youtube

miercuri, 6 mai 2020

Și tu poți fii un Iosif

„Dumnezeu a schimbat răul în bine … şi anume: să scape viaţa unui popor în mare număr” (Genesa 50:20)


1) Visele tale se pot împlini altfel decât te-ai gândit. Ca băiat, Iosif a visat că va ocupa o funcție înaltă. Dar Dumnezeu s-a gândit la ceva mai bun: salvarea unui popor. Ceea ce plănuiește Dumnezeu pentru tine va depăși deseori așteptările tale, îi va binecuvânta pe alții și va promova Împărăția Lui pe pământ. 

2) Când ai impresia că pierzi, de fapt înveți. Când ai parte de tratament nedrept și când treci prin încercări, nu câștigi nimic dacă te văicărești. În plus, nu crești în timp ce cârtești! În fiecare experiență se găsește o învățătură, așa că strânge foloasele și mergi mai departe.

3) Caută promovarea divină în locul promovării proprii. De fiecare dată când Iosif a încercat să se promoveze singur, lucrul acesta s-a întors împotriva lui. Iată ce s-a întâmplat când l-a rugat pe paharnicul regal, care i-a fost tovarăș de celulă, să-l recomande înaintea lui Faraon: „Mai marele paharnicilor… l-a uitat.” (Genesa 40:23). 


Iosif a învățat din situațiile dificile că biruința vine de la Dumnezeu și că noi trebuie să-I recunoaștem meritele pentru asta. Fără îndoială că singura avansare care contează e cea pe care El ți-o oferă! Așa că, roagă-te: „Doamne, ajută-mă să privesc aceste dificultăți ca trepte spre maturitate. Dă-mi răbdare să pot aștepta promovarea care vine de la Tine. Ajută-mă să nu uit că sunt binecuvântat cu un scop – ca să-i binecuvântez pe alții!”


# nu știu autorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu