youtube

vineri, 24 februarie 2012

Scrisoare pentru fete, de Dragobete (2) - Nicolae.Geantă

Vă scriu fetelor, azi de Dragobete - o sărbătoare care nu îşi avea rostul în România, aşa cum nici Valentine’s Day nu-şi are rostul în America - să vă avertizez: nu vă jucaţi cu dragostea de-o zi! E dragoste oarbă, pe care Leea, bolnavă de strabism, a nutrit-o pentru Iacov, un tânăr frumos ce n-o iubea deloc. Chiar dacă i-a devenit soţie. Sau, mai bine zis, parteneră de relaţii intime. La care apela, din când în când... Să nu credeţi că iubind o zi, voi ve-ţi fi tratate altminteri.
Cambier Guy, 1923 - Fillettes en bleu

Am necaz pe Dragobetele ăsta mioritic. Dar, şi mai rău, pe Valentine al unchiului Sam. Sunt supărat că ascultaţi mai mult de ei, şi tot mai puţin de Hristos. Şi-s trist, căci multe fete din România, frumoase ca zânele, cad victimă păcatului cu aromă dulce şi efecte amare: sexul înaintea căsătoriei...

Vă scriu fetelor, pentru că unele dintre voi aţi ajuns să justificaţi că “păstrarea fecioriei ţine de legendă”. Apoi, vă revoltaţi pe Dumnezeu pentru că nu vă ajută să vă măritaţi. Sau dacă vă căsătoriţi, vă revoltaţi că n-aţi făcut-o cu partenerul potrivit! Să ştiţi, că bărbaţii ideali pe care îi căutaţi, nu vor dori niciodată fete de “second-hand”.


Vă scriu, pentru că societatea noastră încearcă să vă convingă că păcatul nu e păcat, că viciile nu sunt vicii, că normalul e anormal. “În situaţia extremă vă poate da cu şampon pentru creier, vă poate amorţi conştiinţa”, scria Danion Vasile. Dar, nu are puterea să vă curăţe sufletul, nu vă poate reda frumuseţea lăuntrică. Să ştitţi, frumosul exterior trece, dar cel lăuntric dăinuieşte.

Vă scriu, pentru că “media” vă provoacă să vă arătaţi ce aveţi mai frumos. Fustele mai sus, mai sus, sau body-urile mai jos, mai jos. Farmecul vostru e mai frumos cu cât ascundeţi mai mult, spunea Vladimir Pustan. Nurii nu vă sunt singura atracţie. Frumuseţea intimă arătaţi-o numai unuia singur… Să ştiţi că, fără să vreţi, reuşiţi să nu mai impresionaţi băieţii. Pentru că, au văzut tot ce era de văzut!

Vă scriu fetelor, pentru că generaţia Facebook vă împinge să vă etalaţi viaţa privată în public. Şi, aţi ajuns să vă faceţi cunoscut necunoscutul pe net, ca pe nişte rufe intime întinse pe sârmă. La drum. Unele vă mândriţi chiar cu defectele. Vă arătaţi cum sărutaţi băieţi, cum vă pipăie, cum ridicaţi pahare, inhalaţi ţigări, aveţi la ochi cearcăne de la machiajele de kilograme, purtaţi unghii false, plătite cu mii de lei… Altele v-ascundeţi kile bune, cu Photoshopul. Să ştiţi, vă înşelaţi singure! Iar cine-şi taie craca de sub picioare… E în aer!

Vă scriu azi, cât încă mai pot. Cât încă mai am voie. Nu vă scriu să vă critic din răutate, căci vă vreau fericite. Şi, nu pentru o zi - cum vă învaţă Dragobete! Ci zi de zi, cum vă oferă Dumnezeu. E impardonabil să vă jucaţi cu propria viaţă. Să ştiţi, de Dumnezeu nu vă puteţi ascunde! Azi, voi cântăriţi alternativele care vă stau în faţă: să fugiţi de Isus - alegând o familie în care să vă lipsească binecuvântările sale, sau, să vă adăpostiţi în braţele Lui. A treia variantă, nu există!

Nu căutaţi fericirea fără Dumnezeu! Ve-ţi duce o luptă cu Adevărul. Să ştiţi că este mai puternic decât voi!

Nicolae.Geantă

2 comentarii:

  1. da.. foarte autentic mesajul... nu vreau sa invinovatesc pe cineva dar sunt foarte dezamagita de faptul ca fetelor le este permis in biserici sa se vopseasca , sa vina cu unghii facute, machiate, " tencuite" cum are varul meu o vorba .. Nu vreau sa cad in extrema legalismului dar e nevoie de trezire, in randul nostru, al tinerilor,, pacatul trebuie taiat de la radacina , pentru ca daca noi fetele ne "aranjam ", ne facem " cochete" sa ne vada lumea.. asa se ajunge la lucruri mai grave precum cele expuse de dvs mai sus :) Dumnezeu ne vrea sfinti .. si nu cred ca Lui ii place " influenta aceasta americana, curentul acesta , ca fetele sa vina cu bijuterii in biserica ...

    RăspundețiȘtergere
  2. de ja sfrsitul este aproape se vede cu ochiu liber no spun eu foame omoruri ne atalegeri si multe...tot ce scrie an blibie se aplineste an zilele noastre paca ca omul trebuie sa sufere

    RăspundețiȘtergere