youtube

duminică, 19 februarie 2012

Sfaturi pentru predicatori (8)

Lista de reguli a lui John Wesley

- Fi harnic! Fi întotdeauna ocupat cu ceva! Nu te ocupa niciodată cu lucruri neimportante! Nu pierde vremea niciodată, şi nu-ţi lua pentru lucru mai mult decât e necesar.
- Fi serios. Motto-ul tău să fie: "Sfinţenie, Domnului". Evită orice atitudine uşuratică, ironizarea şi vorbirea nechibzuită.
- Discută rar şi prudent cu femeile, mai ales cu cele tinere.
- Nu lua hotărârea de a te căsătorii fără să te rogi Lui Dumnezeu cu solemnitate şi fără să consulţi fraţii.
- Nu crede rău despre nimeni până când nu ai o dovadă sigură; nu da crezare oricui. Interpretează acţiunile altora în cea mai bună lumină posibilă. Se ştie că judecătorul trebuie să fie totdeauna de partea acuzatului.
- Nu vorbi de rău pe nimeni, altfel cuvântul tău va acţiona ca o cangrenă; păstrează-ţi opiniile pentru tine până când vorbeşti mai întâi cu persoana în cauză.
- Să nu ai o atitudine de superioritate faţă de nimeni, preedicatorul Evangheliei trebuie să fie slujitorul tuturor.
-Nu te ruşina de nimic altceva decât de păcat; să nu-şi fie ruşine să mărturiseşti păcatul atunci când este necesar.
- Fi punctual. Fă totul exact la timpul stabilit. Nu te abate de şla reguli, şi respectă-le ca să ai o conştiinţă curată.
- Nu ai altceva de făcut decât să salvezi suflete, de aceea investeşte, investetşte în această lucrare. Megi întotdeauna numai la aceia care au nevoie de tine!
- O parte din timp să o dedici predicării şi vizitelor din casă în casă, iar alta să o dedici studiului, meditaţiei şi rugăciunii.
- - Acţionează întotdeauna NU cum îţi place ţie, ci în unire cu fraţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu