youtube

marți, 4 septembrie 2018

Reportaj de la Convenția 50 (4)

Dimineața la 9,00 fără zece am fost la CredoTv. La o emisiune cu fratele Iacob Berghianu. CredoTv transmite live tot evenimentul din Passadena. Plus talk-show-uri la cald. Dumnezeu să le dea undă liberă în orice casă de român!

Duminica de la 10 în Auditorium pastorul Dorin Druhora a început cu rugăciune. Emotiv. Cu lacrimi în colțul ochiului. Așa sunt rugăciunile care aprind focul: cu lacrimi! Apoi au urmat imnurile naționale ale României, Canadei și Statelor Unite. Sincer? Cel mai emoțional e imnul românesc!  Din nou United Choir și United Team. Băieții și fetele astea chiar cântă grozav. Merită aplaudați! A continuat Gabi Covaci, Pastor la Tabor Riverside, California, cu o motivație la rugăciune superbă. Despre mielul de lapte jertfit de Samuel la Mițpa! A continuat Gabi Fazekaș, de la Alleluia Detroit. Biserica sa e înscrisă la State of Michigan din 1937. De opt decenii! Din 1931 se formase. Iar în 1969 a făcut prima Convenție!


Am mai avut o surpriză: Corul de copiii (United Children Choir). A cântat “Praise Him”. Înălțător! Dumnezeu își ia laude și din gura pruncilor! Trebuie “involvați”, ca să folosesc un termen americanizat (implicați). A doua surpriză a fost Emi Drăgoi cu acordeonul. E the Best.  Ploieșteanul are acasă 80 de acordeoane! Când cântă e orchestra întreagă! A treia surpriză a fost dr. Aurel Pop, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. E și președintele Academiei Române. Profesorul de istorie a vorbit despre istorie. Pocăiții fac istorie. Așa ar trebui să facă și el!

A urmat Leonard Semenea care a predicat în engleză. Apoi pastorul Dorin Druhora a înmânat câte o “apreciere” (tabletă) înaintașilor Convenției (Gabi Fazekas, Simi Timbuc, Petru Lascău, Luca Teodor, Cristi Ionescu, Florin Câmpean, Luigi Mițoi, Cornel Avram, Nicky Pop, Vasile Cânpean, Lazăr Gog și George Tivadar, fiul lui Petru Tivadar (organizatorul primelor 12 convenții).

Timpul nu se poate lungi. Mai ales când sunt mulți vorbitori. Așa ca fratele Luigi Mițoi a redus la maxim din predică. Dar pastorii mari spun lucruri mari in cuvinte puține! A magnetizanți sala în câteva minute! “Boabele de nisip au forța doar împreună”, a menționat pastorul Bretaniei din Chicago! 

După ora 13 pastorii și șotiile au participat la un lunch festiv la Hotel Westin (acolo am fost cazat) și la o fotografie d grup! Pentru posteritate!

La 17 sala Auditoryum fost plină din nou. Repet, Comvenția a avut 600 de voluntari. 280 de tineri s-au ocupat numai de muzică. Apoi ușieri, cei  care au vândut suveniruri, cărți, tricouri etc. Pe scenă au urcat și Marian Mocanu și Piți, fratele Isaurei. Un fel de desert. Muzica lor s-a dus până in măduva oaselor” Apoi echipa americană de workship și-a intrat în pâine. Pe mine m-au încântat, chiar dacă unii au spus că au cântat prea tare!

Au urcat la amvon pentru prelegeri mai lungi sau mai scurte Cornel Avram (președintele Pentecostal Union, Happy Valley), Petrică Lascău (Phoenix, care ne-a adus ca de obicei “zâmbete si suspine”), Florin Câmpean (Philadelphia Chicago), care a vorbit despre “Prieteni uniți ca frați”. “Eu nu am niciun dușman, ci numai prieteni confuzi!” 

Pastor Călin Gog a anunțat câștigătorii concursului biblic, care a avut două sectiuni, cei 10 câștigători fiind: Amalia Tigan, Ashley Someșan, Poenar (loc 3) Julia Livanu (loc 2), Ovidiu Grigoroșita (loc 1); Rubén Botănel, Joe Dumitrescu, Daniel Grigoroșită (3), Joseph Dunca (2), Paul Popa (1).

La finalul serii a venit pe scenă dr. Tim Hill, observator general în Church of God. A cântat excepțional. Voce de american autentic! Nu am auzit în viața mea să cânte vreun pastor atât de frumos și de puternic! Dumnezeu să-l binecuvânteze! Hill și-a prezentat noua sa carte (dar și pe cea a soției sale), a povestit cum s-a împrietenit cu penticostalii români în Israel, vizitând împreună cu cei 45 de frați de-ai noștri Galileea, Jerusalimul etc. Pastorul din Cleveland, Tennesse, a predicat “Love -the Mark of Unity”. La final a chemat poporul la umplere cu Duhul Sfânt! Au ieșit sute de persoane! 
Fratele Lazăr Gog a încheiat seara și Convenția cu ungere cu untdelemn pentru bolnavi, mulțumirile de rigoare celor implicați și participanți, și rugăciune înaintea tronului a Celui ce este singurul Dumnezeu și Domn, Hristos Domnul!

Conveția 50 s-a încheiat! E istorie! Urmează Convenția 51. 2019. Houston!

Nicolae.Geantă
Pasadena, Los Angeles, California 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu