youtube

joi, 19 mai 2022

Nu te poți vindeca dacă pretinzi că nu ești rănit - de Nicolae.Geantă

Naaman era general. Cu trese. Cu pieptul plin de decorații. Victorios în toate bătăliile. Geniu militar. Un fel de Napoleon. Bani, faimă, putere de decizie. Tot ce îți dorește un bărbat. Dar... Naaman avea lepră! Zi de zi pielea i se albea. Zi de zi leziunile îi supurau. Mirosea a mort. Zi de zi își acoperea durerea. Mizeria. Ascundea rănile foarte bine! Era expert în a ascunde plăgi! Așa facem toți: în loc să tratăm rănile le bandajăm. De aceea vindecarea nu vine...

Însă dincolo de faptul că-și ascundea rănile perfect, Naaman mai avea o problemă a falsității: pretindea că nu este bolnav! Și rănile lui continuau să puroieze zi de zi. Iar odată cu ele se stingea și viața!

Zi de zi, oamenii fac păcate cu duiumul. Nu cu pipeta, nici cu polonicul, ci cu cifa (betoniera). Apoi le ascund. Apoi pretind că sunt sănătoși. Că au sufletele nevătămate... Dar nu te poți vindeca dacă pretinzi că nu ești rănit! Și nici nu poți pretinde să te faci bine! Vindecarea se face numai cu tratament. Iar când e vorba de suflet, de păcat, vindecarea o face numai și numai Dumnezeu!

Lui Naaman i-a fost un timp rușine să-și dezvelească rănile. Dar când nu a mai rezistat... și-a dat haina jos. Apoi a intrat și s-a scăldat în Iordan (Acesta era tratamentul oferit de Elisei, prorocul Domnului). Și a scăpat de lepră! Pielea sa, zice Biblia, a devenit ca a unui copilaș. A unui baby! Era ca nou...

Vrei să scapi de rănile sufletului? Unu: recunoaște că le ai. Doi: acceptă tratamentul oferit de Hristos. În poala hainei Sale sunt mai multe medicamente decât în toate farmaciile lumii!

PS: După ce a ieșit din râu vindecat Naaman a stat momente bune pe mal fără haine. Nu să-și usuce pielea, ci să vadă toți apropiații că a scăpat de lepră! Că nu mai trebuie să ascundă nicio rană. 

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu