youtube

luni, 5 decembrie 2011

Onoare şi Autoritate - Nicolae Geantă

Aceeaşi pastori care ridică bolnavi din cărucioare în lumea asiatică, nu vindecă nici măcar o gripă în Europa. Aceeaşi misionari care scot demoni din negrii Africii, nu pot stârpi o ceartă de comitet la ei în biserică. Aceeaşi predicatori care aduc la Hristos sute de ţigani în România, nu reuşesc să convertească decât rar, câte un român. Aceeaşi predicatori care stârnesc valuri de lacrimi la seri de rugăciune în alte biserici, în alte judeţe, nu reuşesc să provoace un tremur al frunţii ridate, în bisericile de unde fac parte... Care o fi motivul neputinţei? Nu sunt tot ei, n-au aceeaşi putere, experienţă, cuvinte, ungere?


Nici un prooroc nu e iubit în patria sa, aţi putea spune citând-ul pe Domnul Hristos. Am experimentat (aproape) toţi asta. Dar nu ăsta-i motivul!!! Ci, lipsa de onoare. Bisericile nu-şi mai onorează slujitorii, fraţii nu-i mai respectă. Nu le mai acordă cinstea de oameni ai lui Dumnezeu. Se trag cu ei de şireturi, îi împung, îi bârfesc, îi împroşcă. Le recomandă ce să predice, ce să conţină programul, când să înceapă, când să-l termine.

Lipsa de onoare conduce la lipsă de autoritate. Dacă nu ne cinstim părinţii, evident că autoritatea dispare. Dacă nu ne onorăm profesorii, evident că nu mai asculăm de ei. Dacă nu recunoaştem slujitorii ca fiind "rânduiţi de Dumnezeu", împuterniciţi să facă slujba respectivă, evident că ei nu vor avea influneţă.

Recunosc, toate autorităţile sunt de la Dumnezeu, dar nu toate sunt dumnezeieşti. Însă, Hristos ne învaţă să onorăm: "Daţi Cezarului ce e al Cezarului, şi Lui Dumnezeu ce al Lui Dumnezeu".

Ana l-a onorat pe Eli chiar dacă i-a zis că e beată! Azi, un pastor ce-ar face o astfel de greşeală ar plăti scump. David l-a onorat pe Saul, chiar dacă împăratul urmărea să-l ucidă. Pavel şi-a cerut scuze când a vorbit dur marelui preot! 

Atâta vreme cât vom trata păstorii, predicatorii, misionarii, ca pe orice egal al bisericii, e încă bine. (Deşi trebuie să le oferim mai mult respect autorităţii). Dar atunci când nu sunt onoraţi, e vai... Nu se coboară focul sfânt peste jertfa bisericii! Şi, în loc să fim ascultaţi ca Ilie, ajungem să strigăm ca proorocii lui Baal.

Nicolae Geantă

2 comentarii:

  1. Buna ziua! Eu sunt Cris sau elevul dumneavoastra Mihalascu Mircea-Cristian. Astazi v-ati legat ca sa zic asa de genul meu de muzica dar fara sa stiti defapt cum sunt eu. Poate ca dumneavoastra credeti ca sunt doar un rocker care doar da din cap si sare si urla dar vreau sa stiti ca va inselati amarnic. Am sa va arat o piesa care nu este "tipatoare" si sper ca o mie interventie divina o sa va schimbe parerea. P.S: Sunt mai credincios decat credeti si nu e zi sa nu ma rog la Dumnezeu si sa ii multumesc pentru tot ce a facut pentru mine. O zi buna!
    Link catre o melodie de a mea: http://www.youtube.com/watch?v=ncceblY44SA Nu este de o calitate excelenta dar sper ca o sa va capteze atentia si sper ca o sa va schimbati parerea despre mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am afirmat niciodata ca esti un rocker care numai dai din cap, si nici ca esti necredincios. Asta e doar imaginatia ta. Numai ca nu vrei sa intelegi ca rockul nu foloseste nimanui. Nu i-a folosit nici macar lui Elvis Presley.
    Nu v-a fi nici o interventie divina ca sa-mi schimbe parerea despre rock. Lui Dumnezeu nu-i place rockul. Sti de ce? Pentru ca El nu se gaseste acolo...
    Faci ce doresti, dar nu uita: rockul e o simpla amagire.
    Multumesc pentru urari. Iti doresc nu doar o zi buna, ci o viata intreaga buna. Sa canti bine! Dar... Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere