youtube

vineri, 31 decembrie 2021

Lucruri bune din anul 2021 - de Nicolae.Geantă

În ciuda atâtor bariere întâlnite am alergat mereu înainte. Uneori nu te urmează mulți. Dar aceia care ți se alătură sunt câștig uriaș pentru Rai. Cei ce aleargă cu tine îți cresc pofta de maraton: nu ești singur!

Am trecut prin boli, dar am biruit. Și am învățat că omul nu e bolnav fiindcă e păcătos. Uneori se îmbolnăvește pentru că nu prețuiește sănătatea. Poți fi istovit și de ascultare! Și da, din când în când e nevoie ca în psalmi: de oprire!

M-am resetat la rugăciune. Am început să învăț că doar cu ea deschidem Cerul. Apoi vedem viața și semenii cu alți ochi. Dar și pe Dumnezeu în altă dimensiune. E atât de măreț!

Am rămas să lupt acolo unde alții au abandonat. Fericirea e pentru oameni încăpățânați. Pentru oamenii care nu renunță ușor la alți oameni! Și mai ales la principii, la libertate...

joi, 30 decembrie 2021

Jurnal de misiune la Tulcea: „Hrănește o familie de săraci” – de Nicolae.Geantă

După ultima misiune în care am fost în județul Tulcea (inaugurarea Bisericii CDE din Nicolae Bălcescu, 12.12.21) am scris un jurnal unde menționam că tatăl unei familii sărace cu șase copii a spus că pentru ei a cumpăra o vacă e de domeniul inimaginabilului. După ce am publicat “jurnalul de misiune” pe blog, la câteva ore cineva din Londra m-a sunat: “Ne implicăm!” Apoi a sunat altcineva din Viena: “Ne implicăm!”. La câteva zile am primit un mail de la o creștină necunoscută: “Vă trimit și eu un ajutor!”. Apoi o biserică bănățeană iar s-a stors puțin la buget… Eram surprins. Nu am făcut nicio cerere și Dumnezeu mă uimise.

Evident am început căutările. Unde găsim vaci de lapte? Acum puteam face fericite două familii. Ori poate trei. Da, Dumnezeu mereu ne surprinde! Căutările au pornit din Harghita până-n  Deltă. Variante au fost mai multe, dar trebuia să ne încadrăm în buget…

Prin urmare, miercuri am ajuns din nou în podișul Babagagului. Am plecat de la ora 6,00 de acasă. Pe o ceață densă ca un fum de cauciuc. Până la 8,00 am mers numai cu 70 km/oră, și numai p dunga discontinue de mijloc! Din cauza ceții pe 29 decembrie a fost întuneric până dimineața la 8,00. La 11,00 era la Nicolae Bălcescu. Am mers într-un sat să vedem o vacă. Era mai aproape de satul uneia dintre familiile pentru care venisem. Proprietarul animalului ne-a tratat de undeva de sus. Prețul a fost mare, animalul necorespunzător, cu defect! Nu poți da cuiva un cadou cu defect. Mai mult acest „cadou” a fost ca o jertfă adusă Domnului! Și noi știm bine: Dumnezeu nu primește decât jertfe fără cusur! Astfel am plecat din acel sat la zeci de km distanță, la o fermă de unde am cumpărat două vaci. Vaci de lapte, rasa Holstein. Mihai a venit cu un domn cu o dubă! Dar știți și dvs, vacile sunt tare încăpățânate: nu urcă politicos în mașină! Nici măcar duse de lanț!

luni, 27 decembrie 2021

Vladimir Pustan - Cum trimiteai unei fete o scrisoare

video by Ben Hur

Crăciunul scoate tot ce e mai bun în oameni - de Nicolae.Geantă

Lumea e mai diferită zilele acestea.

Un zgârciob bătrân - un Scrooge modern, cumpără un curcan nepoților flămânzi.
O profesoară rea oferă dulciuri colindătorilor.
Un patron hiperocupat își oprește afacerea și stă o zi întreagă acasă cu copiii.
Un politician scrie urări celor cunoscuți.
Un agnostic așază cu grijă steaua când împodobește pruncilor bradul.
O bătrână internată-n azil e vizitată de rude.
Un polițist cu față aspră duce niște cadouri la orfelinat.
Un sărac primește un cozonac cald.
O mamă își îmbrățișează fiul întors acasă dintre străini.
O femeie părăsită e invitată la masă.
Un grup de păcătoși se împărtășesc la Biserică.
Tinerii cântă colinde...
Dragostea crește din dragoste, nu din spatele întors.

Ieșim afară din birouri, dintre stive de rigipsuri, din caruselurile zilei și ne uităm cu toți în sus, spre Steaua Betleemului.
Hristos este privit și de un grup de zdrențăroși.
Emanuel este cu noi!
Crăciunul scoate tot ce e mai bun în oameni.

Nicolae.Geantă


sâmbătă, 25 decembrie 2021

Cum să ai un Crăciun fericit! – de Nicolae.Geantă

Dacă știi undeva un sărac, ajută-l! Crăciunul e sărbătoarea unei mâini întinse!

Dacă ai ceva prieteni, caută-i! Crăciunul e sărbătoarea unității!

Dacă ai cumva dușmani, iartă-i! Crăciunul e sărbătoarea păcii!

Dacă ești înconjurat de oameni iubește-i! Crăciunul e sărbătoarea dragostei devenită acțiune!

Dacă ai păcătuit, pocăiește-te! Crăciunul e sărbătoarea împăcării cu Dumnezeu!

Dacă ai inimă care mai bate, deschide-o pentru Isus! Crăciunul e sărbătoarea în care inima devine iesle!

Dacă știi o biserică mergi și te roagă! Crăciunul e sărbătoarea întâlnirii cu Dumnezeu!

De Crăciun Isus Hristos a venit în lumea noastră ca noi să intrăm în lumea Lui!

Fă toate acestea și vei fi fericit!

Să aveți Binecuvântări sfinte de sărbătoarea Nașterii Domnului!

Crăciun Fericit! 
Merry Christmas! Feliz Navidad!
Frohe Weihnachten! Joyeux Noel! Buon Natale!
Gladejig Jul! God Jul! Vesle Vianoce!
Wesolych Swiat! Sretan Božić! Boldog Karacsonyt!
Καλά Χριστούγεννα
video by Ben Hur

vineri, 24 decembrie 2021

Nicolae Geantă & Concert de Colinde la Brazi

În seara de Crăciun nu sta acasă! Vino să cântăm împreună colinde!
La Căminul Cultural din Comuna Brazi. Lângă Ploiești. De la ora 17 fix.Dirigenție de la o stea - Nicolae Geantă

sursa: Ben Hur

Mulțumim tuturor celor ce v-ați implicat în proiectul „Oferă o jucărie pentru un copil sărac!”

Mulțumim tuturor celor ce ați participat cu bani sau jucării. Ne-ați surprins și de data aceasta!
Mulțumim tuturor celor ce v-ați implicat cu dulciuri! Să vă fie viața la fel de dulce!
Mulțumim tuturor care vă rugați pentru noi! Sunteți aripile noastre!
Dumnezeu să vă poarte mai departe cu carul Său de biruință!
Sărbători Binecuvântate de Hristos și un An Nou plin de folos!

Nicolae Geantă & Mihai și Magda Pungilă (Tulcea)joi, 23 decembrie 2021

Colinde de entertainment – de Nicolae.Geantă

Când vine Crăciunul prin școli dau iama grupurile de colindători. Obligatorii cu haine roșii, căciuli de Moș și coarne de ren. Ieri, la liceu, în grupurile de vestitori am văzut mai prin spate pe unii chiar cu tricouri negre gravate cu tâmpe căpățâni de mort. Ca la Hallowen! Prin piețe apar trupe înarmate cu tobe și toiege, cu outfit din blăni de urs și cu... sticle la purtător. De vin, de pălincă, de bere... Colindătorii râd, țipă, urlă, sar, dansează, fac scheme. Figuri. La un concert de Crăciun, în piața orașului am văzut o doamnă învățătoare care a adus un grup de colindători dintr-a III-a să danseze... Lambada! (Televiziunea locală a doua zi a prezentat concertul. Lambadiștii au fost în prin plan. Grupul nostru - care a cântat colinde „sectare”, a fost tăiat din filmare!).

Altădată am fost cu colindul la un „frate” dintr-o biserică ce nu sărbătorește niciodată Crăciunul! Zic că ar fi prea... lumesc. Și bărbatul de vreo 45 de ani ne-a întâmpinat cu... coarne de ren. Iar soția avea scufiță de Moș! Da, la colinde. La închinare!

Ce nu e Crăciun – de Nicolae.Geantă

Crăciunul nu înseamnă Moș, brad împodobit, îngerași atârnați în perdele, felicitări tâmpe cu reni sau oameni de zăpadă. Nici efecte luminoase pe stâlpi, pe garduri, în copaci. Nici pavoazare exacerbată. La iesle n-a fost nimic în afară de Prunc care să iasă-n evidență. Fără El, nimic nu are valoare. Ornamentele pot fi surogate de Crăciun, dar nu țin loc de Dumnezeu!

Crăciunul nu înseamnă căruțuri încărcate, împinse transpirat printre rafturile mallurilor ticsite, promoții cu lucruri pe care nu le-ai cumpăra niciodată. Ăsta-i mercantilism al cărui dumnezeu e pântecele.

Crăciunul nu înseamnă ghiftuială oarbă cu caltaboși, tobă și șorici, asezonate cu portocale și manele. Face burta plină și inima goală... Inima goală înseamnă răutate!

miercuri, 22 decembrie 2021

Suedezii ne duc spre Apocalipsa: au inventat un microcip cu certificat verde introdus sub piele!

Tehnologia avansează zi de zi! Însă nu totdeauna face bine. Efectele ei negative se văd în dereglările climatice și încălzirea globală, deșertificări, poluare ori alte hazarde. Dar și în degradarea omului ca individ. Internetul de exemplu a adus mari beneficii omenirii dar și-o adâncă depravare. În numele științei oamenii sunt gata să-și vândă sufletele, să-și distrugă societățile, să înlăture de la cârma istoriei pe Dumnezeu! 

În plină zăpăceală epidemiologicăsuedezii au găsit soluția pentru a face cât mai util certificatul verde: un cip cu QR -ul pe care să-introducem sub…piele! (vezi Știrea - https://adevarul.ro/international/europa/o-companie-suedeza-dezvoltat-microcip-stocheaza-certificatul-digital-indemana-video-1_61c201765163ec4271d503be/index.html 

Sțirea sună destul de apocaliptică. Pentru cei ce citesc Biblia. Pentru restul e doar motiv de entertainment!

Nicolae.Geantă

luni, 20 decembrie 2021

S-a născut Isus Hristos în Decembrie? – de Nicolae Geantă


Sâmbătă seara am fost într-o biserică neoprotestantă. Au avut un mic concert de colinde. Cineva dintre membrii, fără să îl cunosc a ținut să îmi menționeze: „Știți, noi nu sărbătorim Crăciunul. Nu știm dacă s-a născut Isus în decembrie”. „Știu și eu, și totuși fac din această zi o mare sărbătoare! Nu pentru mine ci pentru slava Domnului!” Chiar așa, s-a născut Hristos în decembrie? Pe 25? Ce spune Biblia despre data aceasta?

Evanghelistul Luca (1:5) ne face o precizare interesantă: Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul, făcea parte din „gruparea lui Abia”. Acest lucru ne poate ajuta în aflarea lunii în care s-a născut Domnul Isus. Barclay spune că în acea vreme în Israel preoții era împărțiți în 24 de grupări, care slujeau la rândul „cetei lor”. Gruparea lui Abia era a opta. Prima grupare făcea slujbe de fiecare dată în prima săptămână a anului. La evrei luna întâi nu era Ianuarie, ci era luna Nissan (Aprilie), căci această lună începea cu primul răsărit de Lună de la echinocțiul de primăvară (lună plină). Asta ne spune Josefus Flavius. Dar și Sfânta Scriptură (conform Exod 12:1-2). Prin urmare preoții din „gruparea lui Abia” slujeau la Templu în luna mai sau în luna octombrie.

Crăciunul corporatist – de Nicolae Geantă

Crăciunul corporatist nu presupune numai schimb de cadouri secrete. Ori coșuri pline date de firmă. Ci și obligatoriu brazi uriași împodobiți în holul principal al firmei, al primăriei, în sedii de bănci, în mall-uri sau în cancelariile școlilor. Crăciunul corporatist pentru unii înseamnă tichete cadou, pentru alții evenimentul monden se lasă cu mese întinse oferite de patroni angajaților în stațiuni montane. Ori pentru 13% dintre români înseamnă vacanțe în străinătate. Obligatoriu pe plajă, în locuri exotice, la ski sau lângă Piramide! Dar ăsta nu e Crăciun!

Crăciunul corporatist este un Crăciun paralel. Care subminează adevăratul Crăciun. Niște actori români chiar au făcut o filmare în care crăciuno-corporatiștii l-au indignat chiar și pe Santa! Pe Moș Crăciun...

 citește întreg articolul aici - https://nicolaegeanta.blogspot.com/2019/12/craciunul-corporatist-nicolaegeanta_19.html

duminică, 19 decembrie 2021

E cineva la ușa mea - de Mihaela Mănescu

E Cineva la ușa mea și bate...
Dar cine-o fi? Îmi pare cunoscut;
Cu siguranță că a mai bătut
Și-acum doi ani și anul ce-a trecut.

Mă tot frământă gândul că-i un frate
Ce-a obosit pe drum și e flămând.
Dar masa nu mi-e gata; și-n curând
E noapte. Și El tot stă așteptând.

- Prietene, ascultă... Nu mai bate!
De ce nu pleci? Că n-am nimic să-ți dau!
Și ușa larg să Ți-o deschid, nu vreau...
Că-s lanțuri multe-n casa-n care stau.

Păstori ce fac istorie - Nicolae Geantă

În întunericul des ce-mprejura Betleemul, o ceată de păstori arunca vreascuri uscate pe foc. Neştiutori de carte, şi nici de Tora, ciobanii trăiau necugetând la Psalmul 23. Nu guvernau Iudeea, nu conduceau Templul, nici sinagoga din sat. Vieţuiau cumva, în afara istoriei. Nici măcar la marginea ei.

Noaptea lor de veghe fusese întreruptă de-o explozie de lumină cerească şi de-o simfonie de îngeri. Misterul evenimentului i-a zăpăcit. Timoraţi, speriaţi, rămaşi perplecşi, păstorii scapară bâtele din mână. Urechile lor se lungesc. Sunt primele ce aud: „astăzi, vi s-a născut un Mântuitor!”. Dumnezeu nu se duce decât la acei ce sunt gata să-L asculte.

continuă articolul aici -  https://nicolaegeanta.blogspot.com/2012/12/pastori-ce-fac-istorie.html


sâmbătă, 18 decembrie 2021

De ce mint oamenii mari copiii cu privire la Crăciun? - de Nicolae.Geantă


Eram într-o școală din sudul României. În preajma Crăciunului. Am dus cadouri de la Samaritan's Purse tuturor elevilor. După micul program susținut de copii le-am cântat o colindă, le-am vorbit despre Pruncul din iesle și le-am împărțit cutiile. “Copiii, cutiile acestea nu sunt de la Moș Crăciun. Sunt făcute tot de niște prunci ca voi. Încercați să faceți și voi ceva frumos pentru ceilalți”.

Când am intrat în cancelarie o duduie învățătoare m-a apostrofat: “Ați creat confuzie în mintea copiilor domnu’ Geantă! Noi i-am învățat că Moș Crăciun există și le trimite cadouri dacă-s cuminți și dumneavoastră le-ați spus tocmai pe dos!”. „Dar dumneavoastră credeți că există Moșul doamnă?”, „Nu”, „Atunci, cine i-a mințit?” Tăcere…

Daniel Chirileanu - Corigenţi la… a doua venire

În drum spre Betleem
Poate că-n viaţa ta ai colindat atâtea zări,
Că drumurile tale prăfuite
Ţi-ar fi de-ajuns să despleteşti cărări
Până departe, peste vremile cernite.

