youtube

joi, 14 mai 2020

Și dacă lucrurile nu vor evolua spre bine – de Nicolae.Geantă

sursa
Viața este o alertă. Max Lucado zicea că ne ducem zilele în umbrele unor realități amenințătoare. Mă gândeam că umbrele sunt oameni gata să anihileze omenirea. Fericirea. Medicii își prezintă zâmbitor medicamentele. Vaccinurile. Și totuși oamenii mor (Și totuși noi nu cerem interzicerea medicinei). Unii chiar în spitale. Finanțiștii își etalează previziunile. Dar săracii parcă nu fac parte din filmul lor (Și totuși nu cerem lapidarea finanțiștilor). Cataloagele prezintă ieftiniri la alimente. Și totuși unul din șapte oameni de pe planetă se culcă nesătul. În loc să se îndrepte lucrurile se înrăutățesc... Auzim de vești de războaie, de ură, de violență, de atacuri cibernetice, de încălzire globală... Și dacă lucrurile nu vor fi mai bune?

Nu te teme de ceea ce se tem ei! Dumnezeu niciodată nu și-a trecut poporul printr-o criză înainte ca să-l înștiințeze. De la Adam la Apocalipsa sunt numai sunete de alarmă. Apoi, tu știi că El are toate lucrurile sub control!

Lasă-te condus de Duhul Domnului nu de frică! Chiar de-ar fi să treci prin Valea Umbrei Morții Domnul e cu tine! Încrede-te în credincioșia Lui! „Când veți auzi de vești de războaie să nu vă înspăimântați!” (Matei 24:6). Păstrați-vă calmul și nu vă alarmați!


Asigură-te că suprastructura construcției tale rezistă stresului coliziunii. Casa pe stâncă nu e doborâtă de furtună. Dar cea de pe nisip se prăbușește la coliziunea cu niște șuvoaie! Construiește viața pe Dumnezeu!

Când catastrofele domină ziua nu lăsa să te domine și pe tine! Blaga zicea că norii negrii nu întunecă curcubeul, ci îl face să arate mai bine! Durerea e o rugăciune. Și un ochi în plus! 

Focuseză-te pe Hristos! Știrile, fake-news-urile, televiziunea, rețelele sociale nu fac decât să ne alarmeze. Veștile bune vin doar din Evanghelie. Francisc DAsissi zicea că mai bine să ne ia drept nebuni decât drept sfinți! 

Acționați curajos. Faceți fapte bune chiar dacă lucrurile nu vor fi mai bune. Mergeți înainte chiar dacă sunt hățișuri. Monseniorul Farveau, spunea că „pentru Biserică nu există fidelitate decât în curajul de a evolua. O biserică ce stă pe loc, înţepenită în tipicuri şi şabloane, poziţionată într-o lume în continuă mişcare, e un tablou aducător de moarte spirituală”. Voi fiți tablouri vii! 

Și dacă lucrurile nu vor evolua spre bine? Motivul nu este să nu ne înspăimântăm. Motivul este că peste orice haos Dumnezeu are un plan divin. El a diagnosticat durerea lumii și a prescris tratamentul pentru vindecarea ei! 

Da, azi lumea e îngenuncheată. Voi să rezistați în picioare! Nu pandemia este veșnică. Nu ea va domni. Ci Hristos Domnul!

Nicolae.Geantă
www.ciresarii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu