ProSefora

youtube

luni, 31 ianuarie 2022

Este interzis expunerea copiilor pentru a influența deciziile autorităților publice! - Nicolae.Geantă

sursa
sursa












Când vine vorba de folosirea imagini cu copii în mass-media (în Televiziune, dar și pe Internet) legile stabilesc o măsură de reguli care să-i protejeze! De restricții! Nu le poți expune chipul! Nu le poți expune emoțiile! Nu le poți folosi imaginea fără acordul scris al părinților, al copiilor. Decizia nr. 249 din 1 iulie 2004 la articolul  10 stipulează: „Este interzisă difuzarea emisiunilor în care copiii sunt folosiţi sau expuşi de către părinţi, rude, reprezentanţi legali sau avocaţi în scopul de a obţine avantaje personale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice”. Subliniem „în scopul a influenţa deciziile autorităţilor publice!!!”  Și totuși de când nebunia cu vairăsul chinezesc mass-media trece peste orice reguli, peste orice restricții. Transmite imagini șocante cu copii! Emoționale. Fără niciun avertisment! Copii în lacrimi, copii cu măști, copii în spitale, copii care sunt în cabinete la vaxcinat! 

duminică, 30 ianuarie 2022

Prințesa Ralu Callimachi și traducerea Bibliei în limba română contemporană

Românii evanghelici aproape toți știu că Dumitru Cornilescu, ierodiacon convertit la Hristos, a tradus acum 100 de ani Biblia (traducere care îi portă numele). Mulți dintre ei mai știu de asemeni că pentru tipărire (și traducere) a fost ajutat de Prințesa Ralu Callimachi. Nu doar cu bani. Fără aportul ei nu știm cum ar fi fost finalizat proiectul. Însă ceea ce românii nu știu e faptul dacă Prințesa a fost evanghelică. Credem mai mult ca sigur că a fost, pentru că sunt dovezi diferite mărturii. Problema care se ridică este dacă Prințesa Ralu a fost baptistă, creștină după Evanghelie, penticostală sau tudoristă? Ori a fost calvinistă? (pentru asta vă rog să citiți articolele de mai jos). Chiar dacă nu contează confesiunea căreia i-a aparținut, aportul pe care Ralu Callimachi l-a adus traducerii Bibliei în limba română contemporană este substanțial, motiv pentru care Prințesa trebuie să fie cunoscută și mult, mult mai mult promovată!
(Nicolae.Geantă)

sâmbătă, 29 ianuarie 2022

„Canada's Freedom Convoy” între minciună și adevăr - de Nicolae.Geantă

sursa:
Texas News Today











Pe 23 ianuarie au plecat în convoi din Vancouver. Inițial sute. Apoi mii. Zeci de mii. 50.000 spun prietenii noștri din Canada. De 7 zile trucker's (camionagii) canadieni mărșăluiesc spre capitală, spre Ottawa. Unde, azi 29 noiembrie, au un megaprotest. Împotriva restricțiilor pandemice. Oamenii stau afară în frig cu steaguri și bannere. Îi ovaționează pe camionagii de pe stradă, de pe poduri, de la balcoane. Oare de ce? Peste tot se strigă „Freedom”, adică „Libertate”. În dimineața asta era foarte frig în apropiere de capitală. Undeva la -21 grade Celsius. Dar canadienii rezistă. Intrarea în Ottawa e infernală. „Coloanele depășesc distanța dintre București și Craiova”, mi-a zis D.G. Cine pleacă la drum trebuie să se înarmeze cu răbdare.

Protestul camionagiilor vine împotriva unor măsuri (dure) pe care domnul Trudeau și Guvernul său le-au luat în această pa.n.de.mie. E drept, e greu de gestionat lucrurile. Mai ales când ai de-a face cu libertatea oamenilor. Când noaptea trecută trucker's-ii au intrat pentru „discuții” în capitală viața cotidiană s-a bulversat. Poliția, armata, populația, toți sunt în gardă. Iar domnul Trudeau a anunțat că intră în izolare pentru că a avut contact cu mai multe persoane infectate cu cov.i.d. Ori, în Canada dacă ești imunizat cu două doze nu mai ești obligat la lockdown. Presa se întreabă dacă domnul Trudeau e într-adevăr vaxcinat sau fuge de responsabilitate. Apropo, deși camionagii au brăzdat țara de luni, presa lor a tăcut până seara trecută. Iar în România nu a apărut nicio știre pe această temă! Să fie cenzură? Să fie un eveniment neimportant? Protecție sau rea voință?

Motorwagen - primul automobil din istorie

La 29 ianuarie 2022 se împlinesc 136 de ani de la patentarea primului automobil din istorie - "Motorwagen" (foto)

Primul automobil din istorie a fost construit de inginerul german Karl Benz pe parcursul anului 1885, iar pe 29 ianuarie 1886 vehiculului i-a fost acordat patentul nr. 37435. "Motorwagen" era propulsat de un motor cu explozie în patru timpi, alimentat cu benzină. Costase 1000 de dolari, echivalentul a 26.337 dolari în ziua de azi. Cum rezervorul automobilului era plin cu carburant, unele ziare au sugerat că ar fi bine să-i fie retras brevetul inventatorului, pentru a nu incendia întreg oraşul.

Automobilul demara greu, scotea un zgomot infernal şi un nor de fum gros. Pentru a porni, motorul trebuia încalzit mai întai cu apă fierbinte, iar apoi, în timp ce şoferul manevra pornirea, vehiculul trebuia împins pâna când pistoanele ajungeau să funcţioneze singure. Marea performanţă a automobilului era viteza: pe drum drept, atingea 16 km pe oră.

joi, 27 ianuarie 2022

Albumul de Celebrare a Misiunii Genesis - 20 ani

 
    Pornită la misiune pentru lărgirea Împărăției lui Hristos în anul 2001, Misiunea Genesis din Chicago este prezentă astăzi în peste 30 de țări unde își desfășoară o activitate deosebit de roditoare. Din Chicago în Madagascar ori Mozambic, din Chicago în India ori Filipine, din Chicago în România sau chiar în depărtata Mongolia, peste 75 de misionari ai Misiunii slujesc pe termen lung la proiecte ce vizează transformarea vieții sociale și spirituale. Misiunea Genesis sponsorizează și construiește biserici, orfelinate (România, India, Kenia, Filipine, Madagascar, Mozambic), comunități de leproși (India, Madagascar), școli și grădinițe, lucrări misionare în penitenciare. Sponsorizează Institutul Biblic Penticostal din București, Misiunea APME din Constanța, misionari și chiar proiecte mass-media. 
    De asemeni revista misiuni este una dintre cele mai bune reviste evanghelice de limba română, cu un colectiv redacțional foarte divers și bine instruit (de-a lungul anilor au fost editate 48 de numere ale revistei), director executiv fiind inimosul pastor Ilie Uțu Tomuța.
    Apărut într-un tiraj de 1000 de exemplare, albumul aniversar poate ajunge în casele dvs prin descărcare în format Pdf (pe laptop, desktop sau smartphone) de la linkul următor - https://www.misiuneagenesis.org/2021/11/albumul-de-celebrare-a-celor-20-de-ani-de-activitate-ai-misiunii-genesis/ 

Nicolae.Geantă,
membru corespondent permanent al revistei Genesis

Azi Holocaust in memoriam - de Nicolae.Geantă

Câți dintre noi își mai aduc aminte că pe 27 ianuarie 1945 armata rusă (iată că fac și rușii lucruri bune!) a cucerit Auschwitzul, prin urmare l-a eliberat definitiv? În acea zi în „Fabrica morții” mai erau vreo 30.000 de deținuți, majoritatea evrei. Ca să nu îi scape de sub control nemții au scos deținuții din lagăr și i-au gonit prin păduri, ori pe câmp, unde i-au mitraliat la întâmplare nereușind să-i ucidă pe toți.

Potrivit estimărilor curente din cei 1,3 milioane de deținuți intrați pe poarta Auschwitzului 1,1 milioane au murit în lagărul de exterminare. Dintre aceștia 1 milion au fost evrei! Crima pentru care au pierit peste 90 % din deținuți la Auschwitz a fost că... s-au născut evrei! Cei mai mulți dintre ei au provenit din Ungaria+Transilvania (438.000), Polonia (300.000), Franța (69.000), Olanda (60.000), Grecia (55.000), Cehoslovacia (46.000) etc. În lagăr și-au găsit sfârșitul și peste 70.000 polonezi, 20.000 rromi, 10.000 prizonieri sovietici și sute de Martori ai lui Iehova, homosexuali etc.

Când am vizitat lagărul de exterminare acum 10 ani am fost îngrozit! Nu mi-am imaginat că omul poate fi atât de demon! Auschwitzul și „Soluția finală” a naziștilor reprezintă actele cele mai josnice din istorie. Nu trebuie nicidecum uitate de nicio generație! Am plâns când am ajuns în fața unei mici vitrine unde era expusă o păpușică ruptă și câteva hăinuțe de copil! Printre lacrimi am văzut în fața mea oprit un soldat evreu care și-a dat jos basca din cap, a privit și el vitrina, a privit la mine și a rămas uluit că plâng. I-am întins mâna în semn de salut și israelianul... și-a dat drumul la lacrimi. A fost cea mai frumoasă icoană: un creștin și un evreu plângând victimele nevinovate ale Holocaustului! Până la urmă cu toți suntem frați!

miercuri, 26 ianuarie 2022

Otrava e în tine! - de Nicolae.Geantă

Un tânăr bărbat s-a dus la tatăl său bătrân și i-a spus că soția îl distruge. „Nu mai suport. Îmi vine s-o ucid. Chiar o voi omorî. Dar mi-e teamă că vor afla cine-a ucis-o. Te rog, mă ajuți?” Fără să pună vreo întrebare bătrânul a spus: „Da, te ajut! Dar... Există un dar. va trebui să faci anumite lucruri întâi pentru ca în ziua morți ei nimeni să nu te suspecteze. Va trebui să te porți grijuliu cu ea, iubitor, să-i vorbești dulce, să-i mulțumești, să o asculți și să o ajuți în gospodărie. Apoi, uite, îți dau un praf. Ajut-o zilnic să facă mâncarea și când nu te vede pune-i praf în farfurie. Astfel va muri încet!”

A trecut aproximativ o lună și tânărul și-a vizitat tatăl din nou. „Tată, nu mai doresc să moară! Am ajuns să o iubesc foarte mult! Dar tată, cum pot face acum să anulez otrava pe care i-am pus-o în fiecare zi în mâncare?” Bătrânul l-a asigurat să se liniștească. „Fiule, praful acela nu era decât... praf de orez! Ea nu va muri otrăvită. Dar fiule, otrava era în tine!”

luni, 24 ianuarie 2022

Nicolae Geantă - Porunca I - Dumnezeu nu poate fi înlocuit!

sursa: Ben Hur, filmare Profides București

Neiubirea de patrie – de Nicolae.Geantă

s u r s a f o t o a i c i
Ieri mă gândeam că la 1877 băieții se înrolau voluntar să lupte pentru Independența României. Că uneori și fetele au intrat la arme pe front. Că în 1916 românii cu tălpile goale și puștile de lemn au zdrobit mașina de război germană la Mărășești. Cu domnul general Berthelot și câteva tunuri franceze! Da, niște țărani prost înarmați au învins cea mai puternică armată a lumii! M-am gândit că regele Ferdinand a luptat împotriva propriilor rude ca să apere România unde era monarh. Ori că Regina Maria a venit din speța regală engleză ca să se căsătorească la noi în costum național cu ie și fotă! Apoi a mers pe front printre răniți ai cărei regină era! Patriotism. Iubire de neam și țară.

Azi e 24 ianuarie. Ziua Unirii Principatelor. Ziua când, acum 163 de ani, toți românii au ales pe Cuza să-i reprezinte. Ziua când a început România modernă. România reformelor mari! România puternică. Ei au reușit pentru că au fost uniți! Iar unitatea a venit dintr-o singură iubire: patria!

duminică, 23 ianuarie 2022

CâmpinaTV: Lecție de istorie locală, predată elevilor de profesorii de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina

O idee frumoasă și benefică pentru elevii Liceului Tehnologic "Constantin Istrati" din Câmpina - o lecție de istorie locală, predată de două cadre didactice, nu la clasă, ci chiar pe teren, în două locații care merită cunoscute. Nu există manuale de istorie locală, iar inițiativa profesorilor Ofelia Negoiță și Nicolae Geantă este de lăudat și de urmat, cu atât mai mult cu cât Câmpina are o istorie bogată și interesantă.

În acest proiect deosebit au fost implicate clasele a X-a B și a XI-a A de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati". Prima lecție a fost predată de prof. Ofelia Negoiță la Crucea lui Cuza (sau Crucea Clăcașilor), aflată la intersecția Străzii Ecaterina Teodoroiu cu Calea Doftanei. Este o cruce din piatră, veche de mai bine de 150 de ani, realizată din donații și amplasată în locul respectiv în perioada în care, prin decret domnesc semnat de Alexandru Ioan Cuza, târgul Câmpina era ridicat la rang de oraș (1864).

sâmbătă, 22 ianuarie 2022

La mulți ani Toni Berbece!

Sunt încântat să lupt alături de un spadasin ca tine!
Să te bați până ți se lipește sabia de mână!
Și să nu te temi de nimic!
Ești născut învingător!

Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău 
ca un viteaz care te poate ajuta; 
se va bucura de tine cu mare bucurie, 
va tăcea în dragostea lui 
și nu va mai putea de veselie pentru tine!
 
La Mulți Ani și să trăiești veșnic!

Nicolae.Geantă

Vulpea farmacistă. Pamflet.

O vulpe, farmacistă, ce nu avea talent
Și ce era pe punctul să intre-n faliment,
Se dă de ceasul morții, de foame să nu crape
Și din dificultate cu chiu cu vai să scape.
 
Se puse deci la umbră, clocind doar gânduri hoațe,
În tril de păsărele și chiorăit de mațe.
Și adormi de foame, ca anesteziată,
Când se trezi deodată subit înviorată.
 

vineri, 21 ianuarie 2022

Corbii nu pot zbura la înălțimi! – de Nicolae.Geantă

Corbul este singura pasăre care îndrăzneşte să se apropie de vultur. Pasărea neagră are chiar fantastic tupeu: se așază pe spatele vulturului și-I ciugulește de gât!

Interesant este că vulturul nu reacționează, nu intră în luptă cu cioara. În schimb îşi deschide aripile şi zboară spre cer. Și, cu cât se înalţă mai sus, mai sus, cu atât corbului îi este mai greu să respire şi... cade singur! Din lipsă de oxigen. Corbii nu pot zbura la înălțimi!

Uneori, în viață, avem de-a face cu „corbi”. Obraznici, cu nerușinare cât Pacificul, „corbii” vin să ne ciugulească fericirea. E plăcerea lor să piște „vulturii” de grumaz. Tentația numărul unu este să ne luăm la ciuguleală cu ei. Dar asta înseamnă să coborâm la nivelul lor. Să ne irosim energia. Să folosim „armele” lor. Dacă vrei însă să te eliberezi de un corb încearcă să-l aduci la nivelul tău, la înălțime!

Unii spun că ciorile sunt păsări inteligente. Sunt chiar mai descurcărețe decât papagalii. Nu-i contrazic. Dar oricât s-ar chinui corbii nu pot imita zborul vulturilor!

Trăiți ca vulturii: liberi și pe înălțimi! Mai aproape de cer se naște sfințenie! Corbii însă nu pot zbura niciodată acolo! 

Nicolae.Geantă

Nicolae Geantă la Profides București



Ne întâlnim duminică în București. 
Dimineața de la ora 10,00 la Biserica Profides. În Pavilionul 2 la Romexpo.
Seara ne vedem la Biserica CDE Izbânda. De la ora 18,00. 
Biserica Izbânda este în cartierul Crângași. Str. Nicolae Oncescu, nr. 23.

 

miercuri, 19 ianuarie 2022

Nole, australienii și violul – de Nicolae.Geantă

Dacă Nole a greșit sau nu în relația cu Openul Australian s-a scurs multă cerneală. Și sânge. Nu doar în ziarele de sport. Ci și în politică. Și mai ales între părelologi. Numai domnul CTP, de exemplu, l-a înfierat pe cel mai bun tenisman al lumii ca pe un diavol căruia i se datorează toată degringolada planetară. Alții l-au făcut erou. Prin urmare Djokovic a devenit și diavol și înger!

Mă gândeam să-i scriu câteva rânduri lui Nole. Nu să-l înfund în talpa iadului. Și nici să-l felicit că a procedat cum a procedat. Ci pur și simplu să-i trimit o pildă. La care să reflecte și el și întreaga lume. Poate că o s-o și fac...

Se zice că în timpul unui război, când toți bărbații erau ieșiți la muncile câmpului, un sat a fost invadat de soldații inamici. Aceștia au intrat în case și au început să violeze femeile. Dintre toate una singură a reușit să se impună. Ea a luptat cu soldatul inamic, l-a răpus și... i-a tăiat capul! După ce toți soldații au plecat la cazarmă „victorioși”, iar femeile au ieșit în drum rupându-și hainele de durere și urlând ca-n gură de șarpe, femeia nevătămată a ieșit cu scalpul adversarului înaintea lor. Plină de mândrie și-a declarat victoria. Femeile din sat au privit unele către altele. Deodată adrenalina s-a revărsat în ele. Ce-ar putea justifica ele în fața soților lor? Ce-ar răspunde dacă vor fi întrebate de ce nu s-au împotrivit, de ce n-au rezistat ca femeia vitează? Și s-au ridicat ca o singură mână și au ucis femeia ce scăpase fără viol. Vorba cuiva: „au ucis onoarea pentru a trăi rușinea!”

Lecția oferită zilele acestea lui Djokovic nu e numai lecția lui Djokovic. Ori numai a administrației din țara cangurului. Este lecția lumii întregi. Este lecția celor ce violează drepturile. Ei nu au decât regula lor sălbatică: violul celor fără apărare. Este lecția celor ce se împotrivesc la viol! Da, se poate rezista! Este lecția celor care ucid pe cei ce reușesc să rămână necompromiși! A Caiafelor. E-o lecție despre corupție dar și despre dictatură (fi ea chiar sanitară). În dictatură dictatorilor nu le pasă de nimic...

Chiar dacă am colegi ori prieteni buni care o fac, eu nu pot fi împotriva lui Nole! În primul rând pentru că ceea ce-a făcut este decizia lui (a și plătit deja pentru ea!). Apoi, nu pot fi împotriva lui pentru că în cartea lui Iov (6:14), Scriptura ne pune deslușit: „Cel ce suferă are drept la mila prietenului chiar dacă părăsește frica de Cel Atotputernic!” 

Încercați să apărați, nu să încălcați drepturile cuiva! Luptați cu ispita de-a trăda pe cel mai bun ca tine! Încercați să nu vă pierdeți drepturile pentru o supă de linte. Nici Irod, nici Iuda și nici Esau nu au ajuns în Ceruri.

Nicolae.Geantă

marți, 18 ianuarie 2022

Nu este imposibil! – de Nicolae.Geantă

Un băiețel brazilian intră zilnic în magazinul de electronice și umblă pe tablete. E desculț, cu rucsac cam vechi și haine deloc moderne. Piciul deschide tablete, citește câte ceva apoi își scoate caietul și notează! Unul dintre angajați, care l-a luat pe băiat la ochi, îl filmează după mai multe zile de acțiune identică. Stupoare... Băiatul sărac vine zilnic în „store” să conspecteze lecțiile care îi sunt teme pentru școală! Impresionat până la lacrimi vânzătorul povestește celor din firmă. Prin urmare firma se hotărăște să îi ofere piciului o tabletă și abonament la internet pentru doi ani! Lecția piciului sărac brazilian sună într-o singură direcție: nu este imposibil! Cine vrea să învețe găsește soluții!

Sute de elevi ai mei au telefoane la școală. În școală. În ore. Nu le folosesc pentru a conspecta lecția, a căuta informații pentru îmbunătățirea cunoștințelor sau pentru a face socoteli sofisticate la matematică. Pentru ei telefonul la ore înseamnă sursă bună de copiat, entertainment, „chat” cu cei de acasă, oațapuri fără sens și tik-tok-uri tâmpe. Lecția liceenilor români sună în toate direcțiile: nu este imposibil să ai acces la tot și totuși să nu știi nimic! Cine vrea să atingă nimicul nu trebuie să facă efort!

Le-am spus liceenilor mei că nu există „nu pot”. Imposibilul se naște cel mai ades din „nu vreau”! Renunțați la „nu se poate”! E șoaptă de diavol!

Nicolae.Geantă 

luni, 17 ianuarie 2022

Bogătașii, setea de putere și inegalitatea socială - de Nicolae.Geantă

sursa: Oxfarn
„Cei mai bogați 10 oameni ai lumii și-au dublat averile în timpul Pandemiei”, declara organizația de caritate Oxfarm, înainte de Forumul Economic mondial de la Davos. „Inegalitatea ucide” e titlul articolului, în care Oxfarm mai spune că în plină pandemie 160 de milioane de persoane au fost împinse în sărăcie. Pe de altă parte, 99 procente din populație a avut o involuție. Inechitate socială... ( vezi https://www.facebook.com/watch/?v=422258662927803)

Nu suntem împotriva oamenilor bogați. Ei sunt necesari atâta vreme cât nu creează inegalitate socială. Atâta vreme cât își plătesc impozitele, cât plătesc salarii decente muncitorilor (și la timp), cât respectă subalternii și pe oricine trece pe lângă ei. Atâta vreme cât nu își bagă nasul în politică, nu corup sistemul judiciar, nu corup primarii la licitații, nu amenință firmele mai mici, nu „fură cu acte” bunurile statului, cât nu se vâră ca niște vătafi comunali în inima de intravilane și le acaparează susținând că li se cuvin, cât nu poluează și se fac că nu știu... Sau cât, atunci când sunt spre faliment, când fiscalitatea le calcă pe urme, nu închid firmele, nu le transferă pe numele altcuiva, nu dosesc banii în republici bananiere, nu își iau tălpășița crezându-ne fraieri... Suntem de partea lor atâta timp cât au bun simț, cât întind mâna săracilor să îi ridice, nu să îi arunce în hău. Ori, atâta timp cât nu ne privesc cu dispreț ca pe niște „furnici”, cât nu se cred mici „dumnezei”! Cine se teme de Dumnezeu nu va face asta niciodată!

duminică, 16 ianuarie 2022

Jurnal de Tulcea. Nutrețul

Mulțumim tuturor ce ați sprijinit și sprijiniți lucrarea din județul Tulcea. Sunteți părtași cu noi l extinderea Împărăției lui Hristos.

Zilele trecute am reușit și cumpărarea nutrețului pentru familiile cărora le-am făcut „cadou” vacile la sfârșitul lunii decembrie, 2021. Să cumperi unei familii sărace o vacă în toiul iernii și să nu-i oferi si nutrețul necesar este mai mult o pedeapsă decât un ajutor! (De aceea s-au cumpărat și baloți de fân sau de lucernă).

De aceea, tot ce faceți să faceți foarte bine! Tot ce faceți să faceți până la sfârșit! Tot ce faceți să faceți ca pentru voi!

Rugați-vă pentru noi! Implicați-vă alături de noi prin donații de orice natură! (contactați-mă aici, sau la nickbags@gmail.com).

Urmează un nou proiect: să utilăm patiseria! Este ridicată, tencuită, acoperită. Ne lipsesc cuptoarele, plita, mixerele, vesela etc!

PS: Așa cum v-am anunțat deja Mihai a avut accident. El și cei trei copii ai săi au scăpat ca prin minune. cu leziuni. Microbuzul însă este praf! De nereparat. Cine se poate implica e așteptat cu drag! Contactați-ne!

 Nicolae.Geantă

sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Și Știința greșește – de Nicolae.Geantă

Era marți. Românii zic că marțea sunt trei ceasuri rele. Îi contrazic. Cu „paza bună trece primejdia rea”. Deci dacă nu ești atenți chiar și duminicile pot avea ceasurile rele. Și fiecare zi...

Dimineața am avut ceva frisoane. Apoi dureri abdominale, dureri în piept și un scurt moment de „aproape leșin”. Am fost sfătuit să merg la UPU. Spitalul e la 100 m de liceu. Înainte să ajung am sunat o cunoștință. Două. Nu erau acolo. Ca-n legile lui Murphy: când ai nevoie expresă de cineva, lipsește! Am intrat pe poarta spitalului. Uitasem să vă zic: e secție Co(vrig)! Tulburat, cu dureri și mușchii ca apa!

joi, 13 ianuarie 2022

Murim câte puțin de fiecare dată când mușcăm cu ură din iubire - de Nicolae.Geantă


Seara trecută am certat una dintre fete. Ea nu făcuse în fond nimic rău ci doar a vrut să-mi argumenteze. Eu, parcă orbit de orgoliu am contrargumentat. Sărăcuța a început să plângă. Lacrimile m-au dezarmat. Nu știu de ce, dar pe mine lacrimile mereu mă fac plastilină.

Ea a plecat în dormitor. Salutând respectuos. Dar tristă. Eu i-am urat “noapte bună”. Și deodată mi-am amintit o poveste: “Un șarpe a intrat într-un atelier de tâmplărie, și în timp ce se târa a dat peste un fierăstrău. Evident ca a fost ușor rănit. Apoi, cu toată furia șarpele a mușcat fierăstrăul. Dar s-a rănit grav la gură! Văzându-se plin de sânge s-a hotărât să atace fierăstrăul. S-a încolăcit după el și l-a strâns, l-a strâns, l-a strâns… Cu toată puterea. Dar, cum bănuiți deja, s-a… sinucis!”


Câteodată acționăm extrem de ciudat cu cei de lângă noi. Poate chiar cu aceia ce ne sunt cei mai dragi. Ne înfuriem. Ne mâniem. Ne folosim dinții. Și, ne trezim că până la urmă ne rănim pe noi! Sângerăm… Putem muri!


Murim câte puțin de fiecare dată când mușcăm cu ură din iubire. Murim câte puțin de fiecare dată când ne mâniem. Murim câte puțin de fiecare dată când reproșăm. Murim câte puțin de fiecare dată când pentru spiritul dreptății sacrificăm iertarea! 


Simțeam c-am murit. I-am scris povestea cu șarpele. I-am trimis îmbrățișări și multe inimi. Iar pe telefon mi-a apărut instantaneu: “I love my dad”. Atunci am înviat!


Nicolae.Geantă

miercuri, 12 ianuarie 2022

Incredibil: ziare.com vine cu câteva chestii tari despre homosexualitate!

 https://ziare.com/homosexualitate/homosexualitate-justitie-revolutie-si-dumnezeu-1719697

De ce incredibil? Pentru că ziare.com este presă aservită globalismului, progresismului. Pe acest site - cel mai mare site online de ziare din România - nu veți găsi aproape niciodată ceva anti-homosexualitate, anti-vaxcinare etc.

luni, 10 ianuarie 2022

Încercările sunt mari, dar Dumnezeul meu este puternic! - de Nicolae.Geantă

Dumnezeu nu ne promite o viață fără dureri sau fără necazuri, dar a promis că e alături de noi în fiecare încercare... Ba chiar El însuși sufere pentru noi! Richard Wurmbrand zicea că „atunci când un om nedrept persecută un om drept, Dumnezeu e de partea celui drept. Dar dacă un om drept persecută un om nedrept, Dumnezeu va fi de partea celui nedrept!” Pentru că Dumnezeu e totdeauna de partea celui care suferă!

Uneori în încercări strigăm la Dumnezeu: „De ce ne-ai lăsat să ne descurcăm singuri? E tare greu!” Atunci diavolul ne injectează vitriol în urechi. Amăgiri. Strigă înapoi și tu în urechile satanei, ca Naum: „Domnul este bun. El este un loc de scăpare în ziua necazului și cunoaște pe cei ce se încred în El!” (Naum 1:7)

Eu știu că încercările vieții sunt mari, dar mai știu că Dumnezeul meu este atotputernic!

Merită lăudat Dumnezeu! Nu doar că ne protejează de săgețile celui rău, dar și pentru că suferă de fiecare dată când sângerăm! 

Nicolae.Geantă


duminică, 9 ianuarie 2022

Reflexia vieții - de Nicolae.Geantă

 

Viața este ca o reflexie în apă:

- ce ești tu, aceea arăți!

- ce vezi la alții, va fi în tine!

- ce semeni, aceea culegi!

- ce dai, aceea primești!

- ce trimiți, vine înapoi!

- ce înveți, aceea știi!

- ce preț pui pe Dumnezeu, acel preț îl pui pe tine!

Fii foarte atent: Orice faptă bună sau rea, într-o zi se va întoarce la tine!

(Nicolae.Geantă)

vineri, 7 ianuarie 2022

Ce simbolizează porumbelul care a coborât peste Hristos la Bobotează? - de Nicolae.Geantă


Românii creștini știu că ziua de Bobotează este ziua în care s-a botezat Domnul Isus. Fiul lui Dumnezeu nu avea nevoie de botezul lui Ioan (botezul prin scufundare era practicat numai de către neamurile care aderau la mozaism), dar a făcut acest lucru ca dovadă a intrării în lucrarea Sa de Mare Preot al întregii lumi. Evreii care începuseră și ei să practice acest ritual (conștienți că sunt păcătoși) aveau botezător, se botezau dar nu aveau Mântuitor! Nici ei, nici lumea.

Românii creștini mai știu că în ziua Botezului Mântuitorului Isus, Duhul Sfânt a coborât peste El „ca un porumbel” (Marcu 9:10), „în chip de porumbel” (Matei 3:16), „în chip trupesc, ca un porumbel” (Luca 3:22), prin urmare foarte mulți credincioși au dat chip de porumbel Duhului Sfânt.

Botezul a fost un act atât de important încât la eveniment a participat integral Sfânta Treime: Tatăl, Fiul și Duhul. Noi știm că Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt sunt una și aceeași persoană. Noi mai știm că la „facere” Trinitatea a luat hotărârea ca „omul să fie după chipul și asemănarea Noastră”. Adică Dumnezeu e la chip ca noi, ca oamenii. Dumnezeu este ca Fiul, ca Isus. Dar de ce dacă Tatăl a rămas nevăzut deși și-a făcut auzit glasul din Ceruri, Duhul Sfânt a luat chip de porumbel?

În primul rând Duhul Sfânt s-a relevat lui Ioan sub forma unui porumbel pentru că în antichitate porumbelul era în primul rând simbolul dragostei! Dumnezeu s-a relevat nu prin forță ci prin dragoste. Dragostea Sa pentru omenire este Omul Isus! 

În al doilea rând porumbelul era simbolul blândeții. Evreii, cei mai mulți, dar și omenirea de azi au imagine distorsionată despre Dumnezeul atotputernic. E drept, El e deasupra oricărei puteri de pe pământ și din înalturi („Toată puterea mi-a fost dată în Cer și pe pământ”, zice Isus), dar puterea această e plină de blândețe! Iar pe pământ nu a existat niciodată un om mai blând ca Hristos Isus.

În al treilea rând porumbelul era simbolul umilinței! Hristos nu a pășit pe pământ în opulență, în mărire și aroganță, ci ca Cel mai smerit Om ce a trăit vreodată. Dumnezeu în iesle, Dumnezeu tâmplar, Dumnezeu flămând în deșert, Dumnezeu fără să aibă „un loc unde să-și pună capul”, Dumnezeu cu o singură cămașă, Dumnezeu scuipat de oameni, batjocorit, crucificat? Mai știți pe planetă vreun Dumnezeu mai umil și mai glorios, mai plin de putere? Umilința Lui Isus nu i-a știrbit din măreție, nu i-a umbrit din divinitate! Smerenia sa este cea mai mare forță din lume!

Duhul Sfânt nu are chipul unui porumbel. L-a îmbrăcat așa de Bobotează pentru că dragostea, blândețea și smerenia nu se văd cu ochii. Dar se simt cu inima!

Trebui să fim plini de dragoste! Trebuie să fim blânzi! Trebuie să fim smeriți! Altfel nu vom vedea deschizându-se Cerurile, și nici nu vom auzi vreodată glasul lui Dumnezeu care să ateste: „acesta este fiul meu!”. Da, în cer nu intră nimeni dacă nu se aseamănă cu Isus!

Nicolae.Geantă
Sărmaș, Harghita


Nicolae Geantă - Ioan Botezătorul, mare dar mic!

sursa: Ben Hur
sursa: Ben Hur

miercuri, 5 ianuarie 2022

Sfatul anului 2022: Tot ce faceți să fie ca pentru Domnul - de Nicolae.Geantă


Am avut o discuție cu niște liceeni despre o pavoazare haotică: „Voi acasă ați amenaja așa ceva?”. „Nicidecum domnu' ”, au răspuns câțiva mai sinceri. „Și atunci de ce în public facem lucruri pe care nu le facem pentru noi (în particular)?”. „De fraieri!”... Argument incontestabil.

Le-am spus tinerilor că în Biblie se cere ca atunci când faci ceva pentru cineva trebuie „să faci ca pentru Domnul” (Coloseni 3:23). Pavel spune că asta înseamnă să fie făcut perfect, fără cusur. Dumnezeu nu primește jertfe care au cusur. Tradus pentru actualitate, înseamnă că pentru El nu faci caritate cu zdrențe, cu brânză ce-a mucegăit prin frigider sau cu cozonacul uitat în tindă după Crăciun. Și nici nu poți ține Biserica cu preșuri pe jos când tu acasă ai parchet de mahon! S-ar putea ca jertfa să fie neplăcută!

Dacă oamenii ar lucra pentru ceilalți ca pentru Dumnezeu ar face totul cu teamă, cu respect, cu pasiune. Atunci politicienii nu ar mai batjocori populația, nu ar mai da legi în propriul lor interes, medicii ar trata oamenii fără plicuri, fără plase de daruri, poliția nu ar mai lua șpăgi, preoții nu ar mai percepe taxe de pomenire, de înmormântări, de... pastorii nu s-ar mai comporta ca vătafii pe moșie! Nu ar mai exista corupție, hoți, incest, homosexualitate, alegeri falsificate, terorism, analfabetism promovat la loc de cinste, cultură în loc de Duh Sfânt...

sâmbătă, 1 ianuarie 2022

2022. Reguli de Aur pentru a avea o familie fericită – Nicolae.Geantă

Nimic nu merită să rupeți relațiile de familie! Membrii familiei sunt ca membrele unui trup: împreună la bine și la greu. Suferă unul, suferă toți! Fericire în familie vine ca o terapie de grup.

Nu vă tratați familia mai prejos decât prietenii! Ai vorbi cu familia ceea ce nu îți permiți cu prietenii? Cine nu-și poate respecta familia nu va respecta pe nimeni!

Nu fiți niciodată prea ocupați când e vorba de timpul stat cu cei dragi. Ai dori ca partenerul, copiii ori părinții tăi să nu își facă timp pentru tine? Timpul investit în familia ta este de faptul timpul investit în fericirea ta!

Puneți interesele copiilor peste interesele voastre de părinți! Investiți în ei Renunțați la o parte din libertăți, din tabieturi, din drepturile mult visate. Investiția în copii e cea mai de succes afacere.

Nicolae Geantă - Uși deschise pentru 2022

Anul 2022 să vă aducă mari binecuvântări! La mulți Ani!