youtube

joi, 30 aprilie 2020

Ce-au făcut ucenicii după carantină? – de Nicolae.Geantă


După ce-a trecut perioada de autoizolare - când ucenicii au stat cu pernele în geam și pârghia strânsă de uși, de frica preoților și-a autorităților ce-au răstignit pe Hristos - o parte din cei 11 aleși ai Domnului au ieșit din nou pe... baltă! Adică la vechile obiceiuri. La pescuit. Ceilalți? Nu știm. Poate au rămas tot în casă. Însă, nici unii, nici alții, nu au înțeles mesajul lui Hristos: fuseseră aleși să ducă Evanghelia până la marginea lumii!

Ce va face Biserica după pandemie? Să fiu sincer? Ce-a făcut și înainte... Și vă spun asta desprinsă din următorul argument: zilele trecute niște slujitori ai bisericii, cu care eram într-o discuție pe Zoom, m-au întrebat ce părere am despre neimplicarea socială a bisericii în pandemie? „Nicu, nu văd bisericile nicăieri!”, a replicat cineva. Le-am spus prietenilor mei (și acum dvs) că „bisericile care au fost active înainte de pandemie sunt active și în pandemie! Cunosc destule cazuri” Punct.
Chiar așa. Ce face biserica în aceste zile? Că te tot saturi să asculți slujbe online. Ați putea spune că nu poate face nimic. Că e obligată să stea în case? Și pe săraci cine îi vizitează? În declarația pe proprie răspundere cu care putem ieși pe stradă, la punctul 8 scrie: „scopuri umanitare și de voluntariat!” A fost lăsată parcă special pentru biserică.

Cunosc biserici, tineri, care zilele acestea au cărat microbuze de alimente, haine, electrocasnice, materiale de construcții. Unii au mers cu Cina Domnului. Alții au mers și au împărțit măști de protecție pe stradă confecționate de ei acasă, cozonaci și ciocolată la orfani, medicamente la bătrâni. Unii au donat tehnică medicală la spitale! Alții nu s-au deplasat nicăieri dar au pus bani. Au participat cu portofelul. Știu cazuri în care frați de-ai noștri au făcut petiții, au luat poziție față de legile încâlcite. Și mulți, foarte mulți, au predicat pe internet diverse teme! Dar știți cine-s toți aceștia ce-au „ieșit”? Cei care au făcut misiune și înainte de pandemie! Ceilalți? Statul acasă le-a venit ca o mănușă. Relax...

Ce faci în perioada de pandemie pentru Domnul? Faci voluntariat, ai scopuri umanitare? Susții măcar pe cei ce se implică? Dar după ce va trece? Te duci înapoi pe baltă? O să rămâi din nou pe...#stațiîncasă?

După ce ucenicii au ieșit din carantina lor, și s-au strofocat să prindă măcar o fâță de pește, Domnul Isus i-a așteptat la malul lacului cu peștele fript și pâinea Sa! Repet peștele și pâinea Sa. Asta așteaptă pe toți care prind pește pentru Împărăție. Traduc: slujesc pentru Împărăția Cerurilor! Chiar așa, ai prins vreun „pește” pentru Domnul? Nu crezi c-ar trebui să începi? De azi. Fă voluntariat! Fă acte de caritate! Și vei vedea că poți vorbi despre Hristos mai lesne decât de la amvonul bisericii!

Dacă totuși nu poți, sprijinește-ne pe noi care putem! Suntem pregătiți...

Nicolae.Geantă
www.ciresarii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu