youtube

sâmbătă, 16 octombrie 2021

Urcă cu ambele picioarele în barcă – de Nicolae.Geantă


vezi și https://www.instagram.com/tv/CVFP9fJj3Ev/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Domnul Hristos ne-a prevenit în cea mai minunată omilie a Sa de pe munte: „Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni!” (Matei 6:24). Și totuși, deși știm destul de bine acest adevăr solemn, încercăm să credem că vom reuși. Că eșecul nu ne va lovi pe noi. Prin urmare, slujim și pe Dumnezeu, și pe Mamona. Ne place și cu Cerul, și cu Pământul. Nu doar în general se întâmplă, ci și în biserici!

Viața asta cu slujire la doi stăpâni este ca o încercare de-a traversa marea cu barca. Vrei să călătorești și totuși ai vrea ca o parte din tine să rămână pe mal. Ca o doamnă misionar, Caty Bolton, care într-o zi când se plimba pe malul unui lac, a fost invitată de-un tânăr barcagiu care-o cunoștea: „Nu vreți să faceți o plimbare cu barca?” „De ce nu”. Și doamna Bolton a pus un picior în barcă. Dar aceasta imediat s-a îndepărtat de mal. A încercat apoi cu celălalt picior. Dar și de data aceasta barca s-a îndepărtat de mal, iar misionara s-a dezechilibrat. „De ce nu vă urcați cu ambele picioare deodată?”, a întrebat tânărul barcagiu. „Așa veți fi cu tot trupul în barcă!”

Tocmai de aceea ne-a avertizat Domnul Isus să nu avem doi stăpâni. Nu vom fi cu totul nici într-o parte, nici într-alta. Mai mult, Mântuitorul ne avertizează că cine slujește și Cerului și Pământului „va nesocoti pe unul din ei” (Matei 6:24b).

Slujiți numai Lui Dumnezeu! Cine Îl are pe El va avea toate lucrurile de pe pământ. Nu încercați să aveți și pe Hristos și lucrurile lumii! Nu veți avea nici una nici cealaltă!

Succesul vieții este să urci cu ambele picioare în barcă. Marea se traversează numai după ce te-ai desprins de Pământ!

Nicolae.Geantă 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu