youtube

joi, 2 noiembrie 2023

Nevoia de poeți - de Nicolae.Geantă

În plină eră smart, unde inteligența artificială a început să comunice la secundă ceea ce omul nu ar reuși, vorbirea umană a devenit din ce în ce mai puerilă, mai stearpă, mai de lemn. Ne-am afundat în niște vremuri în care cuvintele pline de farmec lipsesc, declarațiile pline de dulceață nu mai izvorăsc pe buzele pământenilor, vorbele care zidesc sunt puține. În schimb limbajul uman a devenit tot mai agresiv, mai grotesc, mai obscen, mai banal, mai nesemnificativ. Într-un cuvânt mai sărac. Pentru că oamenii bogați au cu ei cuvintele, nu banii. Hristos s-a remarcat prin cuvinte care-au devenit giuvaere. La fel și ucenicii lui până azi.

Despre Dumnezeu nu poți vorbi cu cuvinte de două parale, banale, fără gust. Dumnezeu este poezie. Orice mesaj despre El este plin de muzică reverberantă. Prin urmare orice volum de poezie creștină este un ulcior de apă proaspătă.

Trăim o vreme în care e mare nevoie de poeți, de pictori ai cuvintelor frumoase. Pline de farmec. Aceștia nu apar des, nu-i întâlnești la colț de stradă. Ei se formează încet, încet în laboratoarele meditației. Printre ei au apărut și domnul Jenică Bazâru (din Constanța). Care vă invită să savurați un volum al încercărilor sale de condeier.

Nicolae.Geantă,                                                                                                                                             pastor, profesor, publicist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu