youtube

miercuri, 1 iunie 2022

Lecție de la un copil – de Nicolae.Geantă

Adulții spun că-și învață copiii. Și chiar așa fac. Dar de la voi putem primi multe lecții. Uneori dureroase...  Dar eficiente. Învățăm de la voi că nu contează dacă pastilele-s amare. Ci dacă te fac bine.

Când am avut primul copil, nu am avut cum să știu să mă port ca tată. Și am mai făcut greșeli. Dar voi m-ați învățat cum să fiu adevărat părinte! Și părinții iubesc fără remușcări. Ca Dumnezeu. Oricum, după Dumnezeu primul cuvânt e... mama! Plus că El e... Tată!

Un copil, spunea Paolo Coelho, poate să învețe oricând un adult trei lucruri: să fie mulțumit fără motiv, să nu stea niciodată locului și cum să ceară cu insistențe ce își dorește! Da, voi m-ați învățat că te poți bucura de lucruri mărunte. Fericirea vine din stropi. Ca ploaia. Numai că de ea nu vrei să te ascunzi. „Un copil găsește totul în nimic, un adult găsește nimic în tot”, zicea Giacomo Leopardi. Căutați să păstrați „totul” copilăriei!

V-am văzut că nu ați purtat ranchiună chiar dacă momentan v-ați supărat. Voi m-ați învățat să iert și să uit. Că de iertat noi adulții iertăm. Dar de uitat... mai păstrăm undeva la ficat! Iubiți necondiționat!

Voi m-ați învățat că sunteți unici. Nu pot turna cu găleata în capul vostru ceea ce aș vrea eu să fiți. Fiți voi așa cum v-a întocmit Hristos!

Un copil te învață cum să fii creativ! Voi m-ați pus să-mi folosesc imaginația! Fiți artiști.Și când veți ajunge mari!

Un copil nu reușește mereu să asculte părinții. Dar îi imită. Voi vedeți în părinți trecutul, dar ei văd în voi viitorul.

Un copil te învață să fii sincer! Spune-ți adevărul cu dragoste! Fiți direcți! Ocolișurile obosesc. Și uneori nu ajung la destinație.

Un copil te învață cum să visezi! Azi. Mâine visele voastre sunt realitate! Nu renunțați la ele! Un copil are încredere în tata! E eroul lui. Aveți încredere în Dumnezeu. El e eroul nostru. Al tuturor!

Goethe spunea că noi oamenii vă putem oferi două mari lucruri în viață: rădăcini și aripi! Rădăcini ca să rămâneți totdeauna cu noi și aripi ca să zburați cât mai sus!

La Mulți Ani tuturor copiilor! Oriunde v-ați afla!

Nicolae.Geantă
#nickbags.ro

Un comentariu:

  1. Panta Rei... cum curge timpul prin copii... de ieri până azi au trecut zeci de ani!
    Fiecare adult este un copil îmbrăcat în...timp !
    Mulțumesc Nicu, Fratello mio!

    RăspundețiȘtergere