youtube

joi, 1 iunie 2023

Nicolae Geantă - Psalm pentru părinți

Repostez mai jos cel mai piratat articol al meu: PSALM PENTRU PĂRINȚI, scris acum 12 ani exact de 1 iunie, de Ziua Copilului! Psalmul, care a apărut la acea vreme pe blogul meu și site-ul Ciresarii.ro, și inclusiv în revistele oficiale ale Cultului Penticostal (Cuvântul Adevărului), și a Bisericii Creștine după Evanghelie (Calea Credinței), circulă pe sute de rețele de socializare, în diferite reviste sau ziare în format letric sau în format electronic. Asta înseamnă că este citit! Circulă evident fără numele autorului! Paradoxal, o pleiadă de preoți, călugări, pastori sau alte fețe bisericești îl postează cu... numele lor la autor! Aș fi curios să-i întreb ce câștigă? Că de pierdut au pierdut... Onestitatea. Mincinoșii nu sunt onești! Și nici atât sfinți! (Nicolae.Geantă

- linkul vechi - https://nicolaegeanta.blogspot.com/2011/06/de-ziua-copiilor.html

Psalm pentru părinți

Bucuraţi-vă seara când în casă este gălăgie, şi nu vă puteţi odihni de râsetele pruncilor dvs băgaţi în pat. Nu-i mai apostrofaţi că nu adorm liniştiţi. Şi nici atât de repede ca dvs. Într-o zi liniştea o să vă pară înspăimântătoare!

Bucuraţi-vă  când dimineaţa găsiţi o jumătate de tub de pastă de dinţi risipită în chiuvetă. Într-o zi ve-ţi găsi Colgate-ul întărit şi nedesfăcut de nimeni!

Bucuraţi-vă când faţa de masă e plină de dulceaţă. Şi chiar şi atunci când gemul vă ajunge-n galoşi. Într-o zi, borcanul va face mucegai în dulap.

Bucuraţi-vă când pantofiorii au lăsat urme de noroi pe covorul din sufragerie, şi uneori chiar şi pe cearşaful din dormitor. Într-o zi la scara dvs nu vor mai fi nici măcar pantofii.


Bucuraţi-vă când fiii şi fiicele stau cu lumina aprinsă până noaptea târziu, chirciţi la birou să scrie referate. Nu-i mai certaţi că e "lumina scumpă!". Într-o zi o să vă speriaţi că-i prea devreme întuneric.


Bucuraţi-vă când în casă e debandadă, şi hainele sunt aruncate în toate ungherele! Într-o zi ve-ţi deschide şifonierul şi ve-ţi găsi păienjeni.

Bucuraţi-vă când sunteţi bombardaţi de întrebări la care nici nu ştiţi şi nici n-aveţi chef să oferiţi răspunsul. Într-o zi n-o să mai fiţi solicitat!
Într-o zi când ve-ţi deschide uşa casei venit încărcat de la piaţă, ve-ţi fi întâmpinaţi de... nimeni!

Bucuraţi-vă acum... Într-o zi aţi da tot ce aveţi mai scump, numai să traiţi măcar o clipă "stresul de odată" pe când pruncii vă erau mici!

Fiţi taximetrişti cu copii dvs. Căraţi-i peste tot la biserică. Într-o zi, Dumnezeu vă va umple casa cu sfinţi!

Nicolae.Geantă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu