youtube

marți, 17 decembrie 2013

Ce este Crăciunul - de Luigi Mițoi

Anii trec şi obiceiurile se schimbă. Sărbătorile care fac parte din cultura noastră îşi pierd semnificaţia, devin neînţelese de tânăra generaţie; cei în vârstă caută cu melancolie frumuseţea sărbătorilor din copilăria lor şi nu o mai găsesc; nu se mai regăsesc ca mentalitate de viaţă, valori, convingeri şi priorităţi… Toate lucrurile care se schimbă ar trebui schimbate? Toate lucrurile vechi sunt rele şi toate lucrurile noi sunt bune? Cu ce putem schimba Crăciunul, amintirea întrupării Mântuitorului? Cu cine Îl putem schimba pe Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos? Cu cine Îl putem schimba pe Dumnezeu, Creatorul nostru? Cu ce putem schimba cerul? De pământ ne-am convins, ne-am săturat de el. De la un capăt la altul este la fel, indiferent de locul geografic este la fel – plin de silnicie.

A venit din nou iarna, că pe aceasta nu o putem schimba. Ea se impune, ca şi suferinţa, amarul, necazurile, durerea, boala şi moartea. Şi împreună cu ea a venit şi Crăciunul. Ce este Crăciunul, care este însemnătatea lui? Biblia ne învaţă că Dumnezeu le-a dat evreilor ieşiţi din robia egipteană următorul sfat: ,,Când vă vor întreba copiii voştri: `Ce înseamnă obiceiul acesta?`, să răspundeţi: `Este jertfa de Paşte în cinstea Domnului…” (Exod 12:26-27a). Cine are Dumnezeu are sărbători, cine rămâne cu Dumnezeu îşi păstrează sărbătorile. Sărbătorile acestea sunt închinarea oamenilor la adresa lui Dumnezeu, sunt aducerea aminte care manifestă mulţumirea şi recunoştinţa.
Crăciunul ne aduce aminte de Hristos, de întruparea Lui în ieslea din Betleem. Crăciunul ne aduce aminte de întruparea Lui, fiindcă de născut, El nu S-a născut niciodată. El este Dumnezeu fără început şi fără sfârşit. A întrat în timp şi spaţiu prin întrupare doar la Crăciun, ca să poată veni la noi – iar noi suntem aproape să nu mai avem nevoie de El!  De ce a venit Isus Hristos în lumea noastră?
A VENIT CA SĂ NE DESCOPERE CARACTERUL CREATORULUI:
1. Creatorul nostru este divin, este sfânt.
2. Creatorul nostru este etern.
3. Creatorul nostru este infinit.
4. Creatorul nostru este imuabil, este neschimbător.
5. Creatorul nostru este atotputernic, deasupra imposibilităţii.
6. Creatorul nostru e atotcunoscător, nu există secrete pentru El.
7. Creatorul nostru este atotprezent, nimeni nu se poate ascunde de El. Creatorul nostru nu este o maimuţă necuvântătoare – noi ,,suntem din neam de Dumnezeu” (Faptele Ap. 17:29).
Este atât de bine şi atât de frumos că Dumnezeu este Creatorul nostru! Este onoarea, misiunea şi responsabilitatea noastră să ne cinstim Creatorul. El este Dumnezeul nostru, El are milă de noi. El ne binecuvântează şi are grijă de noi. La acest Crăciun, asemenea unui copil care, maturizându-se, corectează anumite atitudini greşite faţă de părinţi, şi noi vrem să ne apropiem de Dumnezeu, să-I dăm respectul şi ascultarea, cinstea şi onoarea. Crăciunul acesta pentru orice fiinţă umană poate fi minunat în prezenţa lui Dumnezeu.
Vă doresc un Crăciun minunat în prezenţa lui Isus Hristos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu