youtube

duminică, 28 februarie 2021

Cărțile ca aripi - de Nicolae.Geantă

Azi la prânz am făcut un experiment: în timp de 10 minute poți citi cca 7 pagini. Deci dacă îți rezervi 30 de minute pe zi poți citi 21 de pagini. 30 de minute dimineața și 30 de minute seara, o oră pe zi, înseamnă cca 40-45 de pagini. Adică o carte în 5 zile. 6 cărți pe lună. 72 de cărți pe an. 360 de cărți în 5 ani. 720 de cărți în 10 ani. O bibliotecă întreagă. Cu numai o oră de citit pe zi.

O mie de cărți înseamnă mii de povești, mii de idei, mii de principii. Mii de dialoguri, de întrebări și de răspunsuri. Și toate adunate numai într-o oră zilnic de citit.

O oră zilnic de citit și vei avea nu doar cunoștințe vaste într-unul sau mai multe domenii, dar vei deține un vocabular bogat, un creier fortificat, o experiență de viață uluitoare pentru cei din jur.

Banca new-yorkeză Morgen Stanley publica un studiu în 2013 făcut în 30 de țări: oamenii petreceau zilnic 141 minute pe telefon și cca 50 minute pe tabletă. Adică 190 minute pe zi. Adică 3 ore și 10 minute. Repet în 2013. 200 de minute de petrecut cu fleacuri... 200 de minute de citit ar fi 140 de pagini. Aproape o carte pe zi! Sau o carte jumătate la două zile! Adică undeva la 180-190 de cărți pe an! 

Puțini dintre noi citesc câte 3-4 cărți pe săptămână. E greu. Dar măcar una se merită. Asta ar însemna măcar 20 pagini pe zi.

Groucho Max ne spune cum găsește televiziunea foarte educativă: „De fiecare dată când cineva deschide televizorul mă duc în altă cameră să citesc o carte!

Știai, cărțile îți sunt aripi. 

Tu ai curaj să citești? 

Nicolae.Geantă


                Cărțile sunt ca oglinda. În ele vezi doar ce ai în interiorul tău!

2 comentarii:

  1. Oamenii sperau ca măcar umbra apostolilor să treacă peste ei ca să fie vindecati.
    Un proiector pe parbrizul camionului să citesc în mers...ar fi o soluție ?

    RăspundețiȘtergere