youtube

miercuri, 30 martie 2022

Eveniment editorial: Rromii evanghelici din România – de Nicolae Geantă

Manipulați de boieri, apoi de politicieni, înșelați de ONG-uri de profil, de primării ori guverne, rromii din România au fost sute de ani periferici. Considerați neimportanți, mai întâi sclavi, apoi o minoritate infracțională, ani de zile rromii au rămas undeva în preistorie. Pușcăriile nu i-au speriat, fondurile Uniunii Europene nu i-a ajutat, consilierii ori psihologii nu i-au integrat în societate. Însă ceea ce nu s-a putut face pentru rromi de pe vremea lui Mircea cel Bătrân ori Ștefan cel Mare, a făcut Biblia în ultimele decenii. Bisericile evanghelice de rromi care au început să apară aproape în toate comunitățile mari au generat o schimbare radicală în sânul etnicilor lor, contribuind substanțial la educație, integrarea în societate, comportament sau echilibru social.

Pornită la Sântana (Arad) acum aproape 90 de ani, „pocăința” rromilor a cuprins mai târziu comunități cu mii de adepți la Fântânele (Dâmbovița), Toflea (Galați), Cornetu (Vrancea), Râmnicelu (Buzău), Voinești (Iași), Murgeni (Vaslui), Gulia (Suceava), Boldești (Prahova) etc, în prezent peste 100.000 de rromi aparținând Bisericilor penticostale, baptiste ori creștine după Evanghelie.

După întâlnirea cu Hristos, rromii au început să frecventeze școala, o parte ajungând chiar absolvenți de facultăți, să înființeze centre de zi, cantine sociale, formații muzicale, ateliere, sere, chiar și o clinică medicală (la Boldești), parcuri de joacă, școli de meserii (Toflea), au început să construiască săracilor case, să distribuie alimente, haine sau alte ajutoare. Evident aproape toate acțiunile de mai sus s-a pornit sau desfășurat datorită implicării unor biserici, pastori, misionari români sau străini, care au rămas până la un moment dat în comunitățile de rromi sau până în prezent. Prin urmare rromii evanghelizați, altădată marginalizați, încep să devină cetățeni responsabili.

Apărut la editura Casa Cărții din Oradea, volumul de față (185 pagini) este prima lucrare mai consistentă de analiză multidisciplinară a problematicii rrome din țara noastră, fiind o incursiune printre bisericile de rromi evanghelici care se fac din ce în ce mai cunoscute în spațiul carpato-danubian.

Din cuprins:
Cap. I - Identitate (istoric al rromilor din România)
Cap. II - Factori restrictivi în evoluția rromilor
Cap. III - Piloni de implementare pentru integrarea unei comunități de rromi în societate
Cap. IV - Rromii evanghelici - oameni  sociali responsabili (istoric al bisericilor de rromi din România)
Cap. V - Fenomenul Boldești - mic studiu de caz
Anexe

Referenți științifici: dr. Dorin Dobrincu (fost director al Arhivelor Statului). prof. univ. dr. Ioan Ianoș (fost director al Secției de Învățământului Superior din Ministerul Educației), conf. univ. dr. Marcel Măcelaru (teolog, Universitatea Aurel Vlaicu Arad), dr. Dănuț Mânăstireanu (teolog anglican).

Volumul a apărut la Editura Casa Cărții din Oradea. 

Nicolae.Geantă

vezi și - prezentare Instagram - https://www.instagram.com/reel/CbvXl2jId3j/

- prezentare YouTube https://youtu.be/kTpJHzV6UzI

marți, 29 martie 2022

Dumnezeu face ceva bun din tot răul - de Nicolae.Geantă

În viață poți să eșuezi! Uneori îți vine să renunți. Important este să nu rămâi acolo! Încrede-te în Dumnezeu! Te va ajuta să revii. El poate face ceva bun din tot răul.

Și nu uita niciodată: La Dumnezeu toate războaiele sunt câștigate dinainte de-a fi date! Hristos le-a câștigat la Golgota!

Poți fi biruitor în încercări. Asta nu înseamnă că nu o să suferi. Sau că nu vei simți durere. Ori că nu va trebui să aștepți. Să rabzi. Uneori Dumnezeu nu vine repede. Crede. Nădăjduiește. Speranța este așteptarea plină de încredere că urmează să se întâmple ceva bun.

Și să nu uiți: indiferent cine te trântește la pământ Dumnezeu te poate ridica!

 Nicolae.Geantă

luni, 28 martie 2022

Nicolae Geantă - Iubirea extravagantă

sursa: Ben Hur, via Profides Paris

Jurnal de Notre Dame de Paris- de Nicolae.Geantă

Lume pestriță. Mii de persoane. E sâmbătă spre midi, și la Notre Dame de Paris e mare forfotă. Chiar dacă biserica este închisă. Blocată în urma incendiului de acum trei ani. Francezi, chinezi, americani, români ori zeci de alte nații stau în fața gardului bisericii și-și fac selfie-uri. Ori mănâncă. Crepes (Clătite). Chips. Crotons. Rugându-se nu am văzut pe nimeni. La franțuji mersul la biserică a devenit promenadă. Mă tem că virusul ăsta a ajuns și pe la noi.

Pe pereții Notre-Dame-ului încă mai vezi îngeri care alungă demoni. E drept, unii afumați de la incendiu. Ei ne învață că Biserica lui Hristos mereu e sub asediu. Da, scopul Bisericii este de a-l alunga pe michiduță. Nu se poate și sfințenie și satană. Ar trebui ca cine intră în Ekklesia să-l lase pe diavol afară! Unii, prin efracție îl introduc înăuntru. Sfinți în haine de satană. Și atunci în loc de pace avem… război! Avem Evanghelia după Putin. 

După ce treci podul peste Sena, în dreapta Notre-Dame e și un spital uriaș. Se cheamă „Hotel de Dieu”. Hotelul lui Dumnezeu pentru bolnavi. Căci Domnul e singurul care cazează răniții pentru vindecare. Medicii ar trebui să sfătuiască pacienții să ia pastilele nu cu apă, ci cu rugăciuni. Pentru eficiență maximă.

Nu știu ce cred francezii despre simbolul Notre-Dame. Dar când ajungi acolo înveți instantaneu câteva lucruri: 
-biserica e pentru rugăciune, nu pentru distracție; 
-biserica ține demonii afară; 
-biserica e spital pentru răniți dar oferă și-un pat în hotelul lui Dumnezeu! (Pentru că biserica e odihnă!)

Fără rugăciune, fără alungat demoni, fără vindecat bolnavi Biserica e doar un loc de plimbare. Plimbare spre nicăieri.

PS: Când am plecat de la Notre-Dame, fără să pot intra, am spus încă o rugăciune: „Doamne, nu ne lăsa să ajungem cu bisericile în ruină!” Biserica nefuncțională este visul diavolului!

Nicolae.Geantă
Charles de Gaulle AirPort, Paris

joi, 24 martie 2022

Mihai Neamțu - Ce i-aș spune unui tânăr de 18 ani

sursa Mihai Neamțu Instagram
Ce i-aș spune unui tânăr de 18 ani, aflat la început de drum? Nu-ți vinde sufletul. Poartă cu umilință straiele demnității. Privește viitorul mai încrezător.

Trupul mustește acum de poftă și vigoare: strunește-l prin sport și mișcare. Pielea feței tale e netedă și curată: n-o îmbătrâni prematur. Ochii sunt vioi, deci pot citi zilnic o carte.

Cinstește eroii neamului tău. Nu te lăsa dezonorat. Cultivă înțelepciunea. Dacă te-ai îndrăgostit, atunci „să te dăruiești și să te depășești.” Vorbește-i celui drag și așterne sentimentele pe hârtie...

Creierul de student e ca un burete însetat: învață atunci două limbi străine. Gândește problemele vieții cu propria ta minte. Economisește. Vei deveni adult și, foarte probabil, părinte.

Fugi de invidie, alungă cinismul, stinge furia, cultivă admirația. Nu-ți face o groapă în cimitirul tinerelor speranțe. Și nu uita: Dumnezeu te iubește.

Mihai Neamțu
marilecărți.ro
(articol preluat cu permisiune)

miercuri, 23 martie 2022

Nicolae Geantă și Ioan Ciobotă | RVE Timișoara | Joe Biden despre Noua O...

sursa: Ben Hur via RVE Timișoara

Nicolae Geantă - Dependența de Internet | Net Addiction

Spune Adevărul. Chiar dacă trebuie să fugi! - de Nicolae.Geantă

Adevărul și Minciuna s-au dus într-o zi să se scalde. Minciuna a ieșit mai repede din apă și s-a îmbrăcat cu hainele Adevărului. Apoi a fugit pe străzile orașului strigând în numele lui. Păcălind oamenii. Adevărul însă a refuzat să se îmbrace cu hainele Minciunii. A ieșit din apă și a pornit gol-goluț pe străzi. De aceea apare mai rar. 

Cine spune o minciună va trebui să născocească alta pentru a se acoperi. Apoi alta, și alta. Făcând scenarii devine robul minciunii. Hristos ne-a spus că Adevărul ne face slobozi. Liberi. Cine îl spune nu umblă cu piramidoane, nu va avea dureri de cap.

Goethe zicea că Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulți oameni nu-i pot suporta lumina! Prin urmare unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alții fug de el ca să nu fie arși! Da, Adevărul este un foc ce mistuie toate minciunile! 

Unii se tem de Adevăr pentru că vor să trăiască la întuneric. Minciunii nu-i place deloc lumina! Pentru că o topește! 

Totuși, cel mai ades cine spune Adevărul are de suferit. Însă mai bine suferi tu din cauza Adevărului decât să sufere Adevărul din cauza ta! 

Spune totdeauna Adevărul. Dar, ca și pastorul Richard Wurmbrand, te avertizez: „Spune Adevărul. Și fugi!”

PS: Zilele trecute, spunând un adevăr am produs ceva ape tulburi. Intenția mea însă a fost să limpezesc. Reacțiile răutăcioase m-au agresat chiar și după miezul nopții. Și-am înțeles că Adevărul nu e numai lumină. E și chirurg. Dar și că unii preferă să ascundă buboiul.

Nicolae.Geantă

duminică, 20 martie 2022

Evanghelia după Putin - de Nicolae.Geantă

Ieri, la Moscova, Vladimir Putin - cel mai detestat om din lume la ora actuală - a avut un mega spectacol. Pe stadion. Că a fost manipulare sau nu, că i-a fost bruiată transmisia ori chiar întreruptă, că a spus sofisme sau adevăruri despre război e treaba analiștilor. Jurnaliștilor. Părerologilor. Însă ceea ce m-a șocat a fost citatul său furat din Evanghelie: “Nu există dragoste mai mare decât ca cineva să-și dea viața pentru prietenii săi!” (Ioan 15:13). Verset folosit evident nejustificat. Manipulator.


Pentru domnul Putin Evanghelia înseamnă gloanțe. Rachete. Tancuri. Iubirea sa se face cu arme. Dragostea înseamnă război. Prietenia înseamnă distrugere. Iar declarațiile… Vorba prorocului Ieremia: “Ce bine știi să-ți întocmești căile când e vorba să cauți ce iubești! Chiar și la nelegiuire te deprinzi!” (Ier. 2:33)


Nu doar de vinerea trecută, ci cu mult înainte, am constatat că “Evanghelia după Putin” e prezentă nu doar în război, nu doar în politică, ci și în… Biserici. Apostolul Pavel ne îndemna ca atunci când ne echipăm de luptă cu vrăjmașul să fim încălțați cu râvna Evangheliei păcii. La unii pacea este cu cartușe. Pe care le trag fără remușcare. Din orice poziție. În orice direcție. Tineri împușcați la comitet. Pastori împușcați pe internet. Slujitori ghilotinați la telefoane. Surori sau frați împușcați cu bârfe, cu defăimări, cu minciuni. Comentatori cu mitraliera în mână. Ucigând pe la colțuri în Numele lui Isus. Ori în piața mare din cetate. Folosind chiar versetele biblice drept cartușe! Pentru astfel de trăgători AW Tozer ne spunea că sunt ca țeava puștii: lungi și goi pe dinăuntru!


