youtube

marți, 24 decembrie 2019

După 30 de ani de la Revoluție... - de Nicolae.Geantă


sursa gettyimages
De 30 de ani suntem pelerini. Paradoxal pelegrinăm în propria țară!

În 89 am numit-o Revoluție. Astăzi îi zicem lovitură de stat! Oricum ar fi fost, ne-a scăpat de comunism! (Nu și de comuniști!)
Am căpăt libertatea visată... Dar n-am știut să o folosim! Și ne-am cam dus pe tobogan la vale!
Am tot așteptat lumina de la capătul tunelului! Dar nu am făcut deloc efort să ajungem la ea!
Am fost o perioadă foarte uniți! Apoi ne-am rupt… Chiar dacă (încă) mai cântăm „Hora Unirii”. De trei decenii nu am reușit să învățăm că națiunea nu înseamnă unul contra altul, nici unul lângă altul. Ci, unul pentru altul!

sursa gettyimages
Am investit în școli, și nu în elevi! În PC-uri, și nu în profesori. În farmacii, și nu în medici! Și-am devenit un lazaret uriaș. Nu doar cu bolnavi trupești. Ci și mintali!
Am construit o sumedenie de case. Am reparat școli. Apoi le-am lăsat în paragină și am luat drumul diasporei lăsând satele pustii și bătrânii triști pe lavițe…
Am tot vândut Europei. Întâi fabricile, apoi pământul, pădurile, resursele, forța de muncă... Și la urmă ne-am vândut sufletul. S-a văzut la Referendumul pentru Familie!

Am trecut de la o extremă la alta! La început am fugit din ateism direct în poala lui Dumnezeu. Dar ne-am plictisit repede de legile Sfinte și-am sărit în brațele celui rău! Deși cel rău nu ne-a făcut niciunuia niciodată vreun bine!
Am mers în zig-zag. Ajunge…Trebuie să mergem înainte! Dar cine e gata să ne traseze cu dreptarul?

Știți cum a început Mișcarea Oastea Domnului? Cu o promisiune: “Ce-ar fi să începem anul fără sudalmă și fâră beutură!” Și s-au trezit spiritual un milion de oameni! Ce-ar fi să facem asta și noi?
Ce-ar fi să (ne) întoarcem cu fața spre România și spre românii?
Ce-ar fi să ne întoarcem sub aripa lui Dumnezeu? De 30 de ani e gata să ne primească în audiență...

Nicolae.Geantã

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu