youtube

luni, 3 septembrie 2018

Reportaj de la Conveția 50 (3) - de Nicolae.Geantă

Sâmbăta dimineața la 10 fix Convenția din Pasadena a debutat cu câteva seminarii: pentru păstori, pentru femei, și un concurs biblic pentru tineri. Fiecare sesiune a avut loc în diferite săli spațioase. Evident că am participat la conferința păstorilor condusă de rev. Lazăr Gog. Acesta a făcut prezentarea fiecăruia participant în parte. Nu am reușit să-i număr pe toți dar au fost peste 100 de slujitori din USA, mai mult de 10 din România (Nelu Brie, Vasile Căpitanu, Marian Mocanu, Vasile Dincă, Daniel Caraian, Titus Coroban, subsemnatul și alții), Mircea Stranuș din Italia, Daniel Strânger din Israel, Borghian (Australia), Victor Pavlovski (Rep. Moldova), Tony Lane (USA, observator Diaspora română din Church of God), ba chiar și un pastor Bosco din... Uganda. Și probabil și alții...

După introducerea pastorului Lazăr Gog, pe la pupitru au trecut Cornel Avram (Union Romanian Pentecostal, pastor Happy Valley Arizona), Vasile Cânpan (Asemblies od God, pastor Philadelphia Portland), Florin Câmpean (Church of God, Philadelphia Chicago). Nelu Brie (rector ITP București) a prezentat situația la zi a construcției noului sediu al institutului pe care îl conduce, precum și motivele pentru care un tânăr din USA ar trebui sa studieze teologia la București), Victor Pavlovski (Rep. Moldova) ne-a surprins plăcut. Am aflat că dacă în decembrie 1992 erau 5 grupuri penticicostale dincolo de Prut, cu 67 biserici, după ce au fuzionat într-o singură comunitate au ajuns în prezent la 342 biserici! “Competiția e bună în afaceri, unitatea e bună în biserici!”, a mai spus Pavlovski, care a adăugat că în 2018 în R. Moldova în fiecare zi postește câte o biserică!


Gabriel Fazekas (Alleluia Church, Detroit) a vorbit despre introducerea de Biblii în România comunistă, Gabi Coste despre Colegiul Biblic Ekklesia din USA (are 250 absolvenți), Cristian Ionescu (Elim Chicago) despre Alianță pentru Familie, Daniel Strenger despre excursiile organizate în Israel, John Tipei despre o nouă traducere a epistolei către romani, Pavel Sav a făcut invitație deschisă la sărbătoarea celor 50 ani a Bisericii Golgota Chicago (cea mai veche din această metropolă), iar pastor Vasile Ștreango de la Biserica Grace Houston a făcut invitații la Convenția 51 care va avea loc în 2019 la orașul său din Texas.

După masa de prânz au fost 9 seminarii cu teme diferite: despre familie, misiune, slujire etc.

Seara, de la 18, Convenția s-a desfășurat din nou în sala Auditorium  CIty. A fost arhiplină. Evenimentul a început cu o retrospectivă a celorlalte Convenții. Apoi muzică. La superlativ! 

Prima predică “Unitate in diversitate a fost rostită de Nelu Brie. Avesta a punctat șapte tipuri de diversitate biblică (etnică, lingvistică, culturală, de charismă, de gen, socială și de cuget). “Diversitatea trebuie să fie liant dar nu putem tolera elemente anticrestine în cadrul acesteia”, a mai spus pastorul Brie, care a atenționat: “nu putem să ne întovărășim cu răul - nu e in beneficiul bisericii, nu putem face unitate cu erezia, cu religiile păgãne, sincretismul religios, ecumenismul generalizat, sunt riscuri... Unitatea  crestină se realizează pe valorile Sfintei Scripturi. Nu exista unitate între Hristos și Belial, între Biserica și lume!”

A venit rândul tinerilor pentru slujire. Gabi Hada (Portland) a vorbit emotional pentru public: “S-a meritat efortul dvs pentru noi tinerii? Da... 50 de ani în care Domnul și-a zidit biserica, 50 de ani în care Domnul Isus a fost înălțat in cântare, in rugaciuni, in predici, 50 de ani de semne și minuni, de aducere înapoi a prinsilor de război, de sacrificii, 50 de ani de EbenEzer!”

A doua zi a Convenției a avut spre final prima predică în limba engleză, susținută de tânărul Edy Sfângeu din Portland, unul din directorii de tineret ai românilor din USA. Acesta cu o charismă eficace și o pregătire pe măsură a impresionat tot auditoriul, nu doar tinerii vorbitori mai mult de engleză! “A predicat extraordinar” a spus Cosmin, un pastor tânăr care a stat lângă mine! Slăvit să fie Dumnezeu că sunt tineri ce vor duce Biserica mai departe! Amin!

Seara târziu tinerii s-a deplasat la ghețuș... “Aveți grijă să nu vă rupeți vreo mână sau picior”, a finalizat fratele Lazăr Gog.

Nicolae.Geantă
Passadena, California

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu