youtube

joi, 3 februarie 2022

Leu ori maimuță?

Un bărbat și soția lui au mers la grădina zoologică. Au văzut o maimuță ce se juca pasional cu femela lui. Soția i-a spus: “Cât romantism”. Apoi, au văzut un leu și leoaica lui despărțiți unul de celălalt; leul era tăcut și singur într-un colț de parcă leoaica nici nu ar fi existat.

Soția sa i-a spus: “Ce scenă tristă, lipsită de dragoste“. Bărbatul i-a zis, atunci: “Aruncă cu piatra asta în leoaică și privește“. Când a aruncat-o, leul a sărit urlând să-și apere femela. Au ajuns din nou la maimuțe și ea a făcut același lucru, a aruncat cu o piatră; maimuța a sărit într-o parte și și-a abandonat femela, pentru a-și salva pielea.

Barbatul, îi spune după ce a văzut scena: “Nu te lăsa păcălită de ceea ce vezi ca romantism la unii, de multe ori este o înfățișare înșelătoare ce ascunde o inimă goală; sunt alții care dimpotrivă, nu arată nimic, dar inimile lor sunt pline de dragoste sinceră ". 

Din nefericire, în ziua de azi sunt atât de multe maimuțe și atât de puțini lei!

(Nu cunosc autorul)

Un comentariu:

  1. Adevărat, dar și trist gândul că omul s-ar trage din maimuță...că asemănări găsim la ele, până și lașitatea e un punct comun.
    Noi suntem chemați la dragoste reală, sacrificiu, altfel nu suntem diverși de alte vietăți.

    RăspundețiȘtergere