youtube

luni, 7 octombrie 2019

Dumnezeul batistelor umede! - de Nicolae.Geantă


Dumnezeu nu ne promite o viață fără dureri sau necazuri, dar a promis că e alături de noi în fiecare încercare... Ba chiar El însuși sufere pentru noi! Richard Wurmbrand zicea că „atunci când un om nedrept persecută un om drept, Dumnezeu e de partea celui drept. Dar dacă un om drept persecută un om nedrept, Dumnezeu va fi de partea celui nedrept!” Pentru că Dumnezeu e totdeauna de partea celui care suferă!

Știu că sunt grele suferințele! Că apasă ca plumbul inima celui zdrobit. Că rămâi parcă fără oase în trup, iar inima e moale ca apa! Dar știu că oricât de mare ar fi încercarea prin care trec, Dumnezeu e muuult, muuuult mai mare decât ea!

Când cei care nu acceptă pe Dumnezeu trec prin încercări, înjură, bombăne, acuză pe Dumnezeu de nedreptate! Dar când creștinul trece prin Valea Umbrei Morții - cum zice David în Psalmi - chiar dacă obrajii îi sunt uscați că nu mai are lacrimi, el cântă! Pentru că-L simte pe Dumnezeu pe aproape. Pregătit cu batista în mână să le șteargă rănile. Lacrimile. Dumnezeul nostru e Dumnezeul batistelor umede!

Aș vrea să fie atenți și creștinii și necreștinii la ce zicea odată Philip Yancey: „Când mă apropiu de Dumnezeu, cu teamă și cu cutremur, mă întâmpină nu un tiran, ci un îndrăgostit!” Pentru că îndrăgostiții sunt mereu gata să îmbrățișeze! Mai ales pe cei răniți! Înțelegeți acum de ce trebuie clonată Maica Tereza?

Lăudați-L pe Dumnezeu! Nu doar că vă protezează continuu de săgețile celui rău, dar și pentru că suferă de fiecare dată când sângerați! 


(Nicolae.Geantă, Instagram)

2 comentarii:

  1. Când scrii din experiență cuvintele sunt ca un balsam. ..mulțumesc frumos Fratello!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dio te benedicta fratello!

      Aproape tot ce scriu, scriu din experiență...Nu îmi plac utopiile. Și nici să zgândăr teologia...

      Ștergere