youtube

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Trupul Lui e ca un fildeș lustruit. Dar și rănit! - de Nicolae.Geantă

Trupul Domnului e un chip de fildeș lustruit (Cântarea Cântărilor 5:14)

Când ne gândim la un trup noi ne uităm la schwartzenegeri. Robuști. Pachet de mușchi. Pătrățele pe burtă. Fildeș, cum ar spune Sulamita. Și da, Dumnezeu e o stâncă tare în furtuni. Dar nu cu asta se mândrește când se uită în oglindă...

În seara în care a fost vândut, în odaia de sus, Isus a luat o pâine și a frânt-o. Apoi a luat-o și a dat-o ucenicilor zicând: „Luați mâncați, acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi!” (Luca 22:19). Și ucenicii au mâncat. Nu doar atunci, ci de 2000 de ani. Ei au înțeles apoi de ce altundeva  Isus a rostit: „pâinea pe care o voi da este trupul meu, pe care îl voi da pentru viața lumii” (Ioan 6:51)

Trupul lui Isus s-a frânt ca eu și dumneavoastră să trăim. E hrana care ne ține în viață. Omul nu trăiește numai cu pâine. Ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu! (Matei 4:4). Iar Biblia - Cuvântul lui Dumnezeu - e pâinea care nu se învechește niciodată!

„Eu sunt Pâinea vieții”, a declarat altădată Isus (Ioan 6:48). „Cine mănâncă pâinea aceasta va trăi în veac” (6:51). „Cine mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu, are viața veșnică. Și Eu îi voi învia în ziua de apoi” (6:54). Nu spun utopii, ci realități. Veniți și „gustați și vedeți ce bun este Domnul” (Psalm 34:8). Eu am gustat din El. E cea mai bună pâine! Pâinea hrănește. Satură! Cine gustă din El va fi fericit!


Pentru tine ce gust are Dumnezeu?


Nicolae.Geantă
fragment din volumul ”Maximum de Frumusețe”. În curs de apariție.

Un comentariu:

  1. Dumnezeu are gustul iubirii absolute, adevarate, neconditionate, fara prejudecati, empatice, sacrificatoare, cu adevarat hranitoare...

    RăspundețiȘtergere