youtube

sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Campinatv.ro - Vernisaj ediția a IV-a. Salonul Internațional de Artă Fotografică CIEP

video by CâmpinaTV


Salonul Internațional de Artă Fotografică CIEP, ediția IV

Sâmbăta trecută, 11 ianuarie 2020, în sala mică a Casei de Cultură din urbea noastră, a avut loc festivitatea de premiere a Salonului Internațional de Artă Fotografică CIEP (Câmpina International Exhibition of Photography), ediția a IV-a. Evenimentul, coordonat de câmpineanul Răzvan Băleanu, directorul Salonului, s-a desfășurat sub înaltul patronaj al PSA (Societatea Americană de Fotografie) a aliniat la start 7458 de lucrări ale 552 de autori din 65 de țări. „Cele mai multe fotografii au aparținut fotografilor din India – peste 600, China și USA – peste 500 fiecare țară”, a spus în discursul inaugural Răzvan Băleanu, care a precizat că „selecția pentru premiere a fost foarte grea, dar transparentă”, participanții fiind în continuă comunicare pe media online. „Anul acest am ales să decernăm 160 de premii, a mai spus Băleanu Jr”, care din 2017 oferă distincții. În discursul său, protagonistul evenimentului – care are distinții înalte obținute în carieră de la PSA, FIAP, ICS, FSAP, WPAI, EUSPA, AAFR etc – a amintit că „municipiul Câmpina își consolidează poziția pe harta mondială a fotografiei”, arta fotografică fiind un limbaj comun pentru artiști din domeniu din lumea întreagă. El a mai precizat și faptul că medaliile sunt lucrate hand-maker de un artist plastic.

După un scurt discurs susținut de prof. dr. Nicolae Geantă, CIEP a derulat un film de aproximativ 16 minute cu fotografiile participanților, care au cuprins 5 secțiuni: „color open” și „monochrome open” (fotografiile pot fi prelucrate), precum și „travel”, „jurnalism” și „nature”  (regulile de aici fiind stricte, fotografiile neputând fii prelucrate). Dintre medaliații cu aur menționăm pe rusul Serghey Aleschenko (PSA Gold Medal), chinezul Yanru Shen (CIEP Gold Medal) și cipriotul Ricos Andreas Gregoriu (CIEP Gold Medal).

În încheiere am dori să facem două mențiuni: întreaga activitate a Salonului CIEP, toate premiile și cheltuielile evenimentului au fost făcute eclusiv de tânărul Răzvan Băleanu, fiul lui Șerban Băleanu, unul dintre cei mai importanți colecționari în ceea ce privește istoria Câmpinei. Deși evenimentul (Câmpina se află printe cele 500 de saloane internaționale anuale de fotografie), de anvergură internațională, s-a desfășurat în municipiul nostru, nimeni din personalul administrației locale nu a fost prezent! Păcat. Încă o oportunitate pierdută...

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu