youtube

vineri, 10 decembrie 2021

Fecioara stearpă cu barbă - de Nicolae.Geantă

După ce s-a lamentat mincinos prin iarmarocul european că este discriminat, un nene - care nu este încă hotărât dacă să poarte pantaloni sau fustă, a încercat să ne otrăvească (din nou) Nașterea Domnului, postând la început de sezon un afiș cu un tânăr cu plete și cu barbă în postură de Sfântă Fecioară. Da, Fecioara cu barbă!


Că a făcut-o la comanda cuiva, din frustrare sau din dorința de-a ieși sub reflectoare nu știm. Dar știm că atitudinea sa e la fel ca a scorpionului ce-și mușcă salvatorul: când a fost întrebat de ce a procedat așa, a răspuns fără remușcări că “nu s-a putut abține” (să facă rău)! 


Că Hristos e atacat permanent știm cu toții. În pomul plin de rod tot timpul se zvârle cu pietre! Că elghebetiștii respiră duh de scorpion ne-am obișnuit. Fiecare scoate din inimă ce are. Dar ceea ce trebuie să facem noi este să nu intrăm degrab’ la judecată cu ei! Odată un tigru s-a dus la leu cu măgarul deoarece cel din urmă susținea că iarba e albastră. Și leul a dat dreptate măgarului. “De de ai susținut o minciună?”, a întrebat apoi tigrul pedepsit. “Pentru că nu concep ca un tigru inteligent să se coboare la mintea unui măgar!”, i-a replicat regele animalelor!


Scria zilele trecute o doamnă judecător să ne rugăm pentru acești blasfemiatori ai Nașterii Domnului. Bine zicea. Căci prin ruga noastră pe unii îi va întoarce Dumnezeu din drum, dar pentru alții nu putem face nimic! Pentru aceștia mă tem cel mai mult! Nicolae Steinhardt concludea odată că “la urma urmei s-ar putea ca  Dumnezeu nici să n-aibă nevoie a ne pedepsi. Îşi întoarce faţa de la noi, ceea ce înseamnă că ne retrage harul său ocrotitor şi ne lasă-n voia întâmplărilor şi interconexiunilor lumii materiale”. Urmarea? O viață fără nădejde! Un trai la plesneală! Un eșec garantat!


E îngrijorător și frustrant: an de an se ridică mai mulți hoți ai Nașterii Domnului! Nu cereți să fie duși la eșafod. Fie-vă milă de ei! Noi avem Bucurie, ei n-au! Noi avem Sărbătoare, ei n-au! Noi avem Sărbătorit, ei n-au! Noi avem Speranță, ei n-au! Noi avem Iubirea, ei n-au! Noi avem Pruncul, ei n-au pe nimeni! Noi avem Totul, ei n-au nimic! 


PS: Trei semnale aș mai dori să le atrag celor ce blasfemiază Nativitatea. Celor ce se joacă cu Nașterea lui Isus Hristos. Întâi, Fecioara a născut un Prunc, dar tânărul vostru  cu barbă, surogat, nu poate naște niciodată! Deci e sterp în a oferi mântuire! Apoi, noi cei cu Fecioară și Prunc avem Iertarea. Fără ea și El, ceilalți au Judecata! Indubitabil. Și-n al treilea rând, știu că vă luptați să-L dați pe Dumnezeu jos. Dar ce puneți în locul Lui?


Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. Dumnezeu a pus judecător pe Samson. Niciodată nu a făcut nimic Dumnezeu impotriva răzvrătitului, dar el a căzut sub pedepsele deciziilor proprii !

    RăspundețiȘtergere