youtube

vineri, 25 ianuarie 2019

Capul Său strălucește încununat de spini - de Nicolae.Geantă


Capul lui este o cunună de aur curat (Cântarea Cântărilor 5:11)

Capetele cărora li se dă cinste sunt încununate. Cu coroane de regi. Cu diademe de împărat. Cu lauri de campioni. Cu podoabe prețioase pentru mirese. Cununa e rezultatul autorității. Și regii și campionii le etalează victorioși. Bucuroși. Gălăgioși. Dar cel mai Mare Rege? Regele regilor? A ales pe pământ o cunună de spini! Nimic nu strălucește mai bine!

Mă gândeam ce diferență între Maria Magdalena și garda de la Templu. Maria i-a uns capul lui Isus cu mir! Cu cel mai scump mir! Un vas cu mir care costa salariul pe un an! Iar gardienii, în frunte cu fiul lui Caiafa care era comandantul gărzii la Templu, i-au pus o cunună de spini. Nu știu dacă spini Nava, Pinca sau Ramus Palinus, cum afirmă teologii... Dar știu că i-au pus spinii batjocorei pe cap. „Uitați ce Rege”, au strigat. „Uitați ce campion!”. Și i-au înțepat fruntea din care a curs șiroaie de sânge.

Nu ne plac spinii. Ei sunt simbolul omului stricat. Doar încununându-se cu ei Dumnezeu a putut să ne repare! Să ne reînnoiască! Mai știți vreun rege care poartă spini? Așa a plecat Isus dintre noi. Încoronat cu spini! Dar la sfârșitul vremurilor Îl vedem „încununat cu multe cununi împărătești” (Apocalipsa 19:12). Cu toate cununile lumii. Căci va veni o vreme când toți Regii își vor arunca cununile la picioarele Lui!

Spinii sunt simbol de blestem. Dar Isus i-a transformat în glorie!

Nicolae.Geantă
fragment din volumul ”Maximum de Frumusețe”. În curs de apariție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu