mare în pandemie, sau conspirațiile sunt numai câteva din găurile negre „sanitare”. Din nefericire nici medicii nu mai sunt credibili oricât s-ar strădui.

Românii nu se vaccinează pentru că media manipulează. Ori este obedientă organelor de resort, ori se pune de-a curmezișul. Ori te interzic dacă ești antivaccinist și te promovează dacă ești pro-vaccin, ori nu-ți permite să-ți spui părerea dacă tu crezi în imunizare. Presa umflă statistici, prezintă totul bombastic, exploziv, apocaliptic. Fie pro, fie contra vaccin. Media a creat mai multă panică decât virusul însuși. Deci nici ea nu e credibilă. Românii trăiesc încă obsesiv: „ați mințit poporul cu televizorul”

Românii nu se vaccinează din cauza bulibășelii imunizării. Ba se țin serurile la -80 grade Celsius, ba ajung în piață printre grătarele cu mici; ba îți e de ajuns o doză de vaccin, ba două, ba trei, ba enșpe; ba ești imun la boală după primirea serului, ba o poți lua și transmite chiar dacă ești injectat; ba cu mască, ba fără mască. Ba e opțional, ba mandatoriu! Unde ordine nu e, nimic nu e!

Românii nu se vaccinează pentru că în adâncul mentalului colectiv există scepticism față de orice decizie ce pare că forțează mâna. Față de vestici românii au trăit și sub comunism. Pentru ei a face ceva sub presiune sună a dictatură. Cine s-a fript cu ciorbă suflă și în iaurt.

Românii nu se vaccinează fiindcă nu au încredere. Nici în vaccinul experimental pentru care nu-și ia răspunderea nimeni, nici în reclamele domnului Cîțu, nici în suta de lei a Guvernului... Și nici atât în amenințări și presiuni. Ei au o vorbă: “Dragostea cu sila se numește viol!” 

Tu de ce crezi că românii nu se vaccinează? 

Nicolae.Geantă

vineri, 17 septembrie 2021

Nicolae Geantă la Biserica Sfânta Treime Beiuș

 Duminica 19 septembrie 2019, de la ora 10,00, ne întâlnim la Biserica Sfânta Treime din Beiuș. Fie în biserică (la arhicunoscuta Sală Cireșarii), fie live pe CiresariiTV.
Vom învăța împreună cum să slujim în așa fel încât să conteze în ochii lui Dumnezeu.
Doamne ajută!

Bătrânețe, haine grele!

După ce am făcut cumpărăturile - era cam ora 12 - am ieșit din centrul comercial si căutam prin buzunare cheile de la mașină. Nu erau în buzunar, aveam doar actele mașinii. M-am întors în fugă prin toate magazinele pe unde umblasem, dar nimic: nu erau nicăieri. Deodată îmi dau seama că poate le-am lăsat în contact. (Aveam discuții cu soția căci le mai uitam în contact câteodată). M-am speriat: putea oricine să-mi fure mașina din parcare!

Am fugit în parcare și... nu era mașina!!! Am sunat imediat la poliție. Le-am dat localizarea, descrierea automobilului, înmatricularea, le-am spus unde era parcată. Am mărturisit că am lăsat cheile în contact și că de aceea mi-a fost furată mașina. Și de-abia apoi mi-am făcut curaj s-o sun pe soția mea!

„Iubireee...(m-am bâlbâit ceva, întotdeauna zic „Iubire" în astfel de momente), mi-am lăsat iar cheile în contact. Și mi-au furat masina!” Dintr-o dată s-a făcut liniște. Atât de liniște că am crezut că s-a întrerupt apelul. Apoi, dintr-o dată o aud strigând la mine: „Eu te-am dus la centrul comercial azi dimineață și te-am lăsat acolo!” Iarăși s-a făcut liniște. Rușinat, dar fericit în același timp, îi răspund: „Ce bine! Atunci vino să mă iei”. La care ea strigă și mai tare la mine: “Nu pooooot!”.“De ce?”.“Nu pot să vin acum! O să vin după ce-l conving pe polițistul ăsta că eu n-am furat nicio mașină! Sunt a-res-ta-tă!”

(nu cunosc autorul)

joi, 16 septembrie 2021

Evanghelizare cu Nicolae Geantă, Ovidiu Liteanu și Bogdan Schulleri la Vărășeni, Bihor

 

18 și 19 septembrie 2021
Vărășeni, Bihor
(pe imașul din apropierea drumului european)

Sub mâna Ta - de Mihaela Mînescu

Hristoase, s-a uscat livada...
Cu foc și grindină-a plouat din cer.
Plâng pomii-n noapte lepădându-și roada
Îngenuncheați, sub Mâna Ta de fier...

Se rupe gardul... E furtună!
S-a-mprăștiat și mirul scump de nard.
Se-apropie urgia! Tună... Tună!
Loviți de trăsnet, toți copacii ard.

O, Doamne! Mai întoarce-Ți Fața!
Privește spre grădină-ndurător.
Mai las-o înc-un an... Și-o da dulceața
Prinosului de roadă, din cuptor...

Hristoase... A-nflorit livada!
Cu Foc Preasfânt și Lacrimi ai plouat...
Îți cântă pomii, albi precum zăpada,
Sub Mâna Ta, legând un rod curat.

mihaela mănescu

miercuri, 15 septembrie 2021

Mă doare Tată - de Mihaela Mănescu

Mă doare, Tată... M-a mușcat
În duh, adânc și rece,
Un șarpe negru, înfocat,
Pedeapsă pentru-al meu păcat.
Mă doare... Nu-mi mai trece...

Mă doare... Tată... Ajutor!
Veninul m-amorțește...
În remușcare mă cobor
Să plâng, c-am fost neroditor.
Mă doare... Mă zdrobește.

Mă doare, Tată... Zeci de șerpi
Mă mușcă, mă doboară...
Alerg și cad în zorii sterpi.
Sunt rană vie până-n tălpi.
Mă doare... Mă omoară...

Mă doare, Tată... O! Dar sus
E-un șarpe de aramă...!
La cruce, Regele Isus,
Balsam de vindecare-a pus
În Rana-i. Și mă cheamă...

 mihaela mănescu

 

 

 

 

luni, 13 septembrie 2021

Nicolae Geantă - Identitate

Cea mai bună școală - de Nicolae.Geantă

Astăzi a început un nou an școlar. Cu plusurile și minusurile lui. Pentru mine scopul școlii este „să transforme oglinzile în ferestre”. Adică să îndrepte ochii copilului de la el spre cei din jur. Spre societatea în care trebuie să se implice. Și... să îi facă bine. Numai că uneori la școală ferestrele pot fi... otrăvite! Copiii nu învață doar carte de la profesori. Ci și aere de derbedei deprinse din anturaje! La școală învață prima înjurătură, trage prima țigară, fură primul sărut, primul pumn în freză. Aici aude că nu există Dumnezeu, că omul se trage din maimuță, că biserica e ceva medieval, că părinții sunt retrograzi, că sexul ți-l poți alege tu!!! Și alte milioane de bazaconii. Deci mare atenție părinți! Păziți-vă bine copiii!

Nicolae Iorga scria în 1937, în Neamul Românesc, o atenționare pentru părinți valabilă și astăzi:

„Păziți-vă copiii, oameni buni!

Căci vremurile sunt rele. 

Școala la care râvniți ca să vi-i înălțați în viață nu e ce credeți. Se capătă acolo multă învățătură deșartă și se desprind multe fumuri. Ajungă-i cuiva ce trebuie ca să se întoarcă, dacă n-are aripi peste măsură de largi și tri, la truda cinstită și sfântă a părinților! 

Și ce tovărășii rele îi pândesc! 

Sufletele blânde se prefac în zvâcuri sălbatice de desfrâu sau către lăcomia de putere și pentru aceasta trec și moarte de om. 

Păziți-vă copiii oameni buni, țineți-i cât mai mult lângă brazdă și lângă biserică! Țineți-i mai ales lângă inimile calde ale voastre!” 

Ce a știut Nicolae Iorga și noi nu știm ca părinți? Timpurile sunt diferite dar vremurile sunt tot rele. Adică neschimbate. 

Păziți-vă bine copiii părinți! „Dar noi nu putem să îi păzim ce fac la școală domnu' profesor!”, mi se lamentează adesea părinții. E drept! Dar dacă-i duceți la Biserică nu va fie nevoie să le purtați de grijă la școală. Înțelegeți de ce se spune despre unii „ăsta nu prea e dus la biserică?”

Biserica e cea mai bună școală. Fără ea oamenii sunt mereu repetenți.

Nicolae.Geantă

sâmbătă, 11 septembrie 2021

Mulțumim tuturor celor ce ați fost alături de noi în proiectul „primul pas către școală e Ghiozdanul”

nickbags.ro

Primul pas spre școală e ghiozdanul

România are un procent îngrijorător de copii care abandonează școala. E pe primul loc în Uniunea Europeană. De ce? Suntem mai autodidacți? Din cauza programei grele? Au românii o genă care refuză cartea? Suntem mai dezinteresați ca ceilalți europeni? Ne-a zdruncinat creierii gadgeturile? Nu. Motivul real al abandonului în general este… sărăcia! Haina asta lungă și grea a românului. Mulți copii nu au condiții decente de trai. Dar au speranță că într-o zi…

Fii parte totdeauna la speranța cuiva. Redă-i aripile unui copil sărac! Învață-l să le folosească. Condu-l spre Dumnezeu!

Dar pentru asta implică-te! 

Nicolae.Geantă
Misiunea Speranță și Destine 

Datorită susținerii dumneavoastră - la Tulcea peste 200 de copii 
au primit câte un ghiozdan gata echipat de școală. 
Zilele viitoare alte zeci de ghiozdane vor fi pregătite pentru preșcolari.
Mulțumim pe această cale și RVE Timișoara pentru implicare.
(voi reveni cu un reportaj de misiune din ultimele zile)

vineri, 10 septembrie 2021

Nicolae Geantă la Biserica Profides București

 12 septembrie 2021. Pavilion C2 Romexpo București.
Dumnezeu ne va reaminti de ID-ul creștinului. 
Vino și tu! Dar nu singur!


joi, 9 septembrie 2021

Nicolae Geantă la Sinoe

 Vineri e prima zi de distribuire ghiozdane în Tulcea! Seara se termină cu Evanghelizare...


Nicolae Geantă - S-a scurtat Mâna Domnului?

video by Ben Hur

Mi-e tare dor de tine... - de Mihaela Mănescu

Mi-e tare dor de tine, fărâmă de Lumină,
Om plămădit cu grijă din tină și din Foc!
La umbra Dreptei Mele, în Patria senină,
Ți-am pregătit în taină făgăduitul loc.

Mai e puțină vreme; te mai aștept o clipă.
Tu roagă-te și strânge Cuvântul Meu în piept.
Îți mai lipsește, iată, o pană din aripă
Ca zborul tău să fie desăvârșit și drept.

Copilul Meu de suflet, în cea din urmă vale
Va fi atâta Pace și-atâta Har Preasfânt
Încât prin bezna nopții, lumina feței tale
Va fi o mărturie în cer și pe pământ.

Când vei vedea smochinul că-i gata să-nflorească,
E semn că sunt aproape de templul tău plăpând.
Să-ți fie haina albă și duhul să-ți șoptească:
Mi-e tare dor de Tine... O, vino mai curând!

mihaela mănescu

miercuri, 8 septembrie 2021

Cel mai bun argument al existenței lui Dumnezeu - de Nicolae.Geantă

Uneori mă întâlnesc cu oameni care nu cred în Hristos! Ba mai mult, ei spun că nu există Dumnezeu. Nu doar oamenii de rând dar chiar și profesorii - colegii mei -  susțin asta: Dumnezeu nu există! Și atunci eu le spun o întâmplare a lui Richard Wurmbrand. 

Pe când era închis pentru credință (a fost arestat 14 ani în temnițele comuniste) pastorul Wurmbrand a fost întâmpinat de un călău cu bastonul de cauciuc în mână și cu revolverul îndreptat spre el: „Spune-mi mă, măcar un singur argument că Dumnezeu există ca să te las în pace (călăul îl bătea zi de zi fără motiv). Și privind amenințarea, Richard i-a spus: „Domnule Leuthner, eu în închisoare am văzut mulți, foarte mulți oameni murind. Au murit lângă mine. Am văzut murind creștini, dar și evrei, musulmani dar și atei, am văzut murind comuniști. Dar cu câteva minute înainte de moarte i-am auzit pe toți strigând la Dumnezeu, la Isus, la Fecioara Maria sau la Mahomed. I-am auzit cerându-și iertare și cerând să fie duși în Rai. Dar nu am auzit pe niciunul strigând la Marx, la Darwin, la Lenin...” Iar milițianul a explodat: „Wurmbrand ești un nenorocit. Ăsta nu e argument!” Și a plecat.

Care e cel mai bun argument al existenței lui Dumnezeu? Atitudinea în fața morții! Oameni care au batjocorit Numele Său toată viața deodată în fața morții pălesc, se fac mici. Până și Darwin și-a renegat toată teoria înainte de moarte. În clipele acelea nimeni nu mai caută argumente pentru existența lui Dumnezeu. Atunci toți oamenii înțeleg ce spunea Rebreanu: „moartea vorbește mai elocvent decât toate frazele!”

Moartea e o oglindă. Te vezi în ea așa cum ai fost. Poate de aceea Vasile Ghica spunea că orice mormânt e un strigăt. 

Nicolae.Geantă

duminică, 5 septembrie 2021

Locul și importanța - de Nicolae.Geantă

Oamenii spun că “Time îs money” (timpul înseamnă bani). Dar nu le dau 100% dreptate. Pentru că o oră de muncă a unui țăran din Bărăgan nu aduce venitul unei ore de muncă a aceluiași țăran pe plantațiile de sparanghel ale doamnei Merkel. Nu timpul, ci locul e important pentru un venit substanțial.


Sefora, fata mea ce mică, îmi spunea deunăzi că aceeași sticlă de apă o cumperi pe mai nimica toată în Dorna Candrenilor, cu 1,5 lei în mall, cu 3 lei la buticari, cu 6 lei la restaurant și cu 15 lei în aeroport. Apa e aceeași, dar locul unde se vinde îi dă valoare!


Mi-aduc aminte de o discuție a unui rabin. “Dacă vreau să deschid o prăvălie nouă și într-o intersecție sunt cinci prăvălii o pot amplasa tot acolo sau caut o stradă fără nicio prăvălie?” a întrebat studenții, care i-au răspuns la unison: “pe altă stradă”. “Greșit”, le-a spus învățătorul. “Unde oamenii merg la cinci prăvăli vor merge și la a șasea”. Și rabi are perfectă dreptate!


sâmbătă, 4 septembrie 2021

Happy Birthday honey!


Știai că tu mă faci să umblu o săptămână întreagă cu mâna strânsă ca un lacăt? De teamă ca să nu zboare sărutul pe care mi l-ai dat pe palme?


Știai că atunci când te privesc în ochi mă scald într-un ocean fermecat? Ceea ce face farmecul unui om e bunătatea lui!


Știai că ești o pâine caldă? O melodie de aripi? O Regină? Și culmea Dumnezeu mi te-a dat chiar mie!


Dumnezeu să ningă fericire peste tine iubito, iar de sub urmele pașilor tăi să răsară crinii neprihănirii! Și pe unde umbli să miroase a Raiul lui Hristos! 


Să îți dea Domnul har, putere, răbdare cu mine, multă sănătate și să-ți  crească aripi! Nu doar să zbori într-o zi spre Cerul înalt, dar să mă ridici și pe mine mai sus, mai sus. 

 

La Mulți Ani și să trăiești veșnic!


(NkG, Jibou)

joi, 2 septembrie 2021

Timpul și importanța - de Nicolae.Geantă

“N-am timp” e cea mai răspândită scuză a oamenilor când sunt invitați la biserică, la grupul de misiune, la rugăciune sau chiar când vrei să le vorbești ceva despre Dumnezeu. Scuza lor este apoi dublată: “sunt bussy”. Sunt ocupat. Cu munca, cu relaxarea, cu animalele ori pur și simplu cu lenevia sub umbra rețelelor sociale... Dar, aceeași oameni, când dau cu capul de bârna de sus, când ajung prin spitale, când analizele le “predică” ce nu vor să audă, când medicii nu mai au soluții, dintr-o dată găsesc timp! Pentru a merge la medic, la biserică, la studiu biblic, la rugăciune... Acestea au devenit automat priorități! Au devenit importante!

În fond “n-am timp” pentru ceva se traduce “nu e important” acel ceva. Când n-am timp pentru copiii mei înseamnă că nu sunt importanți pentru mine. Când nu am timp pentru părinți (mai ales dacă-s bătrâni și bolnavi) înseamnă că nu sunt importanți pentru mine. Când nu am timp pentru Biserică, pentru Biblie, înseamnă că sunt importante pentru mine! Când nu am timp pentru Hristos înseamnă că nu e important pentru mine!

miercuri, 1 septembrie 2021

Trei decenii alături de-un înger - de Nicolae.Geantă

1 Septembrie. 30 de ani de căsătorie. Trei decenii în care funia dragostei s-a strâns mai puternic. Inimile s-au transformat doar una. La fel și plămâni. Au respirat același extaz. Fiecare necaz a fost înjumătățit. Fiecare bucurie s-a dublat. Fiecare pas a fost mai sus. Mai aproape. Și mai sigur.

Trei decenii în care am învățat că m-am căsătorit cu ea nu primordial să mă facă fericit, ci să o fac fericită! Și ea a lucrat cu același registru de iubire: renunț la mine pentru tine! Studiu biblic trăit direct pe pielea noastră.