youtube

vineri, 12 noiembrie 2021

De ce nu răspund oamenii chemării Scripturii? - de Nicolae Geantă


Deși e cea mai răspândită carte din lume, totuși Biblia e refuzată de cei mai mulți oameni. De ce când aud Biblia ei o refuză? De ce o declară „o prostie”, „o carte învechită”, „un manual de Evul Mediu care trebuie ignorant”? De ce oamenii fug de chemarea Scripturii Sfinte? Căci ea e Cuvântul Sfânt al lui Dumnezeu. Fug de ea fiindcă-L urăsc pe Dumnezeu? Fug de ea pentru că le cere restricții? Fug de ea pentru că nu mai e actuală? De ce totuși fug? Ca să aflii adevărul citește următoarea poveste:

„Într-un orășel de provincie, un dricar (vizitiu al carului funerar) era foarte împotrivitor Scripturii. La fiecare înmormîntare era ironic, murmura împotriva pastorului, a predicilor de la cimitir. „Sunt o prostie toate acestea”, era deviza sa de bază. Orice încercare a pastorului de-al convinge era înăbușită de refuzuri. Într-o zi, mașina pastorului s-a stricat. Fiind un noroi gros în drumul spre cimitir, pastorul s-a urcat în dric alături de vizitiu. A început să-i explice că Biblia vorbește despre el. „Domnule în Biblie, scrie despre dvs. E un verset în care Hristos spune: <Lasă morții să-și îngroape morții!> Dar un dricar mort nu poate îngropa un mort, un pastor mort nu poate îngropa un mort... Atunci ce a vrut Isus să ne spună?” izitiul rise: „Pastore ți-am zis că Biblia e o prostie! Chiar vorbele lui Isus o dovedesc”.

„Hai să judecăm puțin. Ai auzit soția mortului cum striga când a ieșit din casă <Nu pleca! Nu pleca! Nu mă lăsa singură>? Ai auzit copiii care urlau de durere și își rugau tatăl mort să rămână cu ei? În zadar, mortul nu le răspundea. Pentru că era mort. Tot așa este și cu dumneata. De ani de zile Hristos, Biblia, Biserica, creștinii te îndeamnă la pocăință. Te cheamă la Dumnezeu. Nu răspunzi pentru că dumneata ești mort! Mort spiritual!”

De ce oamenii nu răspund Scripturii, chemării lui Dumnezeu? Simplu: sunt morți față de valorile ei! Și valorile ei sunt viață!

Dacă s-ar finaliza așa ar fi trist! Știți ce e interesant? Că Dumnezeu poate să-i învieze! Abia apoi morții umblă, iau decizii, trăiesc!

Nicolae.Geantă

3 comentarii:

  1. Tocmai calatoresc împreună cu"vizitiul". Un om care e convins că Biblia are în conținut detergent de spălat creiere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spune-i vizitiului că detergentul tocmai de aceea a fost lăsat: să spele năclăiala (mizeria) intrată în neuroni!

      Ștergere
  2. De ce nu răspund oamenii ?
    Unii totuși răspund la timpul potrivit.
    Chiar și nealegerea este o alegere...

    Mai depinde și cum răspunzi:
    "Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri” (Mat. 7:21).

    Cheia cheilor e tot în Cuvânt:
    "Căci mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși" Mat.22:14)

    RăspundețiȘtergere