youtube

joi, 8 mai 2014

Alarma de fum - de Nicolae Geantă

Ultima oră cu clasa a XII-a. Atenți cum n-au mai fost altădată. Ce să le vorbești când ai numai câteva minute la dispoziție? Mai ales că e ultimul discurs. Probabil niciodată nu ne vom mai întâlni. După discurs se trage linie. Viața poate continua pe plus sau pe minus! 

Le-am vorbit despre o pățanie a pastorului John Ortberg. Americanul povestește că într-o noapte soția l-a trezit din somn. Începuse să țiuie alarma de fum. "Mergi să vezi ce s-a întâmplat, poate arde ceva în casă!". Cu ochii umflați de somn a coborât din pat, a bâjbâit puțin prin casă apoi a revenit. "Ai rezolvat?". "Da. Nu e nici un pericol. Cred că s-a declanșat degeaba". Dimineața, când a coborât în garaj nu se deschidea ușa. Uitase că noaptea a oprit curentul! Apoi, în drum spre birou, a intrat să bea o cafea. În timp ce savura licoarea amăruie, o ospătăriță a venit alarmată: "Soția dvs e la telefon". "Vino urgent, arde casa!". Pastorul a alergat disperat. Pe străduța casei era furnicar de pompieri. Acoperișul era mâncat de șerpii de foc. Ce ironie! Seara alarma își făcuse datoria. Iar el, ca să doarmă liniștit, a oprit-o!

Le-am spus liceenilor că patru ani Dumnezeu m-a pus să le fiu alarmă de fum! A strigat Hristos prin mine la fiecare abatere: miroase a fum, miroase a foc! Fiecare păcat miroase a iad! Atenție: focul nu se stinge decât acum! "Toți ați auzit țiuitul alarmei. Unii au luat aminte și s-au îndreptat. Însă majoritatea, cu ochii închiși de somn ați ignorat-o! Ați scos-o din priză să nu vă deranjeze! Sper ca într-o zi fumul păcatelor să vă deranjeze!"

Nu ne convin alarmele de fum. Mai ales când sună în mijlocul nopții. Ne strică din confort. Nu ne convin legile - sunt prea aspre, restricțiile de viteză - pierdem timpul, moraliștii, profesorii ori părinții - sunt de modă veche! Nu ne convin pastorii - au predici prea tăioase, Scripturile - sunt sângeroase! Dar fără avertismentele lor viața devine scrum...

Avem tendința de a ignora avertismentele! De a băga degete în urechi când sună trâmbița lui Dumnezeu. N-o ignorați fraților! Într-o zi doar unii vor mai auzi-o! Să fiți dintre cei pregătiți de răpire!

4 comentarii: