youtube

joi, 2 noiembrie 2017

Nevoia de Lutheri - de Nicolae Geantă

sursa foto AICI
Doamna Firea, primarul Bucureștilor, a alocat fonduri pentru o statuie a lui Martin Luther. Reformatorul de acum 500 de ani. Teologul care a schimbat planeta. Pe care numai Isus Hristos l-a întrecut! Problema este că doamna Firea e atacată la baionetă de derviși ai condeiului, sau opozanți doctrinari, pe motiv că Luther ar fi un eretic, tradus un... protestant! Și dacă nu-i ortodox sadea, românii nu au nevoie de el! Nici de reformă! De refresh-ul lui Dumnezeu...

Biserica a început in putere, a acționat în putere și a crescut în putere. Însă când n-a mai avut putere s-a ascuns în tranșeele doctrinei încercând să conserve ce-a câștigat. Apoi a devenit eretică, ocultă, stearpă. Un uriaș adormit, vorba lui Tozer. Iar când doarme, niciun uriaș nu e relevant!

E nevoie de lutheri ca uriașul să se trezească! Iar Dumnezeu să se întoarcă în Biserică. Biblia să ajungă în mâinile tuturor păcătoșilor. Sola Scriptura. Credința să fie ținută cum a lăsat-o Hristos. Sola Fide. Iar oamenii să umple Cerul! Sola Grazia.


E nevoie de lutheri ca energia Bisericii să producă noi sfinți. Iar ei să schimbe lumea! (Învățăturile lui Luther au schimbat planeta. Spiritual, economic, social, politic). Dumnezeu n-a creat Biserica sã fie un frigider de pãstrat evlavia, ci un incubator unde se nasc noii convertiți, striga Lincicome.

E nevoie de lutheri care să predice Adevărul. De oameni care să apere cu pielea cauza lui. Mai bine să suferi tu din cauza Adevărului, decât el din cauza ta, zicea Vladimir Pustan. 

Lutherii sunt oameni curajoși. Biserica are nevoie de viteji. De cei ce realizează lucruri imposibile. Asta e licența lui Dumnezeu.
Lutherii sunt oameni vizionari. Și vizionarii misionează. Altfel biserica în loc de trezire poate avea o înmormântare! 
Lutherii sunt oameni de foc! Focul naște foc, striga Ravenhill. Semnul ucenicului nu e o cruce, ci o limbă de foc, vorba lui Samuel Chadwick. Unde focul lâncezește, trezirea lipsește! Iar predicatorii sunt glaciali! 
Lutherii sunt oameni care aduc miracole în urma plugului. Seceriș timpuriu și târziu. Dar Biserica ce se teme de plug își scrie propriul epitaf, zicea Tozer. Haideți să evanghelizăm. Dacă nu, Halloweenul va intra și pe mai multe uși!
Lutherii sunt oameni ce merg mână-n mână cu Dumnezeu. Și cine merge cu Tatăl de mână va și zbura cu Fiul pe nori!

Unde sunt lutheri cu reforme vor apare și contrareforme. Adică și dușmani se vor trezi să facă ceva bun!

E nevoie de lutheri vii. Statuile doamnei Firea nu pot face reforme... 

Nicolae.Geantă
www.ciresarii.ro

PS: Precizare: Nu am spus nicăieri că Martin Luther trebuie clonat. Că noi trebuie să fin Lutheri. E unic. Articolul îndeamnă ca fiecare din noi să fie un reformator! Mic, mare... Fiecare are de făcut o reformă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu