youtube

joi, 19 decembrie 2013

Decizia ce-ți determină destinul – Vladimir Pustan

Elimelec a plecat cu Naomi din țara promisă de Dumnezeu într-o țară blestemată pentru că doreau o altă pâine. Cea din Izrael era neagră iar ei doreau una cu amelioratori și albă. Din cauza pâinii albe lui Naomi i-au murit pe rând, soțul și copiii. Ei au ales prost. Ruth a ales bine.

Noi suntem suma alegerilor pe care le facem. În viață suntem liberi să alegem. Nu suntem roboți dar aceasta nu-i întotdeauna un câștig, mai ales când alegi prost. Problema e că suntem obligați să facem alegeri. Aici, în segmentul acesta de balamuc pe care-l numim viață nu există neutralitate. Între moarte și viață, frumos și urât, minciună și adevăr, efemeritate și eternitate. Viața nu poate fi o remiză. La șah se poate, în viață nu. Dumnezeu ne obligă să alegem dar ne sugerează să alegem bine.

Nu sunt liber să aleg însă, consecințele alegerii mele. Dacă sar de la etajul 10 încercând să sfidez legea gravitației o să mă lovesc tare de beton. O alegere mare are de-a face cu o mulțime de decizii mici. Elimelec a plecat pentru o lună în Moab și-a stat 10 ani.

Vă doresc în anul ce vine să faceți alegeri bune. De fapt, una singură. Să-L alegeți pe Hristos. După aceea totul devine simplu. Alege El pentru voi. Iar El e înțelept…

V l a d i m i  r _ P u s t a n


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu