youtube

joi, 9 aprilie 2020

Victimele neajunsurilor - Nicolae.Geantă

Am fost foarte îngrijorat zilele acestea când am citit că cca un sfert dintre românii infectați cu Corona Virus sunt... cadre medicale! Aceștia au fost trimiși pe front fără echipamente! Nu s-a investit în România deloc în spitale, în tehnică medicală, în sistemul de sănătate. Și nici în școli și licee, sau în centre de cercetare științifică. În timp ce un cercetător CP1 are un salariu de sub 1000 de euro, românii îi plătesc pe Vulpița și Viorel regește! Fac rating dar sunt nuli! Nu mai vorbesc aici de „vedete” ori politicieni care nu au nici în clin nici în mânecă cu intelighenția. Dar remunerația, remunerație...

Mi-a plăcut foarte mult o explicație pe care a dat-o o cercetătoare spaniolă, expert în microbiologie, când a fost întrebată despre un leac al virusului Covid 19. „Voi plătiți fotbaliștii cu 1 milion de euro lunar, iar un cercetător în biologie primește numai 1800 de euro. Acum căutați tratament? Mergeți la Cristiano Ronaldo sau la Messi și ei vă vor găsi leacul!” Răspuns de nota 10!

Nu de ghirlande de Crăciun, 1 milion de becuri în București, artificii de Revelion sau trupe care cântă 2 piese pentru 50.000 euro aveau nevoie primăriile din România. Și nici de „Untold”-ul de la Cluj, „Neversea” de la Constanța, sărbători câmpenești sau summit-uri internaționale care nu anunță nimic. Ci de investiții masive în spitale, în dispensare, în medici, în școli, în cercetare... În sănătate! În creiere! Românii nu se luptă cu Covid-ul în fiecare zi. Dar cele mai multe victime în spitale le fac neajunsurile!

Este timpul resetării. A inversării scării valorilor sucite. E timpul ridicatului ochilor în sus, spre Dumnezeu. Într-o țară în care nu avem sistem de sănătate solid, într-o Românie ce e victima neajunsurilor, NUMAI Dumnezeu ne mai poate salva. Cred că măcar aici sunteți de acord cu mine și nu cu Vulpița!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu