youtube

joi, 23 ianuarie 2020

Ultima minciună a diavolului - de Nicolae.Geantă

Ieri, am spus liceenilor mei o poveste. Despre un tată care a venit la cimitir sale cu băiețelul. În timp ce făcea curățenie la mormântul soției, copilul, care abia a învățat să citească a început să urmărească ce scrie pe cruci! „Aici odihnește robul lui Dumnezeu X”, „Aici odihnește robul lui Dumnezeu Y”, „Aici odihnește roaba lui Dumnezeu Z”, etc. După un timp pruncul a venit la tata și i-a pus o întrebare surprinzătoare: „Tati, toți oamenii din cimitirul acesta au fost robii lui Dumnezeu?”. „Da tată!”, a venit prompt răspunsul. „Atunci, tati, hoții unde sunt îngropați? Dar oamenii care au făcut numai rele? Și criminalii în ce cimitir sunt îngropați tati?”. Tatăl a rămas puțin pe gânduri. Copilul avea perfectă dreptate! În cimitir nu toți morții au fost robii lui Dumnezeu!

„Aici odihnește robul lui Dumnezeu” este ultima minciună a diavolului. După ce a păcălit oamenii toată viața cu argumentul: „Dumnezeu nu există!”, după moarte vrea să-i păcălească urmașii cu „Aici odihnește robul lui Dumnezeu!”. Dar cu toții știm că nu-i așa! Le spuneam ieri tinerilor că cineva care toată viața a făcut voia celui rău NU va fi întâmpinat după moarte de Dumnezeu și dus la „un loc cu verdeață!”.

Nu epitaful de pe o cruce e important! El poate să „vorbească” tuturor ca ai fost rob, că ai fost cel mai devotat rob, dar dacă Dumnezeu nu te recunoaște ca „slugă bună, rob credincios” epitaful e scris degeaba! Pe Dumnezeu nu-l poate păcăli nimeni!

Mi-am adus aminte ieri că la o înmormântare din Bihor preotul a spus despre un defunct: „Ar fi trebuit să-l îngroape CAP-ul. Duminica nu a călcat niciodată pe la biserică!”. Da, nu te poți duce într-un loc pentru care nu te-ai pregătit!

Să fiți robii lui Dumnezeu! Robia asta e benevolă! E cea mai frumoasă „meserie”.
Să fiți robi devotați! Și să fiți robi pe care vă cunoaște și Domnul...
Altfel e doar groaznică minciună!

Nicolae.Geantă



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu