youtube

miercuri, 20 octombrie 2021

Oare românii au rămas singuri? - de Nicolae.Geantă

În ultima vreme atacurile la adresa românilor au venit noian. Din toată părțile. Plouă cu săgeți acuzatoare. Otrăvite. Peste noi. Zi de zi! De la Uniunea Europeană, de la Organizația Mondială a Sănătății, de la americani, nemți ori francezi, din mass-media internă (oho-ho), din partea medicilor și mai ales din partea... politicienilor de la butoane. România e bolnavă, însângerată, plânsă prin cimitire sau la căpătâi de sicrie, și... singură!

În pand3mi3 politicienii ne-au părăsit! Ei au transformat o problemă medicală într-una politică! (Așa cum au făcut și cu „Referendumul pentru Familie” de l-au distrus acum 4 ani, apoi domnul Președinte a ieșit să ne râdă în nas monologând că domnia sa a fost principalul opozant). Interesele lor NU sunt cele ale națiunii! Nu sunt credibili! Se sacrifică între ei darămite pe noi! Evident eșecul și nepriceperea lor ne-au făcut să zacem, dar vinovații am devenit noi, „fraierii” - cum ne numesc pe cei de jos din popor. „Pentru că nu v-ați v@xxi-nat, zic stimabilii!” Da, dar știți de ce? Pentru că politizând imunizarea dvs ați adus neîncrederea românilor! Și neîncrederea asta nu se rezolvă în câteva luni. Ci în ani buni! Sau niciodată dacă nu vă schimbați!

Sistemul sanitar ne-a părăsit. Și spitalele și medicii. Nu mai tratează decât bolnavii cu ”v@iruși”. Cancerul, diabetul, bolile de inimă, transplantul de rinichi, de ficat, fizioterapiile ș.a. să mai aștepte dom'ne! Cronicii să mai aștepte. Apoi mor în bloc. Și speriem toată planeta la comorbidități. Ne tot dau exemplu „cu statele din Vest”. Să vă întrebăm ce spitale au ei, ce dotări, ce medicamente, ce tratamente?

Mass media ne-a părăsit. Oră de oră jurnaliștii online ne fac praf: ne numesc iresponsabili, idioți, stupizi, înapoiați, retrograzi, credincioizi, ori cu tot felul de epitete. Se cred mici dumnezei. Fără să fii citit vreodată Biblia! 

Sindicatele, ONG-urile ne-au părăsit. Țin una și bună că sunt neutre! Bine bine, dar indiferența te face complice!

O parte din români ne-au părăsit. Priviți-i numai la ce comentarii răutăcioase fac! Cum înjură, cum blesteamă, cum doresc moartea celor ce sunt de altă părere decât a lor!

Oare românii au rămas singuri? NU. Ne mai avem noi pe noi! Dar pentru asta vorba lui Radu Gyr: „Ridică-te Gheorghe! Ridică-te Ioane!”. Nu să luați securile-n mâini. Ci să vă apărați unii pe alții. Iubiți-vă în ciuda tuturor discriminărilor care vi se fac! Rămâneți uniți! Nu vă segregați religios, social, economic! Întinde-ți mâna celor căzuți! Nu întoarceți spatele nimănui! Și... rugați-vă! Priviți la Cer și strigați! Dumnezeu NU ne-a părăsit. Și nici nu o va face! 

Priviți la Cer și strigați! Și strigați! Se va deschide... 

PS: Unele cuvinte sunt intenționat schimbate. Prietenii știu de ce...

Nicolae.Geantă


2 comentarii:

  1. Comentariul este pertinent. Cred că este mai ușor de accesat dacă este audio. Fi binecuvântat

    RăspundețiȘtergere
  2. E doar o poziție de localnic îngreunat de nesfârșita înșelare care ține un jug apăsător peste poporul român. Italia e la fel, dar cu un pas în față. Slovenia doi pași, iar de luna viitoare și Austria.
    Planul e mondial, iar conducerile sunt la dispoziția pretendenților.
    Intrebarea e simplă :
    Ce urmează ?

    RăspundețiȘtergere