youtube

sâmbătă, 25 martie 2023

Pe scurt despre Bunavestire – de Nicolae.Geantă

Cea mai bună veste din lume nu este că s-ar descoperi CIP-ul antibătrâneții. Inteligența artificială ori vreun medicament care distruge orice urmă de boli. Cea mai bună veste din lume nu este vreun secret ca să ajungi în viață un Steve Jobs, Tiger Woods, Thomas Edison sau măcar un Jack Ma. Și nici chiar magica soluție care ar opri nemiloasa moarte! Cea mai bună veste din lume este anunțul venirii pe Pământ a lui Isus Hristos. Toate celelalte vești, oricât de bune ar fi, nu transced timpul. Și nici atât veșnicia. Vestea că lumea va avea un Mântuitor este la fel de proaspătă în orice epocă. În orice orânduire. În orice popor. În orice casă de sub Soare. În toată istoria...

Vestea a adus-o Gavril, căpetenia îngerilor purtători de vești... bune! Tot el spusese că Ioan Botezătorul se va naște dintr-o mamă bătrână și stearpă. Dar acum spunea că Fiul Lui Dumnezeu se va naște din fecioară fără să fie atinsă de bărbat! La Dumnezeu cuvântul „imposibil” este smuls din dicționar.

25 Martie. Sărbătorim Bunavestire. Ziua aceea când Arhanghelul Gavril a venit să spună Fecioarei Maria că Dumnezeu a decis să dea drumul celui mai mare proiect derulat pentru omenire: nașterea unui Mântuitor. A unui Salvator pentru orice păcătos teluric. Pentru că cea mai mare veste pe care o poate auzi omul este că Dumnezeu poate ierta și transforma orice vagabond într-un sfânt! Apoi va umple Cerul cu oameni ca el.

Bunavestire este că Hristos poate învia orice mort! Mort în păcate! Îi dă viață! În limba ebraică cuvântul viață este „haim”, un substantiv la plural. Adică „Am vieți”. Este imposibil să spui: „Am numai o viață!”

Bunavestire este că oamenii pot fi eliberați. Pot scăpa de orice robie. Robia nu este neapărat lanțul acela gros din sclavagism pus la mâini ori picioare. Pavel spune că „orice lucru care ne stăpânește ne face robul lui!”

Bunavestire este că oamenii pot avea relație cu Dumnezeu. Relație nu înseamnă religie. Cineva zicea că „atunci când satan vrea să distrugă oamenii le pune în brațe o religie!” Se prea poate... Din nefericire, Bunavestire a fost transformată din neegalabila veste a speranței într-un eveniment religios. Bunavestire nu este despre fecioria Mariei, „Acatist” și nici despre „dezlegare la pește”. Nu e despre „Noaptea focurilor”, „Ziua Cucului”, nici despre „sărbătoare cu cruce roșie”. E simplu: Bunavestire este despre binevoința lui Hristos Isus de a se întrupa printre oameni și a trăi printre ei. Ca într-o zi oameni să poată călca în Cer lângă El! „Va împărăți etern peste casa lui Iacov și Împărăția Sa nu va avea sfârșit!” (Luca 1:33)

Bunavestire vorbește despre răscumpărarea sufletului. Și vorba lui Richard Wurmbrand: „Sufletul este cel mai scump bibelou al Împărăției lui Dumnezeu”!

Mesajul Buneivestiri n-a fost adus numai Fecioarei Maria. Ci lumii întregi! Știi că unii nu au auzit Vestea Bună? Nu vrei să te duci să le spui?

Nicolae.Geantă

Un comentariu:

  1. Cineva m-a abordat cu "Maica Domnului, cea făcătoare de minuni". Dar eu rectific, ea doar a văzut în trup minunea și pe adevăratul făcător de minuni.

    RăspundețiȘtergere