Poate ai fost deja la Betleem, un pelerin.
Şi amintiri sau mâna goală
E tot ce ai cules ca un turist străin,
O clipă de cultură generală.
Poate Îl cauţi pe Hristos de ani şi ani,
Să-ţi fie Dumnezeu în orice clipă,
Ori poate în echipa de duşmani
Eşti un Irod, cu temeri de „Antipă”.

joi, 16 decembrie 2021

Tu ai oferi cadou de Crăciun unuia de care nu îți place? - de Nicolae Geantă

O fată face bilete pentru toata clasa. Apoi le pune pe o bancă. Fiecare vine și trage singur biletul... Un durduliu deschide, se uită atent, închide, pune biletul la loc... Trage altul. Zâmbește. Pleacă în bancă. Ceilalți sunt mulțimiți de sorț. Mai sunt două bilete neridicate. O fată vine și îl schimbă pe cel tras acum câteva secunde. Tot nu zâmbește! Un tip nu ia bilet deloc. E sărac. „Eu nu particip!” Până să spun că iau eu biletul lui, lidera grupului strigă: „Bine... Cine are biletul lui? Dați-l afară!” Și e scos de la „pomul de iarnă!” Apoi se face liniște.

citește tot articolul aici - https://nicolaegeanta.blogspot.com/2019/12/tu-ai-da-cadou-de-craciun-unuia-de-care.html

miercuri, 15 decembrie 2021

Aditivul suferinței - de Nicolae.Geantă

Toți privim suferința detestabil. Nimeni nu este încântat atunci când trece prin malaxorul ei. Prin „mușcătura aceasta din absolut”, cum ar zice Jean-Francois Thomas. Prin experiența nenorocirii. De aceea, de mii de ani oamenii au căutat să elucideze propriile agonii. „De ce suferă omul nevinovat?”, „Unde este Dumnezeu când experimentez nenorocirea?”, „Rostește Creatorul pedepse?”, „Mai sunt iubit dacă sufăr?”, sunt numai câteva dintre cele mai tulburătoare simptome ale durerii. 

Desigur cele mai bune răspunsuri le aflăm din cel mai autentic manual de anatomie a durerii: cartea lui Iov. Ea ne vorbește de trei clișee întâlnite din antichitate până în cotidian. 

1. Prietenii lui Iov merg la acesta și îl acuză. Ei atribuie „Suferința ca rezultat al păcatului” lui Iov. Oamenii și astăzi mai practică ideea. Dar dacă ar fi așa atunci mă întreb: „Hristos, dacă a fost socotit fără nicio vină de ce a suferit?”

2. Cei patru interlocutori ai lui Iov spun că „Suferința poate fi pedeapsa lui Dumnezeu”. Le spun răspicat că Dumnezeu nu rostește pedepse! Dumnezeu este dragoste, El nu creează ca apoi să anihileze. 

3. „Suferința generează maturitate”. Creștere. Încredere în Domnul. Iov zicea că înaintea suferinței „urechea sa auzise de Dumnezeu” dar după înfruptarea din necazuri „ochiul lui l-a văzut!” Vorba lui Stăniloaie: „În suferință sesizăm prezența plină de taine a Creatorului”. Înțelegem că a trebuit să fim loviți năucitor pentru a ne trezi la realitate.

Știm, în timpul suferinței putem ajunge la pierderea pentru scurtă vreme a credinței. Iar când ne rugăm ni se pare că Dumnezeu ne pune zăvorul la ușă. Dar când durerea a devenit suportabilă și privim mai atenți, vedem că ușa de la anticamera lui Dumnezeu era întredeschisă. Atunci credința începe să mute munții...

De ce îngăduie Dumnezeu suferința? Nu ca să ne pedepsească, nu că suntem mai păcătoși. Ci ca să ne maturizăm. Suferința este aditiv pentru creștere!

Nicolae.Geantă

Creștinismul din USA în declin?

Aproape o treime din americani s-au declarat fără religie în 2021, o tendinţă în creştere de ani de zile ce reflectă procesul de secularizare din Statele Unite. 29% dintre adulţi se consideră "atei, agnostici sau fără o anumită religie", faţă de 16% în 2007. Creştinii rămân majoritari, cu un procent de 63%, în scădere faţă de 78% în 2007. Dintre ei, protestanţii cunosc cel mai puternic declin, de la 52% în 2007 la 40%, faţă de 21% declaraţi catolici (24% în 2007). Un procent de 6% dintre adulţii americani se identifică cu alte religii, printre care islam (1%), iudaism (1%), budism (1%) şi hinduism (1%). În prezent, 45% dintre adulţii americani spun că se roagă zilnic, faţă de 58% în 2007. Dintre protestanţi, evanghelicii constitue majoritatea (60%).

sursa AICI

marți, 14 decembrie 2021

Îmi trimiți pentru copiii săraci o jucărie?

România este cap de afiș în Uniunea Europeană la rata expunerii copiilor la sărăcie, aproape 41% din pruncii țării aflându-se în vâltoarea acestei vulnerabilități. Pandemia a adâncit mai mult prăpastia pauperizării micuților români. Guvernele domnului Iohannis (dar și celelalte) NU au depus niciun minim efort să îmbunătățească situația. Sute de mii de copii nu se hrănesc suficient, ori nu au posibilitatea să urmeze o școală. Și nici atât cu ce să se joace! Puteți să înțelegeți ce e în inima unui băiețel ori a unei fetițe care privesc cu jind spre jucăriile care sunt numai pentru alții și nu și pentru ei? Ați trecut cândva pe aici? 

Implicați-vă alături de noi! Nu lăsați să se piardă o generație! 
Haideți să oferim copiilor săraci o jucărie! 
Copiii nu visează, ci trebuie să se joace! 

Nicolae.Geantă
(contactați-ne pe mail: nickbags@gmail.com)


luni, 13 decembrie 2021

Viorel Mureșan și Cosmin Costea - Doamne ai grija de noi ❄️Colinde 2022🌲


Jurnal de Tulcea – de Nicolae Geantă

Dobrogea. Al doilea week-end de decembrie. 2021. Am ajuns în satul Nicolae Bălcescu sâmbăta la prânz. După 4 ore continue de condus. În Subcarpații mei era ceață. O tăiai cu cuțitul. Ca la Podul Înalt al lui Ștefan. În Bărăgan era doar înnorat. În rest limpede. Nu e îmbucurător nici așa. Se văd toate gunoaiele risipite pe câmp. Nu m-am gândit că România e și-un bun cultivator de Pet-uri. Apoi, iarna se văd toate maghernițele. Cel puțin vara sunt ascunse de bannere din porumb. Când am trecut Dunărea și am intrat în Dobrogea am avut un sentiment ciudat. Am trăit ceea ce trăiește un român când se întoarce în țară din diaspora! Reveneam pe bucata cu cel mai vechi și mai nou pământ din România. M-au încântat la nebunie eolienele. Da, între Fântânele și Cogealac e cel mai mare parc de eoliene din UE! Bravo România! Numai că spre Tulcea timpul a devenit mohorât, cu ploaie măruntă și rece. Toată toamna nu a plouat deloc. Și la început de iarnă... Timp bacovian. Până nici câini nu mai mișună printre casele fără garduri, înconjurate de străjeri din ciulini.

vineri, 10 decembrie 2021

Fecioara stearpă cu barbă - de Nicolae.Geantă

După ce s-a lamentat mincinos prin iarmarocul european că este discriminat, un nene - care nu este încă hotărât dacă să poarte pantaloni sau fustă, a încercat să ne otrăvească (din nou) Nașterea Domnului, postând la început de sezon un afiș cu un tânăr cu plete și cu barbă în postură de Sfântă Fecioară. Da, Fecioara cu barbă!


Că a făcut-o la comanda cuiva, din frustrare sau din dorința de-a ieși sub reflectoare nu știm. Dar știm că atitudinea sa e la fel ca a scorpionului ce-și mușcă salvatorul: când a fost întrebat de ce a procedat așa, a răspuns fără remușcări că “nu s-a putut abține” (să facă rău)! 


Că Hristos e atacat permanent știm cu toții. În pomul plin de rod tot timpul se zvârle cu pietre! Că elghebetiștii respiră duh de scorpion ne-am obișnuit. Fiecare scoate din inimă ce are. Dar ceea ce trebuie să facem noi este să nu intrăm degrab’ la judecată cu ei! Odată un tigru s-a dus la leu cu măgarul deoarece cel din urmă susținea că iarba e albastră. Și leul a dat dreptate măgarului. “De de ai susținut o minciună?”, a întrebat apoi tigrul pedepsit. “Pentru că nu concep ca un tigru inteligent să se coboare la mintea unui măgar!”, i-a replicat regele animalelor!


Scria zilele trecute o doamnă judecător să ne rugăm pentru acești blasfemiatori ai Nașterii Domnului. Bine zicea. Căci prin ruga noastră pe unii îi va întoarce Dumnezeu din drum, dar pentru alții nu putem face nimic! Pentru aceștia mă tem cel mai mult! Nicolae Steinhardt concludea odată că “la urma urmei s-ar putea ca  Dumnezeu nici să n-aibă nevoie a ne pedepsi. Îşi întoarce faţa de la noi, ceea ce înseamnă că ne retrage harul său ocrotitor şi ne lasă-n voia întâmplărilor şi interconexiunilor lumii materiale”. Urmarea? O viață fără nădejde! Un trai la plesneală! Un eșec garantat!


E îngrijorător și frustrant: an de an se ridică mai mulți hoți ai Nașterii Domnului! Nu cereți să fie duși la eșafod. Fie-vă milă de ei! Noi avem Bucurie, ei n-au! Noi avem Sărbătoare, ei n-au! Noi avem Sărbătorit, ei n-au! Noi avem Speranță, ei n-au! Noi avem Iubirea, ei n-au! Noi avem Pruncul, ei n-au pe nimeni! Noi avem Totul, ei n-au nimic! 


PS: Trei semnale aș mai dori să le atrag celor ce blasfemiază Nativitatea. Celor ce se joacă cu Nașterea lui Isus Hristos. Întâi, Fecioara a născut un Prunc, dar tânărul vostru  cu barbă, surogat, nu poate naște niciodată! Deci e sterp în a oferi mântuire! Apoi, noi cei cu Fecioară și Prunc avem Iertarea. Fără ea și El, ceilalți au Judecata! Indubitabil. Și-n al treilea rând, știu că vă luptați să-L dați pe Dumnezeu jos. Dar ce puneți în locul Lui?


Nicolae.Geantă

marți, 7 decembrie 2021

Miheala Mănescu - Flori de gheață

În noaptea asta, flori de gheață
Mi-au înflorit în suflet, mii.
S-a înserat de tot în viață
Iar Tu, Isuse, nu mai vii...

Mă simt pustiu și gol de Tine
Ca un căuș de lut murdar.
Sunt prea slăbit să lupt cu mine;
Nici crucea nu mai pot s-o car...

În față, nu văd nicio urmă;
Doar ceață deasă și năluci.
În inimă, o gheară-mi scurmă
Ale-ndoielilor răscruci.

Și nu e nimeni să m-audă...
Degeaba plâng, degeaba strig.
Doar lupii stau cuminți la pândă
Fără să simtă-al iernii frig.

S-a înserat de tot în viață.
Isuse Drag, Te rog să vii...
Că-n noaptea asta flori de gheață
Mi-au înflorit în suflet, mii...

mihaela,
6 decembrie 2021

Nicolae Geantă la Nicolae Bălcescu, Tulcea

 Duminică 12 decembrie 2021, ora 10,00
Botez nou-testamentar și inaugurarea noii case de închinare al Bisericii Creștine după Evanghelie

vineri, 3 decembrie 2021

Câți români sunt într-un singur român? - de Nicolae.Geantă

Cu Titus Corlățean
și Toni Berbece
de 1 decembrie.
Câți români sunt într-un singur român? Tot atâți câte stele se cuprind într-o picătură de rouă. Dacă privim atenți stropul de rouă reflectă tot Cerul. Toate stelele deodată. 

Tot așa, privit atent, un român reflectă toată România! Toți români!

Pe de altă parte, luați separat românii sunt diverși. Dar românul este unul! 

PS: Să vă iubiți frați români! Dragostea nu vă va separa niciodată! Asta nu o spun de la mine, ci așa ne-a povățuit/poruncit Domnul Isus!

Nicolae.Geantă

joi, 2 decembrie 2021

Titus Corlățean, Nicolae Geantă și Toni Berbece - 1 decembrie, România. Românii și păstrarea identității

video by Ben Hur

Mă pot lăuda că sunt român? – de Nicolae.Geantă

Ieri seară, în cadrul unei întâlniri speciale, organizate de Ziua Națională a României de către Biserica Profides din București, am avut o dezbatere foarte interesantă cu domnul senator Titul Corlățean și pastorul Toni Berbece. După finalul evenimentului am primit zeci de mesaje și de încurajări. Ba chiar mai mult, tinerii Bisericii Profides s-au rugat pentru mine! (Pentru sănătatea mea). Băieții nu s-au rugat formal, ci cu foc! Târziu, spre ora 22 am plecat dela RomExpo București. Singur în mașină, am început deodată să mă rog strigând: „Doamneeeee, mă laud că sunt român!”

Și, dintr-o dată mi-am adus aminte de George Enescu și o declarație formidabilă a sa. Pe când era copil, a trebuit să plece la Viena să studieze. „Mamă, pot să le spun acolo că sunt român?”, a întrebat micul Jurjac. „Sigur, de ce să nu le spui?”. „Mă gândeam să nu creadă că... mă laud!”

Da, la începutul secolului XX, când România abia își căpătase Independența, a fi român era o mândrie! O laudă bună. Micul Enescu știa destul de bine asta. Pentru el nu conta unde ești, ci cine ești! La începutul secolului XXI, în zilele noastre, din ce în ce mai mulți români își ascund identitatea. Se rușinează cu ea. O blesteamă. O înjură obsesiv. Dar orice ar face tot ei rămân! Inima nu le va pompa în vene alt sânge!

A te lăuda cu patria ta, cu etnia ta, cu neamul căruia îi aparții, e o laudă la adresa lui Dumnezeu. El a ales unde și ce să te naști. Și Dumnezeu NU face greșeli niciodată!

A te rușina de patria ta, de neamul tău, de națiunea unde-ai văzut lumina pe lume nu-ți îmbolnăvește numai o parte a sufletului. Ci tot sufletul!

Sunt mândru că sunt român! Și pentru asta nu trebuie să îmi cer niciodată scuze!

Nicolae.Geantă

miercuri, 1 decembrie 2021

La Mulți Ani România! La Mulți Ani români! - de Nicolae.Geantă

 


Dumnezeu să fie totdeauna înaintea voastră frați români! 
Atunci veți avea toate cărările netezite și nu vă veți mai împiedica de niciun ciot ori hățiș. Chiar dacă va trebui de parcurs un urcuș, cu Dumnezeu întotdeauna urcăm.

Dumnezeu să fie înapoia voastră frați români! 
El vă va proteja cu scuturile Sale de toate săgețile vrăjmașilor care vor să vă doboare. 
Și știți și voi ca și mine: atacurile lor nu sunt puține!

Să mergeți umăr la umăr frați români. Uniți. Numai așa vom rămâne toți în picioare, ridicând pe cei slabi, ștergând lacrimile celor în durere, tratând cu egalitate pe cel din stânga și pe cel din dreapta, completându-ne unii pe alții, plângând, râzând toți deodată.

Să păstrezi credința maică Românie! 
Dumnezeu își va împlini toate făgăduințele! Față de tine și față de toți pruncii tăi!

Să rămâi cu fața senină România chiar și-atunci când primești un răspuns dur. 
Tu știi mai bine ca noi, durerile trec dar România rămâne!

Să binecuvântați pe Domnul pentru țara bună pe care vi-a dat-o frați români! 
România e o dragoste din care se poate muri!

La Mulți Ani România! 
La mulți ani români, oriunde v-ați afla!

Nicolae Geantă & familly
1 decembrie 2021