youtube

joi, 17 ianuarie 2019

Viața în cerc - de Nicolae.Geantă

 „Vă ajunge de când ocoliți muntele acesta. Întoarceți-vă spre miazănoapte” (Deuteronom 2:3)
sursa foto e AICI


Jurăminte. Apoi angajamente încălcate. Credință ciuruită. Ore întregi pe genunchi apoi întoarcere grăbită la vechile vicii. La proastele obiceiuri. Involuție spirituală. Botez încă de-acum două decenii (ori patru!) și viață tot franjuri! Eșec. Iarăși de la capăt, iarăși de la capăt, iarăși de la capăt. Iarăși eșec! Învârtit în jurul cozii! Viață în cerc. Ca evreii în pustie. Adunători de găuri de covrig!

Viața în cerc e un zero. Și orice cerc e un altfel de zero. Fie mai mare, sau mai mic, un zero e tot nimic.

Dar de ce oare alergăm învârtindu-ne în cerc?

Ne învârtim în cerc când alergăm după lucruri vremelnice. „Nu vă voi da în țara lor nicio palmă de loc” (Deuteronom 2:5). Orice câștig material e zero. Și oricâte zerouri am îndesa în traistele vieții tot nimic nu reprezintă! Cine aleargă după nimic ajunge un om de nimic. Așa zice Ieremia (Ier. 2:5). Și eu îl cred...



Ne învârtim în cerc când ducem lupte necerute de Domnul. „Să nu vă încăierați cu ei” (Deuteronom 2:9). „Nu te bate cu Esau, cu Moab cu Amon! Sunt rudele tale!” Dușmanul nostru e Satan, nu frații din biserică, nu doctrinele, nu denominațiile! Prea multe războaie duce Biserica, prea multe conflicte duc creștinii! Nu la toate ne-a chemat Dumnezeu!

Ne învârtim în cerc când ne abatem de la traseu! „Să urmăriți calea pe care v-a poruncit Domnul” (Deuteronom 5:43). Iosua zice că abaterea să nu fie nici la stânga, nici la dreapta. Nu vom izbuti în tot ce vom face. Nu copiați vremurile de acum, când măsura e jumătatea de măsură!

Ne învârtim în cerc când am scăpat din ochi ținta! Scopul pentru care trăim. Și când am uitat că ținta noastră e Cerul, de oriunde am pleca ne întoarcem tot la noi! Suntem selfiști. Priviți spre Hristos! Nu înaintați fără El! E cel mai sigur GPS.

E (încă) început de an. Ajunge în trecut cât am umblat în cerc, trebuie să ne întoarcem! Gata cu ocolișurile. Gata cu zerourile! La Dumnezeu se merge doar urcând, doar drept și doar înainte!

Faceți din fiecare zi urcușuri spre Cel Înviat! Altfel, cel mai mare lucru pe care puteți să-l faceți fără El e nimic! „Despărțiți de Mine nu puteți face nimic” ne-a avertizat Domnul. Nu alergați în cerc! În zerouri. Căci, chiar dacă nu se văd zerourile sunt gropi spre iad!

Nicolae.Geantă
www.ciresarii.ro







Un comentariu:

  1. Toate radacinile acestui milenar "cerc vicios",
    În care toti iudeii si crestinii sunt legati,
    Vor fi-n curând taiate de Rege, de Isus Hristos,
    Apoi vor fi luati si înaltati de-aici de jos...
    https://biblia.resursecrestine.ro/isaia/53


    RăspundețiȘtergere