Când a ieșit la luptă cu vrăjmașul Hristos nu a tras niciun glonț. N-a ridicat nicio sabie. Richard Wurmbrand zicea că în ebraică nu se scrie cuvântul “zain”. Adică “armă”. Pentru că în ebraică lipsește litera “z”. Prin urmare orice luptă pentru Dumnezeu se câștigă fără arme. Nu doar domnul Putin ci și unii din biserici trebuie să înțeleagă că “cine ridică sabia de sabie va pieri!”


Opriți artileria împotriva fraților! Nu trageți în răniți! Biserica e spital de campanie nu poligon de tragere! Dragostea nu ucide! 


Nicolae.Geantă

Gura Văii, Arad


vineri, 18 martie 2022

Nicolae Geantă la Biserica Betesda Gura Văii, Arad

 duminică 20 martie 2022, ora 10,00
Botez Noutestamental

Cum este botezul noutestamental? 
Este botezul biblic. Făcut la maturitate. Sfânta Scriptură spune, în Marcu 16:16 „Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit”
Chiar Crezul Ortodox spune la p. 10 „Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor!”. Cine mărturisește? Cel ce crede. Botezul se face în urma credinței. 
Cunoști acest Botez? Ești botezat în credință sau în neștiință?

Nicolae.Geantă

PS: Dacă ești încă nelămurit scrie-mi! (nickbags@gmail.com)




joi, 17 martie 2022

Singurătatea - de Nicolae Geantă

Am auzit că Anglia a înființat un Minister al Singurătății. Pentru că populația din Albion trăiește cât mai singuratică! Vreo 25%. Poate de aceea, sau sufocată de online, Noorena Hertz a scris volumul “Secolul Singurătății”
Singurătatea e cel mai greu lucru pe lume!  Nu suntem  creați să fim Robinson Crusoe. Dar am învățat ca și Robin Williams că mai greu decât să fii singur într-un loc pustiu este să fii singur între oameni! Eu cred că cea mai apăsătoare durere este să fii singur între Mulțimea din Biserică!
E adevărat ca nu există  singurătate, existā doar singurātate.
Nu întoarce spatele nimănui! Nu uita că nici Dumnezeu nu ți-a întors spatele ție!

 Nicolae.Geantă

miercuri, 16 martie 2022

Și totuși, chiar dac-ai știut... - de Mihaela Mănescu

De-ai ști ce noapte-i dincolo de soare
Și câtă gheață-i dincolo de foc,
N-ai rupe-a părtășiei sfântă floare.
N-ai face din Iubirea Mea un joc...

De-ai ști ce ură-i dincolo de-Agape
Și câtă trudă-i dincolo de jug,
N-ai mai lovi în cel ce-ți stă aproape.
Nu Mi-ai mai arde Dragostea pe rug...

De-ai ști ce foame-i dincolo de Pâine
Și câtă sete-i dincolo de Vin,
N-ai pierde veșnicia pentr-un mâine
De care universul e străin.

De-ai ști cum bate-o Inimă de Tată
În așteptarea unui fiu pierdut,
N-ai mai trăda-o pentru lumea toată!
Și totuși, vino, chiar dac-ai știut!

mihaela mănescu

sâmbătă, 12 martie 2022

Nicolae Geantă la Profides București



Ai poveri? Pe umeri, pe suflet, 
în familie, în viața cotidiană?
Vino cu noi la biserica Profides București. 
Vom învăța împreună despre închinare, vom lăuda Numele Domnului, 
ne vom ruga special pentru tine!
Poți fi eliberat! Vindecat! Înnoit!
De asemeni voi lansa ultima mea carte: „Rugați-vă să vă crească aripi!”
Vino și cu un prieten!

Nicolae.Geantă

vineri, 11 martie 2022

Apel la rugăciune pentru Mircea Țetel

2 Corinteni 1:11

Mircea Țetel - unul dintre cei mai buni prieteni ai mei - trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere al sănătății. În urma unor intervenții medicale ale căror rezultate nu au fost tocmai o reușită, omul de afaceri sucevean este internat din nou în spital. Mircea Țetel este un nume bine cunoscut în rândurile evanghelicilor români, atât pentru implicarea sa la diferite activități de evanghelizare și misiune din Moldova cât și pentru acțiunile caritabile generoase. Apelăm insistent să ne unim în post și rugăciune pentru fratele nostru, astfel încât Mâna cea bună a lui Dumnezeu să se atingă de el și să-i aducă vindecarea deplină cât mai repede!
Mulțumim tuturor!

Nicolae.Geantă

joi, 10 martie 2022

Noutate editorială: Rugați-vă să vă crească aripi - de Nicolae.Geantă

 
Un volum cu 77 devoționale. 120 pagini. Editat de Carmel Print Arad. 
Cuvânt Înainte de lect. univ. Cornel Dărvășan, realizator A7TV.
Background de Nicolae Geantă
Din cuprins:
Excelența sa Păstorul; Nu fugi cu visul cuiva!; Și spinii vorbesc despre dragoste; Darul micilor obrăznicii; Tăcerea ca odihnă; Nu omorî ocaziile de-a face bine!; De ce Giocondele surâd?; Nu riposta pentru fleacuri!; Ce a scris Isus cu degetul pe pământ?; Urcă cu ambele picioare în barcă; Ce-am învățat la 50 de ani; Tăvălugul lui Dumnezeu; Evanghelia dresorilor; Evanghelia vagabonzilor; Antrenamentul aripilor; Rugați-vă să vă crească aripi! 

Background

De ani buni nu-I mai invidiez îngerii. E drept ei n-au trecut prin sincope de iubire, n-au trădat, n-au provocat divinității lacrimi. Dar nici n-au fost răscumpărați cu valuta Cerului, cu sânge divin! Eu ca om păcătos am avut destule alunecări pe toboganele vieții. Uneori, în cădere, aș fi vrut să am aripi. Să le deschid larg - cât zidul chinezesc, și să zbor! Atunci da, îi invidiam la maxim pe îngeri. Ei le aveau. Evident mie-mi lipseau. Dar, am constant că de fiecare dată, jos, jos de tot, a fost Cineva care m-a prins în brațe! De la El am învățat apoi că biruința înseamnă răbdare. Dar și că dacă vrei să ai aripi trebuie să crezi, apoi să te rogi să îți crească! Credința în ați crește aripi nici nu se învață, nici nu se moștenește. Se descoperă!

Așa că m-am uitat mai atent și am observat că Dumnezeu când mi-a întocmit cu de-amănuntul fiecare celulă, undeva în spate mi-a pus o cutie cu aripi. O port dar nu o văd. O simt dar nu pot s-o ating. Însă când din întâmplare dau peste gropi (chiar așa, gropile n-au fost făcute să cazi neapărat în ele), peste munți imposibil de escaladat cu picioarele mele, mă rog să le simt cum fâlfâie. Atunci aripile se desfac și îmi dau seama că pot să mă înalț. Pot trece peste probleme. Când ești conștient că aripile ți-au crescut, durerea nu mai e povară deosebit de apăsătoare, necazul nu te mai face scrum, eșecul nu-ți mai aduce depresii. Căci toate cotloanele inimii tale sunt mângâiate!

Traian Dorz zicea că va veni o zi când va ninge de jos în sus! Ziua răpirii sfinților la Cer! În haine albe ei vor zbura spre înalturi! Spre Acasă.

Rugați-vă să vă crească aripi! Doar cu mâinile nu poate nimeni zbura! 

Nicolae.Geantă

marți, 8 martie 2022

Jurnal de Tulcea - Vamă de refugiați


Vama Isaccea. Orele dimineții. Frig. Refugiații ucraineni care abia au trecut cu bacul sunt întâmpinați cu căldură. De români de la diverse fundații. Care le oferă ceaiuri, cafele, Hot-Dog, supe fierbinți, apă, sucuri, ciocolate, pamperși, jucării. Chiar și cuști pentru animalele de companie! Translatori voluntari. Pompieri. Salvare și Politie. Cu ultimele trei participă statul român. Și cu jandarmi. Care beau și ei ceaiuri ori cafele și mănâncă gratis de la ONG-uri.

Vama e plină de femei și copii. Dar și ceva bărbați. Ei nu au voie să iasă din țară. Ucrainenii zic. Decât dacă au 5 copii. Până zilele trecute puteau ieși și cei cu 3 copii. Dar legile-s făcute să fie schimbare. Translatori la fiecare pas. Autocare. Chiar și de Bulgaria. Cisterne. Și cineva cu… mici! Și grătare. Câteva corturi albastre sunt pe post de depozite. De hrană. De alimente. Ori sala de așteptare.

Ucrainenii sunt preluați de diferite gazde, fundații,
asociații, biserici ori autocare. Autocare chiar de… Bulgaria. Refugiații nu prea rămân în Tulcea. Cei mai mulți merg spre București, spre aeroport, spre UE. Dumnezeu să îi călăuzească.

Am fost marcat de 3 lucruri:
- de solidaritatea românilor indiferent de religie, etnie, castă. Dragostea nu are culoare!
- de lacrimile pruncilor ucraineni. Au fost smulși din lumea lor.
- și de un bătrânel elvețian, Brandon, creștin după Evanghelie, care împreună cu o echipă a fundației sale au venit din Alpi pe malul Dunării cu o tonetă din care oferă ceaiuri, cafele, supe calde, dulciuri, vitamine ori jucării ucrainenilor. Mi-a spus că a adus ucrainenilor și 700 de Noi Testamente! 

În vamă am fost cu Mihai Pungilă care sprijine refugiații! Și cu Paul și Mirela Aslam care au venit tocmai din Beiuș cu cca 4 tone de alimente sponsorizate de Divin Garden. Mulțumim și pe această cale patronului Dumitru Gal! Dumnezeu să vă răsplătească domnule Dumi!

Mâine, cu ajutorul Domnului Hristos tone de alimente vor ajunge la frații noștri din Ucraina. Pentru cei care doresc să
ne acorde sprijin în continuare contactați-mă!

Nicolae.Geantă

La Mulți Ani tuturor femeilor!

 


luni, 7 martie 2022

Jurnal de Tulcea – Ajutor pentru Ucraina (1)


Solidaritate. Acesta este cuvântul de pe buzele românilor în ultimele zile. Dar și tipărit în inimi. Nu doar pe scrolul știrilor ori în ziare. Cu mic și mare, înstărit sau mai puțin avut, românul a sărit în ajutorul refugiaților ucraineni. Căldura cu care i-a primit încă din vamă a făcut înconjurul lumii. Fapt ce mă face să declar din nou: sunt mândru că sunt român!

Una dintre vămile luate cu asalt săptămâna trecută a fost Isaccea. E o vamă dificilă deoarece pe aici e musai să treci Dunărea cu bacul. Însă tulcenii, deși au inimi largi prin buzunare le cam fluieră vântul. Bisericile evanghelice sunt puține, mici, și cu probleme financiare. Întâmplător sau nu, de anul trecut tocmai aici Dumnezeu m-a trimis la misiune. Și asta fără să fii avut vreodată vreun vis. Ori vreun minim plan. Întâmplător sau nu, Mihai Pungilă, misionar de 11 ani în Dobrogea, la Asociația „Sprijin fără Frontiere” din Tulcea, a fost punctul de legătură.

Săptămâna trecută, datorită dvs, la Misiunea din Tulcea au ajuns mai multe microbuze cu alimente, haine, pături, saltele, detergenți, pampersi etc. Mulțumim din toată inima.

Primul ajutor a venit din partea pastorului Cristi Hinda din Bănia, Caraș Severin. Pe lângă ajutoarele aduse la Tulcea, Cristi s-a întors în Banat cu 17 refugiați ucraineni. În penultima zi din februarie. Trebuie știut, pastorul din Bănia a făcut în ultimii ani misiune în Ucraina la Nord de Dunăre. Unde a legat prietenii sfinte. Iar prietenii la nevoie se cunosc. Mulțumim Cristi.

Al doilea ajutor substanțial a venit din partea pastorului Ciprian Petricaș din Oradea. Împreună cu biserica păstorită de el au pregătit un microbuz de ajutoare pe care l-au adus în Tulcea pe 3 martie. După o noapte întreagă de traversat România. Mulțumim Ciprian. Mulțumim Bisericii Carmel.

A urmat apoi un ajutor venit din partea lui Teo Dragomir, de la Misiunea GECMC (Grupul de educație Creștină și Misiune pentru Copii). Acesta a plecat încărcat cu tone de alimente din Prahova, de la Vălenii de Munte în zorii zilei de 5 martie. Mulțumim pentru colaborare Teo. Cu echipa ta faci treabă foarte bună! Mulțumim tuturor celor ce te-au sprijinit!

Sâmbătă 5 martie a plecat de la București, de la Biserica Profides un microbuz cu alimente, saltele, medicamente, pampersi, etc. Ar fi trebuit să plec cu ei dar am avut ore la școala de predicare. Mulțumim frumos Toni Berbece. Și bisericii Profides. Toni, dacă te uiți în DEX și citești cuvântul „devotat” să știi că scrie despre tine!

În câteva ore plec spre Tulcea cu un nou transport. Câteva tone de alimente și ceva haine. Ninge. Carosabilul nu e deloc grozav. Dar cu ajutorul Domnului mâine nădăjduim să fim la Tulcea!

Mulțumim tuturor care v-ați implicat individual sponsorizând direct Misiunea din Tulcea. Fiecare ajutor financiar sau de orice natură contează. Pentru cei ce vreți să participați în continuare vă las mai jos contul și adresele de contact.

Asociația Sprijin fără Frontiere - RO13 RZBR 0000 0600 1941 6552, cod SWIFT (BIG): RAIFFEISEN BANK: RZBRROBU, filiala Tulcea

Cei care vor să se implice pot să ne contacteze pe e-mail (nickbags@gmail.com , mihaipungilă@gmail.com – aici ne scrieți și vă oferim și numerele de telefon), ori pot să trimită colet la adresa Asociației „Sprijin Fără Frontiere”, str. Griviței, nr. 19, mun. Tulcea, județul Tulcea.

PS. Precizez că cea mai mare parte din ajutoare merg direct în satele ucrainene din nordul Dunării unde în magazine nu mai sunt deloc alimentele!!! 

Nicolae Geantă, Speranță și Destine

vineri, 4 martie 2022

Nicolae Geantă - Temnicerul din Filipi

sursa: Ben Hur via Biserica Sfânta Treime Jibou

La mulți ani Sefora!

Dumnezeul căruia îi slujim să fie înaintea ta! Cu El nu te vei rătăci!

Hristos Domnul să îți asculte toate rugăciunile. Când vorbești cu El o să înțelegi că El vorbește. Iar tu asculți!

Duhul Sfânt să fie Scutul și Lumina ta! Nu te vei teme de nimeni, de nimic, și nici nu ți se vor stinge visele!

Iar când oamenii ies noaptea sub cerul liber și privesc stelele să afle toți că cea mai strălucitoare ești tu!

Fii o vioară singură ce cântă

Iubirea-ntreagă pe un fir se păr!

Fii ca o carte plină de-adevăr,

Ca o făclie plină cu lumină sfântă!

Fii ca o pâine pentru cei flămânzi,

Fii aripă oricui ce are-o viață frântă,

Fii o săgeată care se avântă

Spre Cerul plin de îngeri și sfinți blânzi!

Happy Birthday!

 Tati!

PS: Da, e adevărat ce ai spus când erai mică: tații adevărați sunt tați de fete!

 Ecleziastul 9:8, Proverbele 31:29

 

Nicolae Geantă și Florin Frățilă - Școala între pandemie, cifre și adevăr

sursa: Ben Hur via Ploieștii Tv/ DADA TV

ce spune presa despre interviu

marți, 1 martie 2022

Implică-te alături de noi pentru refugiații ucraineni ajunși în Tulcea!

În ultimele 4-5 zile ușile Misiunii „Sprijin Fără Frontiere” din Tulcea au fost luate cu asalt. Creștini evanghelici din Ucraina, dar și creștini ortodocși, care reușesc să intre în România pe la Isaccea vin singuri, asistați de poliție sau sună din vamă să fie preluați de cineva din cadrul Misiunii unde urmează să fie găzduiți. În ultimele 4-5 zile pe la Misiune au trecut peste 100 de refugiați ucraineni. Aceștia vin și pleacă mai departe, ori rămân o vreme până își găsesc un loc de cazare. Sâmbătă 17 dintre ei au luat drumul Băniei, un sat din Caraș-Severin, luni și marți câțiva tineri au plecat în Germania sau alte state occidentale unde au rude. Trebuie să precizez: clădirea Misiunii este de fapt etajul casei lui Mihai Pungilă, prietenul și partenerul meu care face misiune de 11 ani atât în Tulcea cât și în Ucraina. Mihai și-a pus casa la dispoziție pentru refugiați, iar Biserica Creștină după Evanghelie precum și cea de la Oastea Domnului au aranjat saltele pentru a găzdui mamele și copiii refugiaților. În prezent la Misiune și în Biserică de lângă casa sa sunt găzduiții cca 50 de persoane, și urmează să ajungă și altele. Ucrainenii din satele de dincolo de Dunăre sau din jurul Odessei (unde teritoriile sunt aproape ocupate de armata rusă) și-au abandonat totul și au luat cu asalt vama de la Isaccea unde stau la coadă între 48-72 de ore, în speranța că vor ajunge în România.

Județul Tulcea este unul dintre cele mai sărace din România, iar bisericile evanghelice de aici sunt mici numeric și fără putere financiară. Prin urmare Misiunea „Sprijin Fără Frontiere” se descurcă destul de greu în situația creată. De aceea facem apel la toți aceia care ne puteți sprijini în aceste zile tensionate și pline de suferință. Am primit mai multe mesaje de la persoane care vor să se implice dar nu știu cum și cu ce. Vă scriu alăturat o listă la care fiecare participă cum poate.

- saltele, pături, saci de dormit, plăpumi termice, covorașe termice, lenjerie de pat, perne, 
- haine și încălțăminte de copii, femei și chiar de bărbați,
- produse de igienă (absorbante, pampersi, dezinfectate),
- produse pentru bebeluși (lapte praf, șampon pentru bebeluși/copiii, mănuși, căciulițe),
- conserve, produse care se pregătesc rapid, 
- fierbătoare electrice, termosuri,
- diferite alimente neperisabile,
- donații în bani direct în contul Asociației - RO13 RZBR 0000 0600 1941 6552, cod SWIFT (BIG): RAIFFEISEN BANK: RZBRROBU, filiala Tulcea

Cei care vor să se implice pot să ne contacteze pe e-mail (nickbags@gmail.com, mihaipungilă@gmail.com), ori pot să trimită colet la adresa Asociației „Sprijin Fără Frontiere”, str. Griviței, nr. 19, mun. Tulcea, județul Tulcea.

Precizăm că familiile care rămân definitiv în Tulcea trebuie ajutate pentru instalarea în locuințele puse la dispoziție sau închiriate. De asemeni, dacă Dumnezeu îngăduie, dorim ca în zilele următoare să ducem un microbuz de ajutoare în Ucraina, în satele din lungul Dunării! 

PS: vom reveni cu amănunte...

Nicolae.Geantă



Nicolae Geantă - Fratele Risipit

sursa: Ben Hur