youtube

joi, 16 iulie 2020

Isografii în miez de vară - Nicolae.Geantă



Lev Tolstoi scria că degetele mâinii nu se iubesc unul pe altul, ci trăiesc o viaţă continuă. "Ele n-ar înţelege ce-i iubirea". Aş vrea să-i spun lui Tolstoi că-i drept că degetele au sentimente aparte, dar şi că dacă dă gerul şi nu mai sunt împreună nu doar că îngheaţă, ba pot şi degera!
Numai iubirea este văzătoare. Dacă cineva vrea să ştie ce înseamnă să fii văzător cu Duhul, trebuie să ştie că asta înseamnă să iubeşti. Chiar dacă cei ce iubesc închid ochii. Nu doar când se sărută!

Omul bun scoate lucruri bune din vistieria ascunsă a inimii lui. Prin urmare, când e criticat el nu mușcă, ci își mușcă limba. Când e supratensionat el nu declanșează furtuna, ci o calmează. Când aude o bârfă nu o răspândește, ci o îngroapă. Când e jignit nu plănuiește un plan de răzbunare, ci iartă! Paul Arden zicea că nu contează cât de bun ești, ci cât de bun vrei să fii!

Libertatea e la fel de scumpă ca şi sclavia, zice Paolo Coelho. "Diferenţa este că o plăteşti cu plăcere şi cu un zâmbet". Eu pot să spun cu mâna pe inimă că robii lui Hristos zâmbesc cu mai mare plăcere când aleg să părăsească libertatea pentru a fi "sclavii" lui Dumnezeu!

Curioasă ideea lui Origen că fiecare suflet are trupul pe care îl merită. Cunosc destule cazuri în care trupuri frumoase de zâne și feți-frumoși au suflete ca murăturile!

E fenomenală ideea lui Paler: "În fața amintirilor suntem egali cu zeii. Nici ei nu ni le mai pot schimba!" Asta se traduce: "ce-ai omorât, omorât rămâne", vorba lui Zaharia Stancu... Vă previn: nu vă hrăniți cu trecutul! Mai ales dacă e faliment!

Un pastor spunea odată: „Când un bărbat se roagă pentru recolta de porumb, Dumnezeu se așteaptă să rostească AMIN cu sapa în mână!” 

Atâta vreme cât există un scop realizările cuiva nu cunosc margini. Când Petru și-a dorit să meargă pe mare a călcat ca pe asfalt. Dar pentru asta trebuie să faci ce n-ai mai făcut, dacă vrei să vezi ce n-ai mai văzut!

Nu privi limitele tale! Privește Cerul! Acolo e răspunsul tuturor neliniștilor noastre! Dar și a visurilor...

Nicolae.Geantă
Ciresarii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu