youtube

duminică, 19 ianuarie 2020

O elevă din liceul meu a adus României prima medalie olimpică de aur la monobob! Bravo!

sursa foto Libertatea
foto Libertatea
Astăzi, Georgeta Popescu a câștigat medalia de aur la proba de monobob la Jocurile Olimpice de Tineret de la Laussane (Elveția). A coborât pista în 2:26:84 minute. Georgeta este o elevă de-a mea, din clasa XII-a, care nu a împlinit încă 18 ani. Când a plecat în cantonament am amenințat-o: „Să nu te mai văd dacă nu vii cu medalia de aur!”. Și a reușit... (Acum eu nu știu unde o să mă ascund când va veni la școală!) Visul ei este să cucerească prima medalie de aur a României la minibob și la Olimpiada mare din 2022 de la Beijing. Succes! Dumnezeu să o ajute!

foto Nickbags.ro
Georgeta este o fată foarte ambițioasă. Și curajoasă. Ceea ce lipsește multor tineri de azi. „Va face performanță uriașă domn profesor”, mi-a spus antrenorul ei (tot Popescu, Cezar) înainte de a pleca în Elveția. Pe mine mă încântă că știe Geografie! Cel mai bine din clasă! Chiar dacă stă mai mult prin cantonamente. Dar am mai remarcat ceva: și ea e încântată atunci când le vorbesc despre Dumnezeu!
medaliile Georgetei pe catedra mea!
(excepție cea câștigată azi!)

Paradoxal cu performanțele sale - este de două ori campionă națională la minibob single, și odată vicecampioană la dublu; are două medalii de aur la mondialele de juniori de la Lillehammer (2019/2020) și Koningssee (2019/2020); o medalie de argint la Koningssee și alta de bronz la Lillehammer (vezi foto) la europene, Georgeta Popescu a fost arhinecunoscută de orașul în care s-a născut. De Câmpina vorbesc. Presa nu i-a acordat niciun interviu măcar! Mai mult decât atât, sportiva legitimată la CSO Sinaia nu a primit nici cea mai mică finanțare de la autoritățile câmpinene! Care acum se mândresc cu performanța ei! Cazul Georgetei nu este singur! De-a lungul vremii am întâlnit mai mulți elevi de-ai mei care au făcut performanțe notabile pe banii... părinților!

Felicitări Georgeta! Felicitări antrenorilor tăi! Celor care au crezut și au investit în tine! Chiar dacă oamenii uneori dezamăgesc tu să nu uiți: Dumnezeu e alături de tine!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu