youtube

marți, 4 mai 2021

Lista localităților din România unde copiii vor începe fizic școala din 5 mai 2021

sursa foto
Ministerul Educației a publicat pe 4 mai (vezi AICI) lista localităților din România în funcție de incidența de infectare cu Coronavirus. În localitățile cu procent mai mic de 1 ‰ - scenariu verde de miercuri se vor duce la școală să învețe în „bănci” toți elevii, iar în cele cu scenariu verde numai elevii din învățământul primar și clasele terminale (VIII, XII, anul final din școlile profesionale ori clasele de seral). 

Normativul poate fi (probabil) eficient acolo unde majoritatea elevilor merg la școală în localitatea de domiciliu, dar există situații care nu au fost luate în calcul de ministerul de resort, cum ar fi cele ale liceelor, ori școlilor profesionale, care școlarizează elevi din mai multe localități. Aici putem întâmpina două probleme: 1) fie școala este în zonă galbenă (cu risc de peste 1‰) și cea mai mare parte din elevi provin din zone verzi (sub 1) - atunci școala este închisă iar elevii nu participă la ore, deși sunt sub restricție; 2) fie școala este în zonă verde și majoritatea elevilor provin din zone galbene - atunci elevii participă fizic a ore deși provin din zone de risc!

Dar, din degringolada ceea ce am văzut-o în ultimul an cu privire la educație - șira spinării națiunii noastre - am identificat o mare realitate: pe politicienii mioritici nu îi (prea) mai interesează de Școală. O lasă să se descurce sau să moară singură...

https://www.edu.ro/sites/default/files/rata%20ncidenta%20localitati%2004.05.2021.pdf

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu