youtube

vineri, 13 mai 2022

Mic gest de politețe -de Nicolae.Geantă

Pe parcursul unui zbor de aproximativ 10 ore, din Seul (Coreea de Sud) spre San Francisco (SUA), o femeie care se afla în avion a înmânat la peste 200 de pasageri câte o pungă de plastic. Punguța conținea ceva bomboane, gumă de mestecat și dopuri de urechi - ca formă de scuze în avans pentru folosirea lor în cazul în care bebelușul ei de 4 luni țipă în timpul zborului! Punguța mai conținea și un mesaj de la bebeluș: „Bună, sunt Yan Woo. Am 4 luni și astăzi călătoresc în America, cu mama și bunica. Sunt un pic nervos. Și speriat. Acesta este primul meu zbor. E normal să plâng sau să provoc un fel de tulburare. Voi încerca să-mi păstrez calmul, dar nu pot promite! Vă rog să le folosiți (dopurile de urechi) dacă vocea mea devine prea tare.. Călătorie plăcută. Mulțumesc!”

Învață cultura respectării celorlalți!
Poartă-te politicos! Nimeni nu a stârnit certuri pentru gesturi de gentilețe!
Învață să fi amabil cu toți cei din jur! Vei avea parte de îngăduință chiar dacă greșești!
Zâmbește mai des! Nu costă nimic.
Spune o vorbă frumoasă! Fii poet! De cuvinte care le fac urechile tomberoane oamenii sunt sătui!
Oferă mici daruri! Dar din dar se face Rai!
Oferă o îmbrățișare! Este fertilitate pentru inimă! Cel îmbrățișat va crește! În credință, în speranță, în prietenie, în fapte bune, în fericire...
Așteaptă când ceilalți își spun părerea. Dacă greșesc știi unde să-i corectezi. Dacă spun lucruri fantastice veți câștiga împreună! 
La urma urmei în tot ce faci nu e vorba de ei. Este vorba de tine!

Nu uita Regula de Aur a politeții cerută de Dumnezeu: „Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel!” (Matei 7:12)

Trăiți ca Isus! Plini de bunăcuviință!

Nicolae.Geantă

Un comentariu: