youtube

miercuri, 24 iulie 2024

Cărțile, prietenii și politica... - de Nicolae Geantă

Cărțile sunt nu doar cei mai buni sfătuitori, ci și cei mai buni prieteni ai oamenilor. Ele te îmbogățesc. dacă le citești. Pentru că sunt și oameni care cumpără cărți dar nu le citesc... Ție îți e frică să cumperi o carte?

Se zice că românii cumpără cărți doar 5% din populație. Și unii dintre ei cel puțin o carte pe an! Dar dintre aceștia nu toți le și citesc. Mulți cumpără cărți și nu le deschid niciodată! Prin urmare am ajuns să fim conduși de oameni care nu citesc! De indivizi care s-au urcat pe scaune mai înalte decât cărțile ce le-au citit!

Interesant este că deși se oferă gratuit Biblii, oamenii nu le citesc nici pe acestea. Prin urmare viața spirituală, moralitatea, respectul, bunul simț și alte 1000 de acte de bine lipsesc. Sau sunt zdravăn ciobite. Nu ne mai putem mira de o droaie de habarniști vor să-L urce pe Dumnezeu în tribune. Ba nu, să-l scoată afară de pe stadion și să joace singuri meciul vieții. Fără Biblie, fără Cartea Cărților oricine joacă deja a pierdut. Mai devreme sau mai târziu se va convinge...

Le spuneam unor prieteni că dacă vor să fie creștini autentici trebuie să citească Biblia și să o aplice! Altfel nu sunt decât asemeni unor mineri ieșiți din șut, plin de negreală pe față, care se privesc în oglindă și pornesc mai pe drumul public fără să se spele. Și le mai ziceam prietenilor mei că, e lângă SCRIPTURĂ trebuie să citească și cărți. Cine citește cărți poate scăpa de ispita de a ajunge... parlamentar!

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu