youtube

joi, 26 mai 2022

Credința care mută munții – de Florin Ianovici

La ce mi-ar folosi să văd cum un munte se ridică și se aruncă în mare? După o vreme am înțeles: nu munții din piatră trebuie mutați, ci munții care s-au așezat pe inima noastră, munți care ne apasă și ne ascund fața lui Dumnezeu.

🔴 Muntele îngrijorării

Să stai cu ochii fixați în bolovanii îngrijorărilor, să nu mai vezi pășunea verde și nici apele de odihnă, este specialitatea lumii. Agită-te, frământă-te, dă-te de ceasul morții este refrenul zilelor noastre.

Îngrijorarea nu rezolvă nimic, dar te rezolvă pe tine pentru că te aruncă în cele mai negre și pesimiste scenarii. Îngrijorarea nu vede niciodată soarele de dimineață, nu poate zâmbi și nici nu poate îmbrățișa, ci stă crispată și chircită, cu ochii pierduți în zare.

Știu că fiecare zi ne aduce lupte, provocări și sarcini. Nu lăsa îngrijorarea să le stivuiască până devin un munte de netrecut.

În orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Când ai terminat rugăciunea, ai terminat și cu îngrijorarea. După aceea să treci la mulțumire. Mulțumirea este semnul că rugăciunea a fost făcută în Duhul.

Topește îngrijorarea sub focul rugăciunii.

🔴 Muntele descurajării

Descurajarea are un munte de întrebări: cum să fac față, cine e lângă mine, cât o să mai rezist, de unde să iau bani, cum să o scot la capăt? Descurajarea te dezbracă de putere și te îmbracă cu frică.

Descurajarea te face un dezertor în propria ta viață. Nu mai fugi. Oprește-te. Tu nu lupți niciodată singur. Lângă tine e Comandantul oștilor, e Hristos Domnul cel care a biruit în toate.

Hai cu mine pe paginile Sfintelor Scripturi și umple-ți mintea cu cuvintele Lui:

„Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.” Deuteronom 31:6.

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11.

„Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” 1 Corinteni 10:13.

„Pot totul în Hristos care mă întăreşte.” Filipeni 4:13.

„El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc.” Isaia 40:29-31.

Cu fiecare verset, Duhul Sfânt pune în mâna ta arma curajului, a îndrăznelii și puterii de a merge înainte. Puterea ta e puterea Scripturii.

🔴 Muntele disprețului

Câte vieți nu stau îngropate sub mormanul disprețului? Câte destine nu s-au frânt sub batjocoră ? Câte speranțe nu au fost strivite de ocară? Au apărut profesioniștii în ale vorbelor pline de otrava batjocorilor, oameni, care cu frică o spun, sunt pe statul de plată ale satanei.

Știu că te simți uneori ca un arestat la domiciliu unde ești condamnat să trudești de dimineață până seara fără niciun mulțumesc, fără nici o vorbă de recunoștință.

Oamenii repetenți la bunătate se poartă cu tine ca și cum le ești dator pentru simplu fapt că ei s-au născut. Știu că ești atât de rănit să vezi ochii celor care te privesc cu sictir. Știu că ai obosit să ți se întoarcă mereu spatele.

Nu te lăsa doborât. Știu pe Cineva care a spus: dau viața Mea pentru viața ta.

Nu te lăsa doborât. Știu pe Cineva care a spus că ești lumina ochilor Săi.

Nu te lăsa doborât. Știu pe Cineva care a spus că te iubește cu o iubire veșnică.

Nu te lăsa doborât. Știu pe Cineva care a spus că ești Mireasa Lui, iar El îți e Mire.

Numele lui e Hristos Isus.

Întinde mâna către El și lasă-l să o apuce. El te va conduce, te va călăuzi și te va păzi.

Prin puterea rugăciunii poți spune muntelui îngrijorării: ridică-te și aruncă-te în mare.

Prin puterea Biblie poți spune muntelui descurajării: ridică-te și aruncă-te în mare.

Prin puterea Golgotei poți spune muntelui disprețului: ridică-te și aruncă-te în mare.


Florin Ianovici
#renovatio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu