youtube

miercuri, 27 iunie 2018

Diferiți dar la fel! – de Nicolae.Geantă

”Citesc tot ce scrii, dar nu împărtășesc toate opiniile tale, ...este normal așa”, mi-a scris un frate special (pentru tot ce-a făcut pentru mine). ”Mulțumesc! Nici eu nu împărtășesc toate opiniile creștinilor! Altfel ar fi totul alb. Ca la spital. Însă Biserica e o cutie de creioane colorate! Culorile aduc peisaje magnifice”. ”Important este că suntem împreună”...

Hristos când și-a ales ucenicii au fost diferiți. Unul pescar (Petru), altul vameș (Matei), altul sceptic (Natanael), altul (Simon Zilotul) revoluționar naționalist... Unul sărac, altul cu bani, altul cu carte, altul cu îndoieli cât Sahara... Dar toți la fel! Toți una! Egali. Are dreptate William Blake când spune că toți oamenii sunt egali prin deosebirile lor!

Totuși Bisericii îi este teamă ades de diversitate! Și astfel trece la șabloane! La reguli! La ziduri! La izolare! La sectarism (sectarismul spune că în afară de el nu există adevăr). La vanitate! La înfumurare! Asta îmi arată că faptele, milostenia sau lucrările exterioare nu împuținează mândria inimii! Și că unii se consideră, vorba lui Orwell, mai egali ca alții!

Dumnezeu vrea unitate în diversitate! Diversitatea înseamnă descoperire. Descoperirea (celorlați) este o legătură nu niște bariere! Dar, vorba lui Einstein, dacă judecăm un pește după abilitatea sa de a se urca într-un copac va trăi toată viața cu impresia că nu este deștept! Fără diversitate avem aripile legate.

Biserica e singura instituție cu oameni diferiți dar la fel! Și asta nu doar pentru că toți poartă ”Imago Dei” (chipul lui Dumnezeu) în ei. Nu doar pentru că diversitatea este lăsată pentru a-L onora pe Dumnezeu cu anumite slujbe. Ci pentru că dragostea îi face să semene!

Fiți diverși dar la fel! Fiți uniți! Pentru că cele mai multe lucruri le avem în comun. Dar Satan ne scoate în ochi numai diferențele...

Nicolae.Geantă

sursa: Biserica Creștină Punct București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu