youtube

duminică, 14 februarie 2021

Să nu faci găuri în corabie! - de Nicolae.Geantă


Am auzit un pastor care spunea că atunci când creștinii fac câte-o prostie e ca și cum ar da gaură cu burghiul în corabia cu care traversează oceanul. Oceanul vieții. Ne putem cu toți scufunda. Prin gaură intră continuu apa. În biserică vreau să zic.

Mă gândeam că dacă toți membrii bisericii ar da câte o gaură zilnic, corabia s-ar transforma în... sită! Ar fi un imens ciur. Și n-am văzut niciodată un ciur plutind. Dar stând liniștit, înecat, întreg sau măcar pe jumate în apă putem întâlni. Chiar la... pescari! 

Evident că atunci când apare prima gaură în corabie, marinarii o astupă imediat. Cu cât trece mai mult timp, cu atât va fi mai greu. Nu doar pentru că va intra apă în barcă ci și că gaura va fi sub apă!

Desigur, uneori involuntar, alteori în mod conștient noi facem găuri bisericii. De aceea trebuie ca marinarii să fie și zidari. Gata să cârpească. Să pună cepuri. Paradoxal, sau bine ar fi doar să mi se pară mie, în zilele noastre pe corabia lui Dumnezeu sunt mai mulți care fac găuri decât cei care le astupă!

Ca și urmaș al lui Isus să ai mereu dibluri în buzunare. Iartă, mângâie, îmbărbătează. Iubește. Poartă-te ca un sfânt! Pune mereu cepuri acolo unde-s găuri. Pune petece între frați! Astupă orice crâpătură în familie! Hristos tocmai de aceea a murit la Calvar! Sângele lui este cel mai bun liant!

Nu fii un creștin cu burghiu! Cine face găuri Bisericii îl ajută pe diavolul! Nu face găuri în corabie! Nu se vor scufunda doar ceilalți, ci și tu!


Nicolae.Geantă

Gherla, 

14 Februarie 2021

Un comentariu:

  1. Titanicul era proiectat și construit sa reziste loviturii pe care a primit-o de la acel iceberg, dar...
    Comandantul navei a declarat inainte de plecare ca e o navă pe care nici Dumnezeu nu o poate scuufunda, conștient că a suferit un incendiu mohnit exact acolo unde a fost lovit, dar timpii de inaugurare apăsau, iar ei au decis să pună vaporul in poziție inversă la îmbarcare, astfel partea vătămată era spre mare. Nimeni nu a intrebat de ce nava stă invers. Poate că a fost singura posibilitate de a intra în istorie, de celelalte două nave gemene nu s-a vorbit niciodată.
    (sursa youtube, nu atât de sigură, dar seamănă cu creștinii care sunt conștienți de găuri făcute in corabie, dar"merge și așa ".

    RăspundețiȘtergere