youtube

joi, 25 ianuarie 2024

Cum vedem partea goală a paharului?

Optimistul vede partea plină. Pesimistul doar partea goală. Fanaticul va susține că paharul este plin deși vede că nu este. Proiectantul vede de două ori mai mare paharul decât trebuie. Filosoful vede că paharul e atât de plin și de gol că nu ar putea exista nicio parte fără cealaltă. Politicianul spune că în timpul guvernării opoziției paharul a devenit pe jumătate gol și se golea tot mai mult, iar de când e partidul lui la putere paharul e pe jumătate plin și se umple tot mai mult! Cinicul acuză: „Cine a băut cealaltă parte a paharului?” Nihilistul sparge paharul!

Toți avem pahare pe jumătate pline. Ori pe jumătate goale. Ce să faci când vezi doar partea goală a paharului? Simplu: toarnă-l într-un pahar mai mic! O să scapi de orice lamentație! Și până la urma urmei nu contează mărimea paharului. Ci plinătatea lui! 

Trăiți din plin și bucuriile mici ale vieții. Nu le transformați în fericiri uitate! Oceanul e alcătuit din picături de ploaie...

Nicolae.Geantă



Un comentariu:

  1. Cu altfel de cuvinte, Eclesiastul spune că nebunul vede paharul gol pe dinafară, adică zice că "nu există Dumnezeu" și totuși suntem compoziția Divină care umplem(sau nu) paharul pe interior.

    RăspundețiȘtergere