youtube

sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Visuri imposibile - Nicolae.Geantă


foto Pinterest
Când erau mici, într-o seară, una dintre fetele mele m-a întrebat ce este mai bine în viață : "Să ai visuri mărețe, greu de atins, sau să nu visezi nimic?”

I-am spus că omul care visează imposibilul e un vizionar. Și, de vizionari are Dumnezeu nevoie. Și biserica. Și România.

I-am amintit că la un moment dat în viața lui David, când se întoarce înapoi acasă după o prigoană îndelungată, acesta îl invită pe Barzilai să mănânce la masa sa. Barzilai, în schimb, îl refuză, pe motivul că are 80 de ani și că nu se așteaptă decât să moară și să fie pus alături de părinții săi în mormânt. Ce vis, ce realizare?! Ce așteptări de la viață, de la Dumnezeu!

Pe de altă parte, Caleb, în vârstă de 85 de ani, îi cere lui Iosua să ii dea Muntele Horeb. “De ce?”. “Păi, se ascund acolo trei fii ai lui Anac, uriașii aceia care au speriat iscoadele, fapt ce-a costat Israelul 40 de ani de rătăcire în pustiu”. Nu putea muri fără să-i nimicească! Și, a reușit!

Am întrebat fetele: "Ce vreți să fiți Caleb ori Barzilai?". "Tată, a spus cea care întrebase, mai bine ne luptăm cu uriașii, decât să dormim cu piticii!"

Le-am mai spus fetelor că C.H. Spurgeon, bolnav fiind, a afirmat către medicul său spre sfârșitul vieții, când era sfătuit să se oprească din predicat: "Mai bine să mor obosit decât ruginit!"

Vă doresc în viață să aveți visuri mărețe! Visuri XXL, vorba fratelui Pustan. Asta le spuneam joi unor liceeni pe care i-am vizitat la o oră de Religie. Că mărimea S nu încape pe oricine. Dar XXL se potrivește la toți!

Visați XXL! Visând imposibilul Il onorați pe Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu