youtube

luni, 24 august 2020

Dumnezeu și ușile închise – Nicolae.Geantă

sursa foto

Mă gândeam în dimineața asta că Dumnezeu „care nu doarme nici nu dormitează” (Psalm 121:4) nu ține niciodată ușile închise! De aceea Hristos ne-a sfătuit „Bateți și vi se va deschide” (Matei 7:7). Și totuși batem iar ușile rămân parcă de zid…

Cred că sunteți în asentimentul meu că uneori noi am bătut până ne-am jerpelit „deștele” la uși pe care nu ni le-a deschis nimeni, deși în prealabil cerusem Domnului Dumnezeu să ni le descuie. Personal, uimit după atâtea ciocăneli și așteptări în fața ușilor încremenite nu înțelegeam de ce El nu îmi oferă soluția. Asta până într-o zi când am citit - și am înțeles totodată, că nu toate ușile sunt ale Sale. Prin urmare ce rost ar avea să ni se deschidă o ușă în spatele căreia nu-L găsim pe Dumnezeu?

Mă întreb retoric acum: „dacă în spatele ușii care bat nu este Dumnezeu atunci m-a trimis El?” Înțelegeți importanța călăuzirii Sale? Când sunt călăuzit de El nu mai bat la ușa nepotrivită. Nu mai aștept până fac peri albi în fața ei. Când sunt călăuzit de El nu mă mai amăgesc.

Spunea cineva că „atunci când Dumnezeu promite ușa se va deschide; dacă nu se deschide atunci am încurcat ușa!”

E închisă ușa la care bați de atâta vreme? Uită-te foarte atent: nu cumva bați la ușa la care nu trebuie?

Nicolae.Geantă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu