youtube

joi, 7 aprilie 2016

Vlad Schlezak - Reconstrucţia templului lui Baal la Londra

Reconstructia templului lui Baal in Londra- intre ieri si azi - editorial

Ieri ma plimbam cu Nicolae Geanta pe culoarele inghesuite ale Muzeului Britanic si ne minunam de uratenia unei statuiete canaanite de argint de 15cm inaltime care il reprezenta pe Baal ca un luptator. Lupta spirituala cea veche pe care Biblia o descrie nu e una noua, ci una contemporana. Azi am vazut cu tristete anuntul reconstruirii templului lui Baal in Londra si in New York si dezvaluirea acestei porti de 15m inaltime se va face in 19 Aprilie 2016. Multi spun ca perioada 19 Aprilie – 1 Mai este semnificativa pentru ocultism si neopaganism. 1 Mai cel muncitoresc era in trecut corelat cu practici sexuale si sacrificii, iar 19 Aprilie era sarbatoarea idolului canaanit Baal-Moloh. Citind Vechiul Testament aflam despre sacrificii umane si practici sexuale ce faceau parte din acea religie canaanita de inchinare la Baal. Dumnezeu porunceste prin Moise (Leveticul 18:21) ca sa nu fie adusi copiii jertfe lui Moloh si sa nu pangarim numele Sau sfant.



Calendarul zilei ne spune de un 19 Aprilie ce-a adus masacrul Waco in 1993, bombardamentele din Oklahoma in 1995 si masacrul de la Scoala Columbine in 20 Aprilie 1999. In 2013 scriam in “Diagnosticul Biblic al bolii spirituale” despre Deuteronom 7:5. Atunci ma refeream la Piata Sfantul Petru din Vatican care are in centru cel mai mare disc solar existent (simbolistica zeului Shamash/Bal) si obeliscul egiptean. Daca in anii 1600 sculptorul Bernini care a creat stilul baroc, a avut ideea ca piata Vaticanului sa fie reprezentata in forma de uter si vagin pentru a simboliza nasterea crestismului de la Roma, dar in centru sunt simboluri pagane pe care Biserica Catolica le interpreteaza ca abolire/cucerire a paganismului, ceea ce e contrar cu Deuteronom 7:5, atunci ce explicatie putem da azi reconstructiei templului lui Baal in Trafalgar Square (centrul Londrei)?

Desigur, corectitudinea politica va gasi cele mai elaborate raspunsuri, DAR e chiar o coincidenta ca aceste reconstructii inchinate lui Baal se arata chiar la inceputul sarbatorii lui Moloh ? Acesti idoli pagani care ieri cereau sacrificii ale copiilor si practici sexuale promiscuie nu sunt oare si azi o “Marie cu alta palarie”, cat timp vedem mereu la stiri copii care sunt invatati sa se detoneze in numele dumnezeului lor si nu mai poti intra in magazine fara sa iti sara in ochi reclame deocheate?
Dumnezeu mereu avertizeaza asupra idolatriei si atractiei idolatre si acest pacat revine pe parcursul istoriei poporului lui Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste prin Ezechiel si expune ca istoria lui Israel a fost umbrita de inchinarea la idoli si decadenta morala: "Atunci le-am zis: «Lepădaţi fiecare urâciunile care vă atrag privirile şi nu vă spurcaţi cu idolii Egiptului! Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!»" (Ezechiel 20:7)

Ca si crestini trebuie sa stim ca Dumnezeu nu se va lasa batjocorit (Galateni 6:7). Daca ieri era Baal, astazi societatea vrea sa ne mai ofere ceva nou: reconstructia templului sau, si ma gandesc cata dreptate are Dumnezeu cand spune "Ce a fost va mai fi şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. " (Eclesiastul 1:9). Ca si crestini noi trebuie sa parasim orice forma de inchinare pagana (Deuteronom 12:4) si sa ascultam ce ne spune Pavel in Romani 12:2 "Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită."

Vlad Schlezak 
(Biserica Sfânta Treime Hendon, Londra)
Vlad este medic şi unul dintre cei mai buni consilieri creştini români de pretutindeni.
urmăreşte-i pagina de facebook A I C I


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu