youtube

marți, 1 martie 2022

Implică-te alături de noi pentru refugiații ucraineni ajunși în Tulcea!

În ultimele 4-5 zile ușile Misiunii „Sprijin Fără Frontiere” din Tulcea au fost luate cu asalt. Creștini evanghelici din Ucraina, dar și creștini ortodocși, care reușesc să intre în România pe la Isaccea vin singuri, asistați de poliție sau sună din vamă să fie preluați de cineva din cadrul Misiunii unde urmează să fie găzduiți. În ultimele 4-5 zile pe la Misiune au trecut peste 100 de refugiați ucraineni. Aceștia vin și pleacă mai departe, ori rămân o vreme până își găsesc un loc de cazare. Sâmbătă 17 dintre ei au luat drumul Băniei, un sat din Caraș-Severin, luni și marți câțiva tineri au plecat în Germania sau alte state occidentale unde au rude. Trebuie să precizez: clădirea Misiunii este de fapt etajul casei lui Mihai Pungilă, prietenul și partenerul meu care face misiune de 11 ani atât în Tulcea cât și în Ucraina. Mihai și-a pus casa la dispoziție pentru refugiați, iar Biserica Creștină după Evanghelie precum și cea de la Oastea Domnului au aranjat saltele pentru a găzdui mamele și copiii refugiaților. În prezent la Misiune și în Biserică de lângă casa sa sunt găzduiții cca 50 de persoane, și urmează să ajungă și altele. Ucrainenii din satele de dincolo de Dunăre sau din jurul Odessei (unde teritoriile sunt aproape ocupate de armata rusă) și-au abandonat totul și au luat cu asalt vama de la Isaccea unde stau la coadă între 48-72 de ore, în speranța că vor ajunge în România.

Județul Tulcea este unul dintre cele mai sărace din România, iar bisericile evanghelice de aici sunt mici numeric și fără putere financiară. Prin urmare Misiunea „Sprijin Fără Frontiere” se descurcă destul de greu în situația creată. De aceea facem apel la toți aceia care ne puteți sprijini în aceste zile tensionate și pline de suferință. Am primit mai multe mesaje de la persoane care vor să se implice dar nu știu cum și cu ce. Vă scriu alăturat o listă la care fiecare participă cum poate.

- saltele, pături, saci de dormit, plăpumi termice, covorașe termice, lenjerie de pat, perne, 
- haine și încălțăminte de copii, femei și chiar de bărbați,
- produse de igienă (absorbante, pampersi, dezinfectate),
- produse pentru bebeluși (lapte praf, șampon pentru bebeluși/copiii, mănuși, căciulițe),
- conserve, produse care se pregătesc rapid, 
- fierbătoare electrice, termosuri,
- diferite alimente neperisabile,
- donații în bani direct în contul Asociației - RO13 RZBR 0000 0600 1941 6552, cod SWIFT (BIG): RAIFFEISEN BANK: RZBRROBU, filiala Tulcea

Cei care vor să se implice pot să ne contacteze pe e-mail (nickbags@gmail.com, mihaipungilă@gmail.com), ori pot să trimită colet la adresa Asociației „Sprijin Fără Frontiere”, str. Griviței, nr. 19, mun. Tulcea, județul Tulcea.

Precizăm că familiile care rămân definitiv în Tulcea trebuie ajutate pentru instalarea în locuințele puse la dispoziție sau închiriate. De asemeni, dacă Dumnezeu îngăduie, dorim ca în zilele următoare să ducem un microbuz de ajutoare în Ucraina, în satele din lungul Dunării! 

PS: vom reveni cu amănunte...

Nicolae.Geantă



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu