youtube

vineri, 22 mai 2020

Termoscanarea - de Nicolae.Geantă

foto 1
De câteva zile, pro și contra, românii au o nouă problemă: termoscanarea! Conflicte în mall-uri, tărăboi cu poliția, păreri controversate, opinii ale specialiștilor și încredințări ale publicului. Problema este că măsurarea temperaturii la intrarea în instituții nu este termoscanare! Termoscanare este ceea se întâmplă în aeroportul Otopeni, în institutul Matei Balș, la sediul TVR etc, iar în extern sunt deja instalate tehnologii în mari instituții publice, în gări și metrouri sau unde traficul de persoane este foarte intens. Aceste dispozitive sunt niște camere de supraveghere cu termoviziune. (Am văzut un astfel de monitor uriaș la Planetarium din Chicago, 2019), care văd temperaturile din... tine! (foto 1). Se zice că marja de eroare ar fi de 0,1° C.
foto 2

În China termoscanerele funcționează de ceva vreme. Prin Europa de pildă zilele trecute în Italia s-au introdus defiro-dislay-uri, adică termoscanere mai mici dar sofisticate (foto 2). Se pare că și pe la noi. Aceste dispozitive tip gadget-uri sunt montate la intrarea marilor instituții publice, sau la metrou, îți iau temperatura când le privești!



Problema este că nu numai temperatura înregistrează termoscanerul ci și amprenta, imaginea facială. Adică îți recunoaște chipul, care apoi e transmis într-un server central. Astfel, se vor ști toate datele despre tine! Unde sunt instalate astfel de devises-uri (gadgeturi) nimeni nu poate intra nescanat!

Pe de altă parte, la americani a sosit si aplicația cu tehnologia Contact Tracing (foto 3). Se pare că apare dacă updatezi telefonul. Încă nu e obligatoriu. Dar legea HR 6666 (ce număr!!!) încearcă să introducă și această metodă ca obligatorie... Conform USA Today „Aplicațiile de sănătate publică care folosesc tehnologia te pot avertiza cu privire la expunerea la Coronavirus. Aplicațiile mobile care utilizează tehnologia pot urmări utilizatorii care se află în apropierea unei persoane infectate timp de cel puțin cinci minute și să le anunțe anonim. Aplicațiile se vor baza pe tehnologia Bluetooth, care este folosită în mod obișnuit pentru a conecta difuzoarele wireless și tastaturile”.
foto 3

Nu vreau să fiu o persoană panicoasă, nici un conspiraționist. Dar termoscanerul ne aduce un avertisment: omenirea este pe ultima turnantă! Hristos e mai aproape ca oricând de revenire! Toți oamenii trebuie să ia pocăința în serios!

Nu de termoscanerele ce iau temperatura trebuie să ne panicăm! Ci de cele care vor constata cât de infectați suntem de păcat! Cine are urechi de auzit să audă...

Nicolae.Geantă
(after lockdown)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu